åpnes i nytt vindu
OPPDATERING 14. mai 2024

App Store forhindret potensielle svindeltransaksjoner til en verdi av over 7 milliarder dollar på fire år

Siden App Store ble lansert i 2008, har Apple fortsatt å investere i og utvikle bransjeledende teknologier som er designet for å gi brukerne den tryggeste og sikreste opplevelsen ved nedlasting av apper, og en yrende, nyskapende plattform hvor utviklere kan publisere programvaren sin. I dag representerer App Store det ypperste innen appdistribusjon, og setter standarden for sikkerhet, pålitelighet og brukeropplevelse.
Ettersom digitale trusler har utviklet seg og blitt mer kompliserte med årene, har Apple utvidet anti-svindeltiltakene sine for å få bukt med disse utfordringene og ivareta brukernes sikkerhet. Hver dag overvåker og undersøker flere team i Apple potensiell svindelaktivitet på App Store, og bruker sofistikerte verktøy og teknologier til å luke ut ondsinnede aktører og styrke App Store-økosystemet.
Mellom 2020 og 2023 har Apple forhindret potensielle svindeltransaksjoner til en verdi av over 7 milliarder dollar, inkludert mer enn 1,8 milliarder bare i 2023. I samme tidsperiode har Apple blokkert over 14 millioner stjålne kredittkort og mer enn 3,3 millioner kontoer for videre transaksjoner.
Som publisert i den fjerde årlige analysen om forebygging av svindel, som ble sluppet i dag, har Apple avslått mer enn 1,7 millioner appinnsendelser i 2023 med bakgrunn i at de ikke oppfylte App Stores strenge krav om personvern, sikkerhet og innhold. I tillegg har Apples pågående innsats for å stoppe og redusere svindel på App Store resultert i stengingen av nesten 374 millioner utvikler- og kundekontoer, og fjerning av nesten 152 millioner vurderinger og omtaler grunnet mistanker om svindel.

Kontosvindel

Apple har utviklet solide systemer for å luke ut svindelkontoer raskt og effektivt, for å forhindre disse aktørene fra å svindle brukere. I 2023 stengte Apple nesten 118 000 utviklerkontoer, en nedgang fra 428 000 stenginger i 2022, takket være kontinuerlige forbedringer for å forhindre opprettelsen av potensielle svindelkontoer i utgangspunktet. I tillegg har Apple avslått 91 000 utviklerregistreringer grunnet mistanker om svindel, og forhindret dem fra å sende inn problematiske apper til App Store.
Skadelig aktivitet kan også oppstå på kundekontonivå, og Apple tar en rekke forbehold for å beskytte brukere og utviklere fra ondsinnede aktører. Disse kontoene er gjerne boter som opprettes med den hensikt å spamme eller manipulere vurderinger og omtaler, diagrammer og søkeresultater, som igjen truer integriteten til App Store og dens brukere og utviklere. I 2023 blokkerte Apple mer enn 153 millioner opprettelser av svindelkontoer på kundenivå og deaktiverte nesten 374 millioner kontoer fra svindel og misbruk.
En infografikk med tittelen «Protecting App Store Users: Account Fraud in 2023» inneholder følgende statistikk: 1) Nesten 118 000 utviklerkontoer slettet for potensiell svindel; 2) Over 91 000 millioner bedragerske utviklerkontoer blokkert; 3) Nesten 374 millioner bedragerske kundekontoer deaktivert.
Apples arbeid med pålitelighet og sikkerhet strekker seg utover App Store, da mer enn 47 000 ulovlige apper på svindelplattformer har blitt oppdaget og blokkert fra å nå ut til brukere i løpet av det siste året. Blokkering av apper fra svindelplattformer er også til fordel for utviklere, da appene deres kan modifiseres eller brukes til å skjule ondsinnet programvare for utrulling på disse plattformene.
I tillegg har Apple, i løpet av den siste måneden, stoppet nesten 3,8 millioner forsøk på å installere eller lansere apper som distribueres ulovlig gjennom Apples Developer Enterprise Program, som lar store organisasjoner rulle ut interne apper til bruk for ansatte.

