åpnes i nytt vindu
PRESSEMELDING 10. juni 2024

macOS Sequoia tar produktivitet og intelligens på Mac til et helt nytt nivå

Mac-opplevelsen blir bedre enn noensinne med iPhone Mirroring, store oppdateringer til Safari, etterlengtede spill samt Apple Intelligence som gir brukerne helt nye muligheter
MacBook Pro viser iPhone Mirroring, Mac viser Hovedpunkter i Safari, og en annen MacBook Pro viser en mer oppslukende gaming­opplevelse.
macOS Sequoia utvider Kontinuitet-funksjoner med iPhone Mirroring, har nye verktøy for produktivitet og video­konferanser og får et fantastisk utvalg av spilltitler samt en mer oppslukende gaming­opplevelse.
CUPERTINO, CALIFORNIA Apple ga i dag en forhåndstitt på macOS Sequoia, den nyeste versjonen av verdens mest avanserte operativsystem for datamaskiner – som gjør det mulig å jobbe med Mac på helt nye måter, og som gir den banebrytende intelligens­funksjoner. macOS Sequoia har mange nye og spennende funksjoner. Blant annet blir Kontinuitet-funksjonene utvidet med iPhone Mirroring, som gjør det mulig å få full tilgang til og kontroll over iPhone fra macOS. Safari får enda en stor oppdatering med den nye Hovedpunkter-funksjonen som gjør det enkelt å finne informasjon på nettsider mens man surfer. Med den nye Passord-appen blir det enda enklere å få tilgang til passord og organisere påloggingsinformasjon på ett sted. Spillopplevelsen blir enda mer oppslukende, og det kommer også mange nye titler, inkludert Assassin's Creed Shadows, Frostpunk 2 og mer.
macOS Sequoia har også Apple Intelligence, et personlig intelligens-system for Mac, iPhone og iPad som kombinerer kraftfulle generative modeller med personlig kontekst for å levere utrolig nyttig og relevant intelligens. Apple Intelligence er utviklet med fokus på personvern, og systemet er dypt integrert i macOS Sequoia, iOS 18 og iPadOS 18. Det forstår og skaper språk og bilder, gjennomfører handlinger på tvers av apper og bruker personlig kontekst for å forenkle daglige oppgaver og utføre dem raskere. Apple Intelligence bruker kraften til Apple–chipen og Neural Engine, og systemet blir tilgjengelig på alle Macer med M-chip.1
«Den uslåelige kombinasjonen av kraften til Apple-chipen og den legendariske bruker­vennligheten i macOS har gjort Mac mer allsidig enn noensinne. I dag gleder vi oss over at vi har tatt macOS til nye høyder med macOS Sequoia, som inkluderer et stort løft for produktivitet og intelligens», sier Craig Federighi, ansvarlig for programvare­utvikling hos Apple. «macOS Sequoia har Apple Intelligence, som gir tilgang til nye og imponerende funksjoner som kommer til å gjøre det enda bedre å jobbe med Mac. Vi tror at Mac-brukerne virkelig kommer til å sette pris på enda flere verktøy som hjelper brukerne med å få ting gjort på en enklere måte, nye Kontinuitet-funksjoner som iPhone Mirroring, store oppdateringer til Safari og en rekke nye spill.»


Bruk iPhone trådløst fra Mac ved hjelp av iPhone Mirroring

macOS Sequoia gjør Kontinuitet enda mer magisk med iPhone Mirroring, som lar brukere få full tilgang til iPhonen og bruke den fra Macen. Brukerens tilpassede bakgrunn og symboler vises akkurat som på iPhone, og brukeren kan sveipe mellom sider på Hjem-skjermen eller åpne og bruke favorittappene sine. Brukerne kan også bruke tastaturet, styreflaten og musen på Mac til å samhandle med iPhonen, og lyden spilles av via Macen. Brukerne kan sømløst flytte og slippe mellom iPhone og Mac, og iPhone forblir låst, slik at ingen andre får tilgang til eller kan se hva de gjør. Det fungerer også helt sømløst med Ventemodus, som er synlig, slik at brukerne kan se informasjon raskt. I tillegg kan brukerne se og svare på iPhone-varslinger fra Macen.

