åpnes i nytt vindu
OPPDATERING 19. april 2023

Apple presenterer store fremskritt mot klimamålene sine før Jordens dag

Kunder er invitert til å feire ved å lære mer om klimaendringene og hva man kan gjøre med Apple
To voksne kunder og en ung kunde snakker med et teammedlem i en Apple Store-butikk.
I anledning Jordens dag kan kundene besøke Apple Store-butikker for unike Today at Apple-økter og utforske håndplukkede samlinger på tvers av Apples tjenester som er utviklet for å undervise og inspirere til handling for å beskytte planeten vår.
I forkant av Jordens dag presenterer Apple sine fremskritt mot det ambisiøse målet om å gjøre alle produktene sine karbonnøytrale innen 2030, blant annet et nytt rammeverk for å dele den reduserte klimapåvirkningen til nye modeller av iPhone, iPad, MacBook Air og Apple Watch. Selskapet presenterer også nye samarbeid for nyskapende klimaløsninger og engasjerende lokalsamfunn, og inviterer kunder til å lære og gjøre mer med nye, håndplukkede samlinger og aktiviteter på tvers av Apples plattformer.
Apple er allerede karbonnøytal i sin globale administrative virksomhet, og de har redusert karbonavtrykket sitt med over 45 prosent siden 2015, samtidig som selskapet omsetning har økt med over 68 prosent. I løpet av det siste året har selskapets omfattende miljøtiltak – inkludert utvidelse av fornybar energi i den globale leverandørkjeden og bygging av produkter med resirkulerte materialer og andre materialer med lavt karbonavtrykk – sørget for 28 millioner tonn mindre karbonutslipp.
«Vi er nå nærmere målet vårt om Apple 2030 – vårt ambisiøse mål om å gjøre alle produktene våre karbonnøytrale innen 2030 – enn noen gang tidligere, og vi gleder oss virkelig til å feire disse fremskrittene med kundene våre på Jordens dag», sier Lisa Jackson, Apples konserndirektør for miljøtiltak. «Våre kunder kan bruke Apple-enhetene sine og vite at de er lagd med fokus på miljøet. Dette betyr mer ren energi, mer bransjeledende bestandighet, enda større effektivitet og flere resirkulerte materialer og materialer med lavt karbonavtrykk enn noen gang tidligere.»
Miljørapporten for 2023 som blir offentligjort i dag, har mer informasjon om denne fremgangen og trekker frem selskapets kontinuerlige arbeid med nyskapning innen resirkulering, håndtering av naturressurser og rene energitiltak. Apple har også offentligjort den årlige rapporten om ansatte og miljø i Apples leverandørkjede.

Apple 2030: Bevisene ligger i produktene

I dag presenterer Apple sitt nye rammeverk for å dele hvordan miljøtiltakene deres rundt fornybar energi, effektivitet og nyskapning av materialer allerede har påvirket klimapåvirkningen til Apples produkter. For å kunne vise denne fremgangen tydelig for kundene har Apple også offentliggjort oppdaterte miljørapporter for produkter for iPhone 14 og iPhone 14 Plus, iPad (10. gen.), MacBook Air med M2-chipen og Apple Watch Series 8.
Selskapet har gjennomført grundige analyser for å finne ut av prosentandelen av produksjonen som drives av ren energi for hver av disse produktene og hvordan den utvidede bruken av resirkulerte materialer senker hver enhets klimapåvirkning. Apple har for eksempel redusert klimagassene fra MacBook Air med M2 med 38 prosent. Denne betydelige redukssjonen er i stor grad dreven av bruken av 40 prosent totalt resirkulert og fornybart innhold i enheten. For Apple Watch Series 8 har selskapets grep – inkludert bruken av 40 prosent fornybar strøm for produksjonen – redusert enhetens klimapåvirkning med 26 prosent.
Apple planlegger å dele denne detaljerte fremgangen i fremtidige miljørapporter for produkter – en fortsettelse av selskapets lange forpliktelse til åpenhet – og inviterer kunder til å følge med på reisen mot karbonnøytrale produkter.

