åpnes i nytt vindu
OPPDATERING 16. april 2024

Apple Developer Academy utvides til Bali

Indonesia får sitt fjerde akademi når Apple utvider investeringen sin i studenter og gryende utviklere
Ni studenter fra Apple Developer Academy vises i et klasserom.
Apple utvider investeringen sin i Indonesia og øker dermed mulighetene for utviklere, studenter og gründere som ønsker seg en karriere innen den stadig voksende appøkonomien i regionen.
I dag kunngjorde Apple at de skal åpne Indonesias fjerde Apple Developer Academy på Bali, og utvider dermed investeringen sin i flere muligheter for utviklere, studenter og gründere som ønsker seg en karriere innen den stadig voksende app­økonomien i regionen.
Siden det første Apple Developer Academy åpnet i Jakarta i Indonesia i 2018, har Apple åpnet akademier i Surabaya og Batam, og flere enn 2000 gryende utviklere har fullført programmet. Som et bevis på at akademiets suksess har 90 prosent av tidligere studenter gjort karriere i ulike sektorer som utdanning, e-handel, transport, bærekraft og mer.
«Vi har sett flere ganger at et par kodelinjer kan endre verden – og i Indonesia investerer vi i kreativiteten og ferdighetene til de som ønsker å gjøre det», sier Apple-sjef Tim Cook. «Vi gleder oss over det voksende utvikler­samfunnet i Indonesia, og vi ser frem til å investere i fremtiden til enda flere kodere når vi åpner vårt fjerde akademi i landet.»
Akademiets ni måneder lange program dekker grunnleggende koding samt områder som design, markedsføring og prosjektledelse. Dette gir studentene ferdighetene de trenger til å bli gründere og utviklere i verdensklasse. For å oppmuntre til kulturutveksling vil Bali-akademiet åpne for søknader fra hele verden, ikke bare fra Indonesia, uavhengig av utdannings­bakgrunn og tidligere erfaring med koding. 
Akademiene i Indonesia har tatt imot studenter med en rekke ulike personlige og profesjonelle bakgrunner. Til nå har kullene bestått av studenter fra 90 byer fra hele Indonesia, med et aldersspenn på 18 til 50 år. Alle tar med seg nye ideer og livs­erfaringer inn i appdesigner og forretnings­planer.
Et portrettbilde av Mary Santoso, en avgangsstudent ved Apple Developer Academy i Indonesia.
Mary Santoso grunnla WonderJack og begynte på Apple Developer Academy i Indonesia i 2022 i en alder av 38 år.
Mary Santoso, som begynte på akademiet i 2022 i en alder av 38 år, grunnla WonderJack, et nevromangfoldig iPad-spill som trener opp arbeidshukommelse, selvregulering og kognitive prosesser hos barn. iPad-appen er inspirert av hennes egne erfaringer med familie­medlemmer med dysleksi og inneholder taktile kort og objekter satt til et rolig lydspor, slik at barna kan få en stressfri, multisensorisk læringsopplelvese. Teamet samarbeider nå med flere utdanningsinstitusjoner, inkludert en inkluderede skole i Surabaya, for å forske på virkningen til appen.
«Som hjemmeværende mor har Apple Developer Academy endret hverdagen min. Jeg kan nå fokusere på å hjelpe barn med lærevansker som ligner dem datteren min har», sier Santoso. «Jeg fant et team med undervisere fra ulike bakgrunner som delte lidenskapen min for utdanning og inkludering. Veiledningen fra mentorene har hjulpet oss med å finpusse problem­løsings­ferdighetene våre, og gitt oss verktøyene vi trenger til å utvikle WonderJack, en app med mål om å frigjøre potensialet som bor i alle barn.»
Akademiets pensum reflekterer Apples tilnærming til utfordrings­basert læring, og oppmuntrer studentene til å løse personlige, kommunikative og globale utfordringer med inkluderende design, slik at de kan ha en positiv innvirkning på verden.
Graciela Gabrielle, Jessi Febria og Yafonia Hutabarat møttes på Jakarta-akademiet, og sammen utviklet de Indonesias første innendørs navigeringsapp for å gi blinde og svaksynte mer selvstendighet på reise. Appen PetaNetra viser de tryggeste og raskeste rutene som stier i utvidet virkelighet, og tar høyde for potensielle utfordringer som vegger, gulvmønstre og andre objekter. Teamet samarbeider med store institusjoner, blant annet Jakarta-biblioteket, om å kartlegge innsiden og forbedre funksjonene deres.
Portrettbilder av PetaNetra-grunnleggerne Jessi Febria, Graciela Gabrielle og Yafonia Hubarat.
Fra venstre: Apple Developer Academy-studentene Jessi Febria, Graciela Gabrielle og Yafonia Hubarat utviklet PetaNetra, Indonesias første innendørs navigerings­app som gir blinde og svaksynte mer selvstendighet på reise.
«Jeg har blitt velsignet med støttende og engasjerte team­medlemmer på akademiet», forklarer Gabrielle, medgrunnlegger og administrerende direktør i PetaNetra, som har foreldre med nedsatt syn. «Som tre kvinnelige grunnleggere brenner vi for å påvirke samfunnet med jobben vi gjør. Dette inspirerte oss til å lage PetaNetra, en gave til foreldrene mine og de andre fire millionene med nedsatt syn i Indonesia.»
I Sørøst-Asia bor det hundretusenvis av utviklere som står bak flere enn 90 000 apper på App Store. Utover å ha startet egne selskaper i Indonesia, er det mange tidligere akademistudenter som har fått jobb i etablerte selskaper i regionen. De bidrar til apputvikling og digitale produkter med ferdighetene de har lært på akademiet.
Portrettbilde av Bank Mandiri-grunnleggerne Rais Mohammed Najib og Denis Wibisono.
Fra venstre: De tidligere Apple Developer Academy-studentene Rais Mohammed Najib og Denis Wibisono leder iOS-utviklerteamet for Bank Mandiri, Indonesias største bank.
Denis Wibisono og Rais Mohammed Najib leder nå iOS-utviklerteamet for Bank Mandiri, Indonesias største bank. Gjennom arbeidet sitt har de flyttet grenser for å skape en sømløs, markedsledende mobilbank-opplevelse for millioner av indonesiere, og nesten 40 prosent av bankens iOS-utviklerteam er tidligere akademistudenter.
«Tiden på akademiet styrket lidenskapen min for iOS-apputvikling», sier Wibisono. «Jeg mener at erfaringene ikke bare gav meg avanserte kodeferdigheter, men også lærte meg kritisk tenking. Begge disse er viktige kvaliteter for profesjonelle tek-ingeniører.»
Tidligere studenter får også tilgang til andre utdannings­programmer og ressurser fra Apple, blant annet Apple Developer Center i Singapore og Apple Entrepreneur Camp, som begge tilbyr ekstra veiledning, inspirasjon og innsikt fra Apples eksperter og ingeniører.
Siden det første Apple Developer Academy åpnet i Brasil, har programmet blitt utvidet til flere steder over hele verden, inkludert Sør-Korea, Indonesia, Saudi-Arabia, Italia og USA.
Del artikkel

Media

  • Teksten i denne artikkelen

  • Bilder i denne artikkelen

Pressekontakter

Cathrine Skovly

Apple

cskovly@apple.com

48 28 00 33

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80