Appgjennomgang

Apples team for appgjennomgang består av over 500 eksperter som evaluerer hver eneste appinnsendelse – fra utviklere over hele verden – før noen av dem når ut til brukerne. I snitt gjennomgår teamet omtrent 132 500 apper i uken, og i 2023 sjekket de nesten 6,9 millioner appinnsendelser og hjalp 192 000 utviklere med å publisere sin første app på App Store.
Appgjennomgangen gjennomfører en rekke kontroller før en app finner veien til butikken, og de benytter både automatiserte sjekker og menneskelig vurdering til å oppdage og behandle apper som potensielt kan skade eller svindle brukere. I 2023 ble mer enn 1,7 millioner appinnsendelser avslått av ulike grunner, inkludert brudd på personvernregler og svindelaktivitet.
En infografikk med tittelen «Protecting App Store Users: App Review in 2023» inneholder følgende statistikk: 1) Over 1,7 millioner appinnsendelser avslått; 2) Over 248 000 appinnsendelser avslått grunnet spam, kopiering eller villedelse av brukerne; 3) Over 38 000 appinnsendelser avslått for å inneholde skjulte eller udokumenterte funksjoner; 4) Over 375 000 appinnsendelser avslått grunnet brudd på personvernregler.
Ondsinnede aktører bruker svindeltaktikker for å skade brukere, inkludert ved å skjule potensielt skadelige apper som harmløse. I løpet av det siste året har det vært flere tilfeller hvor teamet for appgjennomgang har funnet apper som i utgangspunktet så harmløse ut – som en bilderedigerer eller et puslespill – men som senere viste seg å være ulovlige strømmeplattformer, ulovlige gamblingapper eller fronter for lånehaier.
I enkelte ekstreme tilteller har teamet også funnet og fjernet apper for finanstjenester som var involvert i sammensatte, ondsinnede forsøk på sosial manipulering designet for å svindle brukere. Dette inkluderer apper som etterlignet kjente tjenester med den hensikt å iverksette phishing-kampanjer, og som solgte økonomi- og investeringstjenester som ble avslørt som svindel. Gjennom teamets pågående arbeid med å gjennomgå alle appinnsendelser og undersøke problematiske apper på App Store, har de i 2023 fjernet eller avslått 40 000 apper fra utviklere som deltar i bait-and-switch-aktiviteter.
Ondsinnede aktører kan også designe apper som har som mål å lure og svindle brukere. I 2023 ble over 248 000 appinnsendelser kastet ut av App Store fordi de brøt med Apples regler mot spam, åpenbar kopiering av andre apper eller på andre måter misledet brukerne. Dette kommer i tillegg til 38 000 appinnsendelser som ble kastet ut for å inneholde skjulte eller udokumenterte funksjoner. Apper som er designet for å få tilgang til brukernes personlige data uten deres samtykke eller viten, er heller ikke tillatt på App Store. Bare i fjor ble over 375 000 appinnsendelser avslått på grunn av brudd på personvernreglene.
Teamet for appgjennomgang er grundige når de undersøker og reagerer på apper som rapporteres som svindel eller ondsinnede gjennom Apples verktøy for problemrapportering. Bedragerske apper blir umiddelbart fjernet fra App Store, og utvikleren risikerer å bli utestengt fra Apple Developer Program, som igjen vil resultere i at ikke-godkjente apper på kontoene deres blir blokkert fra App Store. I 2023 forhindret App Review nesten 98 000 potensielle svindelapper fra å nå brukere via App Store.

Vurderinger og omtaler

Vurderinger og omtaler er avgjørende for brukere når de skal laste ned apper, og er også verdifulle for utviklere som får nyttig tilbakemelding på produktene sine. I 2023 ble over 1,1 milliarder vurderinger og omtaler behandlet, og Apple fjernet nesten 152 millioner bedragerske vurderinger og omtaler fra App Store.
En infografikk med navnet «Protecting App Store Users: Ratings and Reviews in 2023» inneholder følgende statistikk: 1) Over 1,1 milliarder vurderinger og omtaler behandlet; 2) Nesten 152 millioner vurderinger og omtaler fjernet.

Betalings- og kredittkortsvindel

Fra husholdningsprodukter til underholdningstjenester – apper har blitt en hovedkilde når brukerne skal handle. Apple er grundige i arbeidet med å beskytte brukernes økonomiske informasjon gjennom sikre betalingsteknologier som Apple Pay og StoreKit, som nesten 1 million apper bruker til å selge varer og tjenester på App Store. Mens tap som følge av svindel når nye høyder på verdensbasis, har Apple bidratt til forhindre mer enn 1,8 milliarder dollar i potensielle svindeltransaksjoner på plattformen sin i 2023.
Apple tar kredittkortsvindel på dypeste alvor og er forpliktet til å beskytte App Stores brukere. Når kunder for eksempel betaler med Apple Pay, brukes det et enhetsspesifikt nummer og en unik transaksjonskode, slik at kortnummeret aldri lagres på brukernes enhet eller på Apples tjenere. I tillegg deles aldri kortnumre med utviklere, og dermed fjernes enda en risikofaktor i betalingsprosessen.
En infografikk med tittelen «Protecting App Store Users: Payment and Credit Card Fraud in 2023» inneholder følgende statistikk: 1) Forhindret potensielle svindeltransaksjoner til en verdi av over 1,8 milliarder dollar; 2) Forhindret over 3,5 millioner stjålne kredittkort fra å bli brukt; 3) Blokkerte over 1,1 millioner kontoer fra fremtidige transaksjoner.
Når forbrukere bruker Apple Pay til å handle på nett eller i en app, vil betalingskort med forbedret svindelforbygging gjøre det mulig for brukernes enhet å evaluere informasjon – som Apple ID-en deres, enheten og posisjonen deres, hvis de har aktivert stedstjenester for Lommebok – for å kunne vurdere mulige svindelforsøk på enheten.
Apple bruker også en kombinasjon av avansert teknologi og menneskelig gjennomgang for å oppdage når et stjålet kredittkort blir brukt til ulovlige formål. Bare i 2023 forhindret Apple mer enn 3,5 millioner stjålne kredittkort fra å bli brukt til bedragerske kjøp, og blokkerte over 1,1 millioner kontoer fra fremtidige transaksjoner.

Beskyttelse av App Store

Apple har tatt i bruk en rekke verktøy og ressurser for å sikre at App Store er et trygt og pålitelig sted for brukere og utviklere. Ved å strupe svindelforsøk fra ondsinnede aktører sikrer Apple at brukere kan installere programvare på de personlige enhetene sine, vel vitende om at det finnes mange tiltak som ivaretar sikkerheten deres, og utviklere har en pålitelig plattform med et godt rykte hvor de kan publisere apper og spill.
Apple kommer til å fortsette investeringen i den langvarige forpliktelsen med å ivareta kvaliteten og sikkerheten på App Store, til fordel for alle brukere og utviklere.
Del artikkel

Media

  • Teksten i denne artikkelen

  • Bilder i denne artikkelen

Pressekontakter

Cathrine Skovly

Apple

cskovly@apple.com

48 28 00 33

Apple Media Helpline

media.emea@apple.com