åpnes i nytt vindu
PRESSEMELDING 17. januar 2023

Apple presenterer M2 Pro og M2 Max: neste generasjon chiper for arbeidsflyter på neste nivå

M2 Pro og M2 Max gir superkrefter til MacBook Pro og Mac mini, og har enda kraftigere prosessor og grafikk, opptil 96 GB fellesminne og god strømeffektivitet
M2 Pro- og M2 Max-logoene.
M2 Pro og M2 Max er chiper av neste generasjon som tar den banebrytende strømeffektive ytelsen til Apples chiper, til nye høyder.
CUPERTINO, CALIFORNIA Apple presenterte i dag M2 Pro og M2 Max, to SoC-er av neste generasjon som tar den banebrytende strømeffektive ytelsen til Apples chiper, til nye høyder. M2 Pro skalerer opp arkitekturen til M2 og leverer opptil 12-kjerners prosessor og opptil 19-kjerners grafikk, sammen med opptil 32 GB lynraskt fellesminne. M2 Max bygger videre på egenskapene til M2 Pro, inkludert opptil 38-kjerners grafikkprosessor, dobbelt så mye fellesminnebåndbredde og opptil 96 GB fellesminne. Den bransjeledende ytelsen per watt gjør dette til de kraftigste og mest strømeffektive chipene i en laptop til profesjonelt bruk. Begge chipene har også forbedrede spesialutviklede teknologier, inkludert en raskere 16-kjerners Neural Engine og Apples kraftige mediamotor. M2 Pro leverer proff ytelse til Mac mini for aller første gang, mens M2 Pro og M2 Max tar den banebrytende ytelsen og funksjonene til 14- og 16-tommers MacBook Pro til nye høyder.
«Det er bare Apple som utvikler SoC-er som M2 Pro og M2 Max. De leverer utrolig ytelse kombinert med bransjens beste strømeffektivitet», sier Johny Srouji, ansvarlig for maskinvareteknologi i Apple. «Med enda kraftigere prosessor og grafikkprosessor, støtte for et større fellesminnesystem og en mer avansert mediemotor, representerer M2 Pro og M2 Max forbløffende fremskritt innen Apple-chiper.»

M2 Pro: Neste generasjon ytelse for proffe arbeidsflyter

M2 Pro er utviklet med andregenerasjons 5 mn-prosessteknologi og består av 40 milliarder transistorer – nesten 20 prosent flere enn i M1 Pro, og dobbelt så mange som i M2. Den har 200 GBps med fellesminnebåndbredde – dobbelt så mye som i M2 – og opptil 32 GB fellesminne med lav forsinkelse. Neste generasjon 10- eller 12-kjerners prosessor består av opptil åtte kjerner med høy ytelse og fire kjerner med høy effektivitet, noe som resulterer i en flertrådet prosessorytelse som er opptil 20 prosent raskere enn 10-kjerners prosessoren i M1 Pro. Apper som Adobe Photoshop kjører tunge arbeidsflyter raskere enn noensinne, og kompilering i Xcode går opptil 2,5 ganger så raskt som på den raskeste Intel-baserte MacBook Pro-maskinen.1
Grafikkprosessoren i M2 Pro kan konfigureres med opptil 19 kjerner – tre flere enn i M1 Pro – og den har en større L2-buffer. Grafikkhastigheten er opptil 30 prosent raskere enn på M1 Pro, noe som resulterer i enorme økninger i bildebehandlingsytelse og samtidig åpner for spilling i konsollkvalitet.

M2 Max: verdens kraftigste og mest effektive chip i en bærbar proffmaskin

Med 67 milliarder transistorer – 10 milliarder flere enn M1 Max over tre ganger så mange som M2 – flytter M2 Max grensene for ytelse og effektivitet i Apple-chiper enda lenger. Den har 400 GBps fellesminnebåndbredde, som er dobbelt så mye som M2 Pro, fire ganger så mye som i M2, og den støtter opptil 96 GB lynraskt fellesminne. Derfor kan enorme filer åpnes umiddelbart, og jobbing på tvers av avanserte apper flyter jevnt og raskt.
M2 Max har samme 12-kjerners prosessor av neste generasjon som M2 Pro. Grafikkprosessoren er enda kraftigere med opptil 38 kjerner, og den har enda større L2-buffer. Grafikkhastigheten øker med 30 prosent over M1 Max. Sammen med 96 GB minne kan nye MacBook Pro med M2 Max takle grafikktunge prosjekter som konkurrerende maskiner ikke engang kan åpne.2 Fra å drive visuelle effekter til maskinlæringsmodeller til å sy sammen enorme gigapikselbilder – MacBook Pro med M2 Max gir deg utrolig ytelse uansett om du har laderen koblet i eller kjører på batteristrøm. M2 Max er verdens kraftigste og mest effektive chip til bruk i en bærbar proffmaskin.
En fotograf som bruker MacBook Pro med M2 Max inni en van.
Den strømeffektive ytelsen til Apple-chiper gjør at M2 Max enkelt kan håndtere grafikkintensive prosjekter og likevel oppnå briljant batteritid.

