PRESSMEDDELANDEN 14 mars 2012

Nya iPad släpps i USA och nio andra länder på fredag

CUPERTINO, Kalifornien – 14 mars 2012 – Idag meddelade Apple att nya iPad, som är tredje generationen av den mobila enhet som revolutionerat en hel produktkategori, släpps till försäljning i Apple Store-butikerna och på Apple Online Store (www.apple.com) fredagen den 16 mars kl. 08.00 lokal tid i USA samt Amerikanska Jungfruöarna och Puerto Rico, Australien, Frankrike, Hongkong, Japan, Kanada, Schweiz, Singapore, Storbritannien och Tyskland.
Nya iPad har en kristallklar Retina-skärm, Apples nya A5X-processor med fyrkärnig grafik och en iSight-kamera med 5 megapixlar och avancerad optik som ger enastående bilder och HD-video i 1080p-format. Trots att den är otroligt tunn och lätt har nya iPad ändå hela 10 timmars batteritid*. Wi-Fi + 4G-modellen av iPad har stöd för blixtsnabba 4G LTE-nätverk i USA och Kanada, samt snabba 3G-nätverk runt om i världen, däribland HSPA+ och DC-HSDPA.** Dessutom finns nu iPad 2 till ett ännu lägre pris, från endast 3 595 kronor.
Alla kunder som köper nya iPad i en Apple Store-butik erbjuds kostnadsfri hjälp med att anpassa enheten, exempelvis genom att ställa in e-post, hämta nya appar från App Store med mera, så att de snabbt kommer igång och kan använda nya iPad innan de ens hunnit lämna butiken.
Pris och tillgänglighet
Wi-Fi-modellerna av nya iPad finns i svart och vitt i 16 GB, 32 GB och 64 GB-versioner ***. Wi-Fi + 4G-modellen av iPad för blixtsnabba 4G LTE-nätverk i USA och Kanada och snabba 3G-nätverk runt om i världen, däribland HSPA+ och DC-HSDPA, i 16 GB, 32 GB och 64 GB-versioner ***. Dessutom erbjuds nu otroliga iPad 2 till ett lägre pris på 3 595 kronor (2 876 kr ex moms) för Wi-Fi-modellen på 16 GB och endast 4 795 kronor (3 836 kr ex moms) för Wi-Fi + 3G-modellen på 16 GB. iOS 5.1 och iTunes 10.6 finns nu som kostnadsfria programuppdateringar. iPhoto, iMovie 1.3 och GarageBand 1.2 finns att köpa idag för 38 kronor per app från App Store (www.itunes.com/appstore). Keynote 1.6, Pages 1.6 och Numbers 1.6 finns att köpa idag för 75 kronor per app från App Store. Uppdateringar är kostnadsfria för befintliga kunder.
Nya iPad släpps i följande länder den 23 mars: Belgien, Bulgarien, Danmark, Finland, Grekland, Irland, Island, Italien, Liechtenstein, Luxemburg, Macao, Mexiko, Nederländerna, Norge, Nya Zeeland, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjeckien, Ungern och Österrike.
*Batteritiden beror på enhetens inställningar, användning och andra faktorer. De faktiska resultaten kan variera.
**4G LTE stöds endast i AT&T:s och Verizons nätverk i USA samt Bells, Rogers och Telus nätverk i Kanada. Dataabonnemang säljs separat.
***Lokalt pris kommer att bli tillgängligt närmare lansering.
Presskontakt:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
08-703 3056
INFORMATION TILL REDAKTÖRER: Mer information får du via Apples PR-webbplats eller genom att ringa Apples Media Helpline på 08-703 30 48.

    © 2012 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, Mac, Mac OS, Macintosh, iPad, Retina, iSight, App Store, Apple Store, iTunes, iPhoto, iMovie, GarageBand, Keynote, Pages och Numbers är varumärken som tillhör Apple. Namn på andra företag och produkter kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.