Store oppdateringer av Safari

Safari, som er verdens raskeste nettleser2, tilbyr nå Hovedpunkter, som gjør det enda enklere å finne informasjon på internett, for eksempel veibeskrivelser, oppsummeringer eller hurtiglenker for å finne ut mer om personer, musikk, filmer og TV-serier. Leser-funksjonen har fått et nytt design og tilbyr nå enda flere måter å lese artikler på uten distraksjoner, i form av en strømlinje­formet visning av artikkelen som brukeren leser, med en oppsummering samt en innholds­fortegnelse for lengre artikler. Og når Safari finner en video på siden, hjelper Viewer brukerne ved å fremheve den, samtidig som de har full tilgang til avspillings­kontrollene, inkludert Bilde i bilde.

Gaming blir enda bedre med etterlengtede titler og mer

Et fantastisk utvalg av titler kommer til Mac, inkludert svært etterlengtede Assassin's Creed Shadows, som er den neste i rekken i Ubisofts populære serie, samt nye funksjoner som personlig romtilpasset lyd, som gjør spill­opplevelsen enda mer oppslukende.
 • Svært etterlengtede titler: Utviklere tilbyr en rekke nye titler for Mac. Ubisoft kommer til å lansere Prince of Persia: The Lost Crown og Assassin's Creed Shadows, og Capcom kommer til å tilby enda flere spennende titler fra den populære RESIDENT EVIL-serien, inkludert RESIDENT EVIL 7 biohazard og RESIDENT EVIL 2. Den neste store utvidelsen av World of Warcraft: The War Within kommer senere i år. Andre titler som kommer snart, inkluderer Frostpunk 2, Palworld, Sniper Elite 4 og RoboCop: Rogue City, som alle bruker kraftig programvare­teknologi, for eksempel MetalFX Upscaling, for å øke ytelsen og levere visuelle opplevelser av høy kvalitet på alle Mac-modellene. Control Ultimate Edition og Wuthering Waves kommer snart, og de drar nytte av de nyeste M3-chipene for å tilby en utrolig visuell opplevelse med strålesporing.
 • En mer oppslukende gamingopplevelse: Personlig romtilpasset lyd suger spillerne inn i handlingen på en helt ny måte, og betydelig redusert lydforsinkelse med AirPods Pro (2. gen.) forbedrer responsiviteten ytterligere. Forbedringer til Spillmodus gir bedre bilde­frekvenser, og avanserte strømstyrings­funksjoner forbedrer ytelsen for alle Mac-modellene.
 • Gaming Portal Toolkit 2: Siden lanseringen av Gaming Portal Toolkit har utviklere hatt muligheten til å lansere spillene sine på Apple-enheter raskere enn noensinne, og spill­entusiaster kan velge mellom flere titler på Macen. Game Porting Toolkit 2 tar dette til nye høyder med noen av funksjonene som spillutviklerne har ønsket seg mest. Dette vil gjøre det enklere å rulle ut avanserte spill på Mac, iPhone og iPad.
Ubisoft lanserer svært etterlengtede Assassin's Creed Shadows (vist over), den neste tittelen i den svært populære serien, samt Prince of Persia: The Lost Crown for Mac.

Organiser vinduer enklere og raskere enn noensinne

Brukerne kan holde orden på nye måter ved å organisere vinduer i den layouten som fungerer best for dem. Når en bruker flytter et vindu til kanten av skjermen, foreslår macOS Sequoia automatisk en posisjon på skrivebordet. Brukerne kan frigjøre vinduet på stedet, raskt plassere ruter side om side, eller plassere dem i hjørnene, slik at enda flere apper er synlige. Og nye tastatur- og menysnarveier gjør at brukerne kan organisere ruter enda raskere.
Enklere organisering av vinduer lar brukerne raskt flytte vinduer til nøkkelområder på skjermen, slik at de enkelt kan plassere dem som ruter side om side, eller plassere dem i hjørnene, slik at enda flere apper er synlige.

