åpnes i nytt vindu
PRESSEMELDING 31. mai 2023

App Store-utviklere genererte 1,1 billioner amerikanske dollar i inntekt og salg i App Store-økosystemet i 2022

Over 90 prosent av salg og inntekter kommer kun fra utviklere, uten provisjon utbetalt til Apple

En ny studie understreker styrken og tilpasningsdyktigheten til App Store-økosystemet – med inntekt og salg som har bidratt til App Stores vekt på 29 prosent fra år til år
En ny studie fra Analysis Group tar en nærmere titt på hovedfaktorene bak veksten i App Store-økosystemet – inkludert det økende behovet i sektorer som reise og samkjøring, og veksten av reklameutgifter i apper for sosiale medier og handel.
CUPERTINO, CALIFORNIA Apple presenterer i dag en uavhengig studie fra økonomer i Analysis Group som viser at App Store-økosystemet har generert 1,1 billioner amerikanske dollar i inntekt og salg i 2022, takket være utviklerne og deres sterke vekst. App Store forsetter å skape utrolige muligheter for utviklere rundt om i verden, med mer enn 90 prosent av inntekter og salg direkte fra utviklere og selskaper i alle størrelser – uten at det utbetales provisjon til Apple. I tillegg finner ny analyse fra Progressive Policy Institute at iOS-appøkonomien nå støtter over 4,8 millioner jobber i USA og Europa, med rundt 2,4 millioner i hver region.
I dag har utviklere i App Store mange måter å tjene penger på appene sine på og bygge fremgangsrike bedrifter. Økonomer fra Analysis Group har estimert at App Store-utviklere i fjor genererte 910 milliarder dollar i inntekter og salg av fysiske varer og tjenester, 109 milliarder dollar i reklameinntekter og 104 milliarder dollar i digitale varer og tjenester.
«Vi har aldri vært mer håpefulle for – eller mer inspirert av – det utrolige utviklermiljøet rundt om i verden», sier Apple-sjef Tim Cook. «Denne rapporten viser at App Store er en livlig og nyskapende markedsplass med mange muligheter, og vi ønsker å fortsette å investere i utvikleres suksess og appøkonomiens fremtid.»
Studien fra Analysis Group ser nærmere på hovedfaktorene bak veksten i App Store-økosystemet – inkludert det økende behovet i sektorer som reise og samkjøring, og veksten av reklameutgifter i apper for sosiale medier og handel.
En infografikk som viser pengeverdien for App Store-økosystemet for 2022.
Inntekter og salg fra utvikling har økt med 27 prosent mellom 2019 og 2020, 27 prosent fra 2020 til 2021 og 29 prosent fra 2021 til 2022. Mindre utviklere har hatt stor suksess i App Store – mer enn større utviklere – og har økt omsetningen sin med 71 prosent mellom 2020 og 2022. Økonomene i Analysis Group tror at denne veksten er positiv og tyder på en frodig markedsplass som er full av dynamikk, nyskapning og konkurranse.
Siden 2019 har amerikanske utvikleres inntekter og salg økt med over 80 prosent totalt. I Europa har utvikleres inntekter og salg siden 2019 hatt en utrolig økning på 116 prosent.
Appskapere og -gründere – som musikkakkompagnementappen Metronaut Sheet Music fra det franske selskapet Antescofo – har satt sin lit på at App Store gjør produktet tilgjengelige for brukere over hele verden. Appen ble lansert i 2018 og hjelper klassiske musikere med å nå nye høyder. Den har et utrolig utvalg av noteark og bakgrunnsspor fra profesjonelle orkestre, og brukere kan utforske og spille av favorittstykkene sine og få umiddelbar tilbakemelding.
«Fra første dag har tilstedeværelsen på App Store gjort det mulig for teamet vårt å legge den unike teknologien vår i hendene på millioner av musikere og fortsette å fokusere på å levere et godt produkt», sier Laurent Tran Van Lieu, medgrunnlegger og styreleder for Antescofo. «Takket være den eksepsjonelle lydkvaliteten på iPhone og i Apples økosystem for utviklere, har App Store åpnet verden for oss – og nesten 90 prosent av brukerne våre kommer fra områder utenfor Frankrike.»
App Stores handelsmotor gir Apple-utviklere rundt om i verden en global distribusjonsplattform som støtter over 195 lokale betalingsmetoder og 44 valutaer på 175 butikksider. Den gir også utviklere muligheten til å nå brukere på tvers av grenser. I 2022 foregikk 54 prosent av nedlastninger fra butikksider utenfor utviklernes hjemland. App Store hadde i gjennomsnitt over 650 millioner besøkende i uken fra hele verden i 2022 ifølge ny data fra Apple. Og brukere har i gjennomsnitt lastet ned apper og lastet ned apper på nytt over 747 millioner og 1,5 milliarder ganger hver uke i 2022.