Samarbeid for å skape løsninger og engasjere samfunn over hele verden

Etter hvert som Apple nærmer seg målet sitt for 2030 forblir selskapet forpliktet til å prioritere samfunn som er uforholdsmessig påvirket av klimaendringer, og samarbeide med organisasjoner som jobber med nyskapning for fremtiden. I dag presenterer Apple nye samarbeid og støtte for globale tiltak for å engasjere lokalmiljøer til miljøtiltak, inkludert arbeid som er i tråd med selskapets initiativ for etnisk likeverd og rettferdighet.
I Latin-Amerika jobber Apple med Conservation International om å støtte lederskap i miljøer med afrikansk herkomst med økonomiske muligheter som gir resultater med fokus på klima- og mangfoldskrisene. I tillegg støtter samarbeidet Afro-InterAmerican Forum on Climate Change (AIFCC) – et unikt kollektivt arbeid for å sette fokus på synspunkter og opplevelser fra miljøer med afrikansk herkomst når det gjelder klimaendringer på det amerikanske kontinentet.
I samarbeid med Society of Entrepreneurs and Ecology Foundation støtter Apple utviklingen av en sertifisert metodologi for blått karbon i Kina. Blått karbon er karbondioksid som trekkes fra atmosfæren og lagres i havet og økosystemer langs kysten, blant annet mangroveskoger. Apple støtter prosjekter om blått karbon i Colombia og India som fungerer som en modell for å skape alternative og bærekraftige økonomier rundt bevaringen av mangroveskoger. Samarbeidet i Kina bygger på dette arbeidet og kommer med nye måter for lokalsamfunn å delta i bevaringen og restaureringen av mangroveøkosystemer på.
Apple samarbeider også med World Wildlife Fund (WWF) om et nytt initiativ ved navn Nature-Based Solutions (NbS) Origination Platform, som fremhever en ny modell for oppskalering, regulering og mobilisering av offentlige og private investeringer i naturbaserte løsninger av høy kvalitet under en integrert landskapstilnærming. Under plattformen tar WWF i bruk sitt globale nettverk og samarbeid, og momentet i klima- og naturforpliktelsene, til å trekke frem inngrep i prioriterte landskap som tar for seg systematiske trusler, og genererer påvirkning for klima- og mangfoldsutvikling samt bærekraftige utviklinger.
I USA samarbeider Apple med Beyond Benign for å levere grønn kjemi og programmer om bærekraftig vitenskap til læresteder for minoritetsgrupper på tvers av landet og utvide basen av talentfulle vitenskapsfolk blant afroamerikanske, spanskættede og urfolk som har opplæring innen bærekraft for store globale selskaper. Apple støtter også lokale organisasjoner som fremmer miljørettferdighet for lokalsamfunnene sine, blant annet City Blossoms i Washington, D.C., Environmental Health Coalition i California i USA og Tijuana i Mexico, og Little Village Environmental Justice Organization i Chicago i USA.
Tre mennesker på en elv med mangroveskog i Maharashtra i India.
Apple støtter prosjekter om blått karbon i Colombia og India som fungerer som en modell for å skape alternative og bærekraftige økonomier rundt bevaringen av mangroveskoger. Gjennom et nytt samarbeid med SEE Foundation støtter selskapet utviklingen av en sertifisert metodologi for blått karbon i Kina.