Flere oppdateringer for videokonferanser

Den nye presentatør­forhåndsvisningen gjør det enklere å presentere ved å la brukerne se det de er i ferd med å dele, før de deler det – og den kan brukes med apper som FaceTime og Zoom. Brukerne kan også bruke vakre innebygde bakgrunner, inkludert en rekke farge­forløpninger og system­bakgrunner, eller laste opp sine egne bilder. Bakgrunnen kan byttes ut under videosamtaler i FaceTime eller tredjeparts­apper som Webex, og med Apples bransjeledende segmentering kan brukerne alltid vise seg fra sin beste side under samtaler.

Den nye Passord-appen beskytter påloggings­informasjon og holder den organisert

Passord-appen er basert på Nøkkelring, som ble lansert for mer enn 25 år siden, og i macOS Sequoia gjør den nye appen det enda enklere for brukerne å få tilgang til passord, passnøkler, wifi-passord og annen påloggings­informasjon fra ett sted. iCloud-synkronisering er sikret med gjennomgående kryptering. Passord fungerer supert med Safari og synkroniseres sømløst mellom brukerens Apple-enheter og Windows ved hjelp av iCloud for Windows-appen.
Den nye Passord-appen vises på en brukers MacBook Pro.
En ny Passord-app gjør det enda enklere å få tilgang til passord og organisere påloggings­informasjon på ett sted.