Flere muligheter med spesialutviklet teknologi

M2 Pro og M2 Max har oppdaterte spesialutviklede teknologier:
  • Både M2 Pro og M2 Max har Apples 16-kjerners Neural Engine av neste generasjon. Den takler 15,8 billioner instruksjoner per sekund og er opptil 40 prosent raskere enn forrige generasjon.
  • M2 Pro har en enormt kraftig og effektiv mediemotor, inkludert maskinvareakselerert H.264, HEVC og ProRes-videokoding og -dekoding – som åpner for avspilling av flere strømmer med ProRes-video i 4K og 8K samtidig som den trekker veldig lite strøm. M2 Max har to videokodingsmotorer og to ProRes-motorer, slik at videokoding går opptil dobbelt så raskt som på M2 Pro.
  • Apples nyeste bildesignalprosessor leverer bedre støyreduksjon, og sammen med Neural Engine bruker den digital video til å forbedre bildekvaliteten i kameraet.
  • Neste generasjon Secure Enclave er en avgjørende del av Apples bransjeledende sikkerhet.
De spesialutviklede teknologiene på M2 Pro og M2 Max inkluderer Apples 16-kjerners Neural Engine av neste generasjon og nye kraftige og effektive mediemotorer med maskinvareakselerert H.264, HEVC og ProRes-videokoding og -dekoding.

macOS Ventura med M2 Pro og M2 Max

macOS har blitt utviklet for Apple-chiper, og kombinasjonen av macOS Ventura og de bransjeledende nye, chipene gir brukere overlegen ytelse og produktivitet. Macer med Apple-chiper har tilgang til mer enn 15 000 inkluderte apper og utvidelser som åpner det fulle potensialet til M-chipene.
macOS Ventura leverer nye funksjoner, inkludert Stage Manager, og nye funksjoner med Kontinuitet-kamera og Handoff i FaceTime. macOS Ventura inkluderer også store oppdateringer i Safari, Mail, Spotlight og mer, som alle er mer responsive og kjører mer effektivt på M2 Pro og M2 Max.

Apple-chiper og miljøet

M2 Pro og M2 Max hjelper MacBook Pro og Mac mini med å innfri Apples høye krav til strømeffektivitet. Den strømeffektive ytelsen i Apple-chipene hjelper MacBook Pro med å oppnå den lengste batteritiden i en Mac noensinne – opptil 22 timer.3 Dette resulterer i mindre tid koblet til strøm, og mindre strøm brukt i løpet av maskinens levetid.
Apples globale administrative virksomhet er karbonnøytral, og innen 2030 planlegger selskapet å gå i null i klimapåvirkningen i hele virksomheten. Det inkluderer produksjonsledd og hele produktenes levetid. Dette betyr at hver eneste chip Apple lager, er 100 prosent karbonnøytral gjennom hele prosessen fra design til produksjon.
Del artikkel
  • Teksten i denne artikkelen

  • Bilder i denne artikkelen

  1. Resultatene er sammenlignet med forrige generasjon 16-tommers MacBook Pro med 8-kjerners Intel Core i9-prosessor på 2,4 GHz med Radeon Pro 5600M Graphics med 8 GB HBM2, 64 GB RAM og 8 TB SSD.
  2. Testene ble utført av Apple i november og desember 2022 med førproduksjonsenheter av 16-tommers MacBook Pro med Apple M2 Max, 12-kjerners CPU, 38-kjerners GPU, 96 GB RAM og 8 TB SSD samt produksjonsenheter av PC-er med Intel Core i9 med NVIDIA Quadro RTX 6000 Graphics med 24 GB GDDR6 og nyeste versjon av Windows 11 Pro som var tilgjengelig på testtidspunktet, samt produksjonsenheter av PC-er med Intel Core i9 med NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti Graphics med 16 GB GDDR6 og den nyeste versjonen av Windows 11 Home som var tilgjengelig på testtidspunktet. OTOY Octane X 2022.1 på førproduksjonsenheter av 16-tommers MacBook Pro og OTOY OctaneRender 2022.1 på Windows-systemer ble testet med en scene som krever over 40 GB grafikkminne ved rendring. Ytelsestestene er utført med spesielt utvalgte data­maskiner og gjen­speiler den omtrentlige ytelsen til MacBook Pro.
  3. Testene ble utført av Apple i november og desember 2022 med førproduksjons­­enheter av 16-tommers MacBook Pro med Apple M2 Pro-chip, 12-kjerners CPU, 19-kjerners GPU, 16 GB RAM og 1 TB SSD. Testen for filmavspilling i Apple TV-appen måler batteri­­tiden ved å spille av HD-innhold i 1080p med skjermlys­styrken satt til åtte trinn fra null. Batteritiden varierer avhengig av konfigurasjon og bruk. Se apple.com/no/batteries for mer informasjon.

Pressekontakter

Linnéa Wängberg

Apple

l_wangberg@apple.com

08-703-30-48

Cathrine Skovly

Apple

cskovly@apple.com

48 28 00 33

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80