Feire og gjør noe med Apple

I anledning Jordens dag tilbyr Apple kundene en rekke måter å lære mer om og komme nærmere miljøet på, og gjøre mer for å redusere miljøpåvirkningen sin.
En enkel måte kundene kan hjelpe planeten på – på Jordens dag eller en hvilken som helst annen dag – er å returnere gamle enheter tilbake til Apple. Selskapet tilbyr innbyttetjenester og gratis resirkulering som gjør det enkelt å resirkulere enheter, hindre elektronisk avfall i å havne på søppeldynga og gjenvinne verdifulle materialer for å kunne hente mindre fra jorden. Under årets Jordens dag introduserer Apple en ny startside for Apple Trade In for kunder i USA, Storbritannia og Canada som estimerer verdien av en innbytteenhet for å starte brukerne på resirkuleringsreisen og hjelpe dem med å gi gamle produkter et nytt liv.
Apples demonteringsrobot for iPhoner, Daisy, vises ved materialgjennvinningslaben i Austin i Texas.
Apples demonteringsrobot for iPhoner, Daisy, er en av mange nyvinninger som gjør det mulig for selskapet å oppnå målet om å bruke kun resirkulerte og fornybare materialer i produktene.
Apple oppfordrer også kundene sine til å besøke en Apple Store-butikk og ta del i eksklusive Today at Apple-programmer. Blant de globale øktene finner vi en aktivitet hvor barn kan opprette unike tegneserier inspirert av planeten Jorden på iPad med Apple Pencil, som blander kreativitet og utdanning, og noen steder vil også ha programmer som utforsker resirkulert plast. Utvalgte butikker vil arrangere viktige samtaler, kunstutstillinger og poesihjørner med kunstneren Tomás Karmelo Amaya og Shalene Joseph fra Native Wellness Institute.
I App Store kan brukere lære hva de kan gjøre for å beskytte planeten, og de kan starte med kleskapene sine. En Jordens dag-samling ved navn «How It’s Easy to Be Stylish and Sustainable» har apper som eBay, Good On You og Drest, som fremmer salg av bruktklær, etisk og bærekraftig mote og sykliske handlemønstre gjennom virtuelle garderober og opplevelser.
Jordens dag-samlingen «The Future of Fashion Is Sustainable» vises i App Store.
I App Store kan brukere lære hva de kan gjøre for å beskytte planeten, og de kan starte med kleskapene sine.
Apple TV+ feirer Jordens dag med en rekke nye og prisvinnende programmer for hele familien, inkludert serien Jane, inspirert av arbeidet til den legendariske antropologen Dr. Jane Goodall, naturdokumentarserien Big Beasts, fortalt av Tom Hiddleston, og en familievennlig spesial ved navn Sago Mini Friends. Abonnenter kan også kose seg med programmer som fremhever planetens spektakulære underverker, og hvor viktig det er å bevare dem, med Prehistoric Planet, Earth at Night in Color, The Elephant Queen, Here We Are: Notes for Living on Planet Earth, Tiny World, The Year Earth Changed med flere.
I tillegg kan kunder i Apple TV-appen utforske en rekke samlinger som er inspirert av mantraet «Fremtiden er i vår hender». De tre hovedfokusene – reduksjon og gjenbruk, revurdering og gjenopptak – fremhever individer og samfunn som er forpliktet til å kjempe mot klimaendringer gjennom nyskapende hverdagshandlinger. Dette området vil også ha en samling fra Scott Z. Burns, skaperen av Apple Original-serien Extrapolations, som fremhever noen av miljøfilmene han liker best, og andre anbefalinger for hvilken som helst dag, ikke bare på Jordens dag.
I en spesialepisode snakker verten Shumita Basu med Burns og skuespiller Sienna Miller om Hollywood-stjernene som gikk sammen om å lage Extrapolations og hva som må gjøres for å gjøre noe virkningsfylt i kampen mot klimaendringer. Apple News får også en håndplukket samling som fokuserer på naturlige underverker, utforsker klimavitenskap, -arbeid og -løsninger og fremhever bemerkelsesverdige mennesker og lokalsamfunn som kjemper for en grønnere verden.
Fra 21. april fremhever Apple Music eksklusivt naturinspirert innhold, med ny musikk og lydbilder fra Apple TV+, inkludert «Mixtape for Mother Earth» med Ben Harper fra Extrapolations.
Joshua Tree National Park-episoden av Time to Run vises på iPhone 14 Pro og Apple Watch Series 8.
I Fitness+ tar den nye Time to Run-episoden inspirasjon fra nasjonalparken Joshua Tree.
Fitness+ har tusenvis av treningsøkter og meditasjoner som kan gjøres når som helst og hvor som helst, selv utendørs. I anledning Jordens dag kan brukere av Fitness+ ta del i treningsøkter med tema og en ny meditasjon som reflekterer planetens styrke gjennom årstidene. I den nye Time to Run-episoden drar trener Scott Carvin inspirasjon fra nasjonalparken Joshua Tree med en energisk spilleliste med rock som inspirerer brukere til å komme seg utendørs. Den 22. april kan Apple Watch-brukere få en spesiell utmerkelse for Jordens dag ved å fullføre en treningsøkt på minst 30 minutter.
Brukere som er interessert i å lære mer om klimakrisen og utforske nye måter å gjøre noe med det på, kan trykke seg inn på samlingen «Revitalizing Our Home» i Podkaster, som har en rekke stemmer fra vitenskapsmiljøet, inkludert miljøvernere fra urfolk. Samtalene og historiene i denne samlingen gir lytterne muligheten til å få en bedre forståelse av deres egen påvirkning på planeten og hva de kan gjøre for å redusere skaden som allerede er gjort.
Podkaster-siden for «The Climate Question» vises, med den nyeste episoden «Can Green Start-Ups Lead the Way in Africa?»
I Podkaster har samlingen «Revitalizing Our Home» samtaler og historier fra en rekke stemmer.
Bøker har nye og populære bøker og lydbøker som utforsker miljøutfordringer og handlinger som kundene kan gjøre. Bøker har også invitert Leah Thomas, forfatteren av The Intersectional Environmentalist, til å håndplukke en samling med titler i forbindelse med Jordens dag.
I Bøker vises en samling ved navn «Explore the Green Girl’s Reading List», håndplukket av forfatteren Leah Thomas, under en overskrift hvor det står «Black women bringing the conversation down to earth».
Bøker-appen fremhever «Explore the Green Girl’s Reading List», en ny samling fra Leah Thomas, forfatteren av «The Intersectional Environmentalist».
Maps introduserer nye samlinger fra Tinybeans som gir brukere muligheten til å utforske bærekraftige butikker, som påfyllsstasjoner for zero-waste og avfallsfrie takeout-steder i Chicago, Los Angeles og andre byer i USA, slik at de kan lære mer om zero-waste-bevegelsen. Brukere kan også utforske hvordan Smithsonian Institution jobber mot å bevare biologisk arv i verden i Kart-appen, fra Smithsonian’s National Zoo and Conservation Biology Institute i Washington, D.C. og helt til nasjonalparken Moukalaba-Doudou i Gabon.
Du finner mer informasjon om Apples miljøtiltak på apple.com/environment.
Del artikkel

Media

  • Teksten i denne artikkelen

  • Bilder i denne artikkelen

Pressekontakter

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80