Apple Intelligence markerer det neste kapittelet for KI på Mac

Apple Intelligence er dypt integrert i macOS Sequoia, og systemet er utviklet med fokus på personvern. Det gir brukerne nye måter å forbedre skrivingen på, og gjør at de kan skrive og kommunisere på en bedre og mer effektiv måte. Med helt nye Skriveverktøy integrert i macOS Sequoia kan brukerne skrive om, korrekturlese og oppsummere tekst nesten hvor som helst de skriver, inkludert i Mail, Notater, Pages og tredjepartsapper.
Nye bildemuligheter gjør det enda morsommere å kommunisere og uttrykke seg selv. Med Lekeplass for bilde kan brukerne lage morsomme bilder på et blunk, og de kan velge mellom tre stiler: Animation, Illustration og Sketch. Lekeplass for bilde er brukervennlig og innebygd i apper som Meldinger, og den er også tilgjengelig i en egen app.
Apple Intelligence-drevne Lekeplass for bilde vises på en brukers MacBook Pro.
Med Lekeplass for bilde kan brukerne velge mellom en rekke konsepter fra kategorier, skrive inn en beskrivelse for å definere et bilde, velge noen fra bilde­biblioteket som skal være med på bildet, og velge favorittstilen sin.
Med Minner i Bilder-appen trenger brukerne bare å skrive en beskrivelse for å lage historiene de vil se. Apple Intelligence velger de beste bildene og videoene basert på beskrivelsen, lager en handling med kapitler basert på temaer som identifiseres i bildene, og setter dem sammen til en film med sin egen fortellerkurve. I tillegg kan et nytt Rydd opp-verktøy identifisere og fjerne distraherende elementer i bakgrunnen av et bilde – uten at motivet blir endret.
En brukers MacBook Pro viser den oppdaterte Siri-opplevelsen.
Siri på Mac er mer naturlig og nyttig enn noensinne. Brukerne kan skrive til Siri samt veksle mellom tekst og tale for å kommunisere med Siri akkurat slik det føles riktig i øyeblikket.
Med kraften fra Apple Intelligence tar Siri et stort steg fremover og blir enda mer naturlig, kontekstuelt relevant og personlig. I tillegg kan brukere skrive til Siri og dessuten veksle mellom tekst og tale for å kommunisere med Siri akkurat slik det føles riktig i øyeblikket, noe som gjør Siri-opplevelsen på Mac utrolig enkel og sømløs.
Med Private Cloud Compute setter Apple en ny standard for personvern innen KI, med mulighet for å tilpasse og skalere databehandlings­kapasiteten mellom data­behandling på enheten og større, tjener­baserte modeller som kjører på egne tjenere med Apple-chiper. Når forespørsler sendes til Private Cloud Compute, blir ikke dataene lagret eller gjort tilgjengelige for Apple, og de brukes utelukkende til å behandle brukernes forespørsler. Uavhengige eksperter kan verifisere dette personvernløftet.
I tillegg er tilgang til ChatGPT integrert i Siri og Skriveverktøy på tvers av Apples plattformer, slik at brukerne kan benytte seg av ChatGPTs ekspertise samt evne til å forstå bilder og dokumenter – helt sømløst og uten å måtte bytte mellom verktøy.
Ytterligere funksjoner i macOS Sequoia:
 • Meldinger har fått store oppdateringer som gir brukerne muligheten til å uttrykke seg og holde kontakten på helt nye måter, inkludert nye teksteffekter, Tapback for emojier og klistremerker samt muligheten til å planlegge en melding for å sende den senere.
 • Kart-appen har fått enda flere måter å utforske verden på, inkludert utvalgte turforslag og tilpassede ruter.  Fra i høst kan brukerne se gjennom flere tusen turforslag i alle de 63 nasjonalparkene i USA, sortert etter lengde, stigning og type rute. De kan også lagre dem til senere, slik at de er tilgjengelige når brukerne er frakoblet.
 • Bilder har fått Samlinger som automatisk organiserer brukerens bibliotek etter nyttige temaer, og søkefunksjonen er raskere enn noensinne.
 • Funksjonen for å skrive notater i Notater har blitt smartere, slik at det er enklere enn noensinne å ta detaljerte og velskrevne notater. Nye funksjoner for å transkribere lyd og lage oppsummeringer ved hjelp av Apple Intelligence gjør at enheten kan ta notater for brukerne, slik at de kan følge med i situasjoner der de må ha fullt fokus på det som foregår. Og hvis de må regne ut noe raskt, kan de bare skrive en ligning for å få den løst automatisk i notatet.
 • I den oppdaterte Kalkulator-appen kan brukerne se tidligere utregninger med historikk, og de kan også se uttrykkene mens de skriver dem.
 • Kalender viser hendelser og oppgaver fra Påminnelser, slik at det blir enkelt å se, redigere eller fullføre oppgaver gjennom dagen. En oppdatert månedsvisning gjør det enklere å se hendelser og påminnelser for en hel måned om gangen.
Tilgjengelighet
Betaversjonen av macOS Sequoia for utviklere er tilgjengelig gjennom Apple Developer Program på developer.apple.com fra og med i dag, og en offentlig betaversjon blir tilgjengelig gjennom Apple Beta Software Program neste måned på beta.apple.com. Oppdateringen blir tilgjengelig som en gratis programvareoppdatering i høst. Apple Intelligence blir tilgjengelig som betaversjon for iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max samt iPad og Mac med M1-chip og nyere med Siri og enhetsspråket satt til amerikansk-engelsk, som en del av iOS 18, iPadOS 18 og macOS Sequoia i høst. Du finner mer informasjon på apple.com/macos/macos-sequoia-preview og apple.com/apple-intelligence. Funksjoner kan bli endret. Enkelte funksjoner er ikke tilgjengelig i alle regioner, på alle språk eller på alle enheter. Du finner mer informasjon om tilgjengelighet på apple.com/no.
Del artikkel

Media

 • Teksten i denne artikkelen

 • Bilder i denne artikkelen

 1. Brukere som har en kvalifisert iPhone, iPad eller Mac med Siri og enhetsspråket satt til amerikansk-engelsk, kan registrere seg i høst for å få tilgang til betaversjonen av Apple Intelligence.
 2. Testene ble utført av Apple i mai 2023. Du finner mer informasjon på apple.com/no/safari.

Pressekontakter

Cathrine Skovly

Apple

cskovly@apple.com

48 28 00 33

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80