Sterk vekst i inntekt og salg på tvers av appkategorier

Den nye studien fra økonomene i Analysis Group ved navn «The Continued Growth and Resilience of Apple’s App Store Ecosystem» ble lansert tidligere i dag. Den bygger på en rekke økonomiske data som fokuserer på utvikleres vekst i App Store. Studien fant at utviklernes inntekt og salg i App Store økte i en rekke kategorier.
Etter hvert som restriksjonene har lettet i mange deler av verden, har behovet for apper i kategorier som reise og samkjøring økt kraftig. Salg innen reise i iOS-apper har økt med 84 prosent i 2022, og salg i samkjøringsapper økte med 45 prosent.
En infografikk viser data om App Store-utvikleres vekst over tid.
Mat- og matvaresalg er også blant appkategoriene som vokser raskest. Siden 2019 har iOS-basert salg innen matlevering og -henting mer enn doblet, og matvaresalg er mer enn tredoblet. I tillegg har bedriftsapper økt i popularitet hos selskaper rundt om i verden de siste årene. I 2022 var disse appene blant de raskest voksende innen kategorien for digitale varer og tjenester i følge Analysis Groups estimat. Den største veksten innen digitale varer og tjenester var i den appbaserte underholdningskategorien. Viktige trender som skaperøkonomien har økt de siste årene, samt fremspringet av apper som støtter dette området.
Den store veksten av utviklerbedrifter – på tvers av appkategorier – viser hvordan Apple-brukere setter sin lit på favorittappene sine i mange områder i hverdagen sin. Alle slags apper – fra gaming til produktivitet, utdanning og sosiale medier – hjelper mennesker over hele verden med å holde kontakten, være kreative og bli underholdt.
En illustrasjon av en person som sitter ved skrivepulten sin og drikker kaffe.
Appskapere som britiske Mindstep Brain & Mental Health bringer omfattende og bevisbasert klinisk informasjon om hjernen og mental helse til brukere i App Store. Mindstep – grunnlagt av helsepersonell – åpner for å gi mennesker et overblikk over sin mentale helse uten å måtte forlate hjemmet sitt. Appen fokuserer på en rekke tilstander, som migrener, depresjon, angst og hjernerystelser, og gir brukerne tilgang til teknikker og støtte de trenger for å holde oversikt over egen helse.
«Gjennom samarbeidet med teamene hos Apple har vi kunnet kommunisere med en rekke målgrupper og katalysere målet vårt om å gjøre mental helse og hjernehelse mer tilgjengelig», sier Mindsteps grunnlegger Hamzah Selim. «App Store er et utrolig verktøy for å gjøre medisinsk pleie tilgjengelig for alle – uansett om det er gjennom fokus på butikksidene eller under arrangementer i appen som setter fokus på helse.»

App Store fyller femten år

Det er femten år siden App Store ble lansert i 2008 og den har aldri hatt flere muligheter for utviklere eller flere berikende apper for Apple-brukere. Suksessen kommer av at Apple fortsetter å investere i fremtiden til appøkonomien. Ved å skape en sikker markedsplass for brukere, og kraftige verktøy som hjelper utviklere med å lage gode apper, har App Store skapt en enestående økonomisk mulighet for globale appskapere.
Totalt har iOS-utviklere omsatt for mer enn 320 milliarder dollar i App Store fra 2008 til 2022. Analysis Group-studien fant at iOS-brukere har lastet ned apper over 370 milliarder ganger mellom 2008 og 2022. Og i dag har App Store mer enn 122 ganger så mange apper – nesten 1,8 millioner – å velge mellom, sammenlignet med de få tusenene som var tilgjengelige i App Store i starten av 2008.
En infografikk som viser App Store-milepæler i anledning 15-årsjubileet.
Dagens utviklere har også flere muligheter for å tjene penger, inkludert kjøp i app og abonnementer, flere utviklerverktøy – inkludert over 40 SDK-er og 250 000 API-er – og utdanningsressurser som Apples Developer Academies, Entrepreneur Camp og andre programmer som fremmer ferdigheter innen koding og bedriftsutvikling.
App Stores teknologier og tjenester støtter et stort utvalg av appbedrifter, inkludert utviklere som selger fysiske varer og tjenester. Dette inkluderer integrering med Apple Pay, biometrisk autentisering med Face ID og Touch ID, kontosikkerhet og andre teknologier som hjelper utviklere med å kommunisere sikkert med Apple-brukere.
App Store har også opprettholdt en sikker markedsplass for brukere, takket være Apples strenge App Review-prosess og robuste personverns- og sikkerhetsfunksjoner. I 2022 forhindret App Store potensielle svindeltransaksjoner for mer enn 2 milliarder dollar og avviste omtrent 1,7 millioner innsendte apper som ikke møtte kriteriene for personvern, sikkerhet og innhold. Nyskapninger som åpenhet rundt appsporing og personvernmerking har gitt brukere mer informasjon om hvordan apper bruker dataene deres.
Del artikkel

Media

  • Teksten i denne artikkelen

  • Bilder i denne artikkelen

Pressekontakter

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80