PRESSMEDDELANDEN 12 maj 2020

Apple presenterar den största Logic-uppdateringen sedan lanseringen av Logic Pro X

Nya kreativa verktyg för elektronisk musikproduktion gör Logic Pro X 10.5 till en banbrytande release för musiker och producenter

Logic Pro X 10.5 på MacBook Pro och iPad Pro.
Logic Pro X 10.5 är en omfattande uppdatering med kraftfulla kreativa verktyg för musiker, producenter och beatmakare.
Cupertino, Kalifornien – Apple presenterade idag en omfattande uppdatering av Logic Pro X med en proffsversion av Live Loops, ett helt nytt arbetsflöde för sampling och nya verktyg för att skapa beats. Med sina kraftfulla kreativa funktioner är Logic Pro X 10.5 en högintressant release för alla musiker och producenter av elektronisk musik.
”Mac och Logic Pro X är de verktyg som världens främsta musiker och producenter använder när de skapar musiken vi alla älskar”, säger Susan Prescott, vice vd för Apps Product Marketing på Apple. ”Logic Pro X 10.5 är den största uppdateringen av Logic sedan lanseringen av Logic Pro X. De nya kraftfulla verktygen kommer att inspirera alla – från nya användare till artister som redan har vunnit Grammys för sina Logic-producerade album. Vi är spända på att höra vad de ska göra härnäst.”
Professionella musiker och producenter har redan uttryckt sig positivt om Logic Pro X 10.5:
”Logic Pro X har alltid varit min enda DAW. Arbetsflödet är helt oslagbart och de inbyggda ljudbiblioteken har varit oumbärliga för min musik ända från början. Med nya Quick Sampler och Drum Machine Designer kommer jag att spara många timmar som jag förut behövde lägga på att bygga ljud och trumset. Den tiden kan jag istället lägga på att skriva nya verser och finslipa rösttagningar.” – Finneas O’Connell, Grammy-belönad producent: Billie Eilish, ”Bad Guy” och albumet ”When We All Fall Asleep, Where Do We Go?” 
”Logic Pro X 10.5 har förändrat vårt sätt att skapa musik. Vi har verkligen utnyttjat de nya funktionerna – allt från att spela in ljud med den inbyggda mikrofonen i MacBook Pro direkt till Quick Sampler till att snabbt arrangera en låt medan vi samtidigt spelar in artister med hjälp av Live Loops-rutnätet. Vi har använt Logic i åratal till alla våra produktioner och den nya versionen kommer att göra det ännu enklare för oss att skapa oförglömliga låtar.” – Denzel Baptiste och David Biral från Take a Daytrip, Grammy-nominerade producenter: Lil Nas X, ”Panini”; Sheck Wes, ”Mo Bamba”; Travis Scott och Kid Cudi, ”THE SCOTTS”; Juice WRLD, ”Legends”; Dua Lipa, ”Good In Bed” och YBN Cordae, ”Kung Fu.”
Logic Pro på MacBook Pro, iPad Pro och iPhone.
Med Logic Remote kan artister använda iPhone och iPad i kombination med Mac och skapa musik på nya, roliga och innovativa sätt.

Live Loops

Med Live Loops på Mac kan Logic-användare skapa musik på ett nytt, friare och mer obundet sätt. Loopar, samplingar och inspelningar kan placeras i ett nytt musikrutnät, där musiker på ett spontant sätt kan framföra och spela in olika idéer till arrangemang direkt till tidslinjen. Därifrån kan man jobba vidare och finjustera spåren med alla de professionella produktionsverktygen i Logic. 
Remix FX tillför en rad spännande elektroniska effekter till Live Loops, exempelvis Bitcrusher, Filter, Gater och Repeater, som kan läggas på i realtid på enskilda spår eller på hela låtmixen. Funktionerna blir ännu mer kraftfulla i kombination med gratisappen Logic Remote, som gör att användaren kan parkoppla sin iPhone eller iPad med Mac-datorn och styra Live Loops och Remix FX med Multi-Touch-gester.

Sampler och Quick Sampler

Sampler representerar en ny generation pluggar av den populära branschstandarden EXS24. Den har en ny, modern design och utökade reglage för ljudformning samtidigt som den är helt bakåtkompatibel. Med Sampler kan producenter skapa och redigera sofistikerade, multisamplade instrument med smidig dra-och-släpp-teknik och arbetsflöden som automatiserar komplexa arbetsuppgifter.
Sampler-skärmen i Logic Pro X.
Sampler är en kraftfull professionell multisamplare som gör det möjligt att skapa sofistikerade instrument på bara några minuter.
Quick Sampler är ett snabbt och enkelt sätt att göra vilket ljud som helst till ett spelbart instrument. Musiker kan välja ett ljud från Logic, Finder eller Röstmemon – eller spela in ett ljud direkt till Quick Sampler. Med bara några få klick kan en importerad sampling putsas, loopas och spelas upp på en keyboard, med tillgång till reglage för kreativ ljudformning.
Quick Sampler-funktionen i Logic Pro X.
Med Quick Sampler kan artister enkelt göra vilket ljud som helst till ett musikinstrument.

Skapa beats

Logic Pro X 10.5 innehåller en samling nya kreativa verktyg som fungerar smidigt tillsammans och gör det enkelt att bygga upp egna beats – ett grundläggande element i produktionen av hiphop och elektronisk musik.
Step Sequencer är en ny redigeringsfunktion i Logic som gör det enkelt och roligt att programmera trumbeats, basgångar och melodier i ett gränssnitt inspirerat av klassiska trummaskiner. Step Sequencer kombinerar mönsterbaserat musikskapande med kraftfulla redigeringsverktyg för att skapa originella partier med detaljerad kontroll över anslagsstyrka, repetition, gate, hopp, uppspelningsriktning och randomisering. 
Step Sequencer i Logic Pro X på MacBook Pro.
Step Sequencer, en ny redigeringsfunktion i Logic, gör det enkelt och roligt att bygga kreativa originalbeats.
Drum Synth innehåller en omfattande samling bastrummor, virveltrummor, pukor och slagverksljud som har skapats helt och hållet med hjälp av mjukvara. Varje ljud har egna reglage för ljudformning så att användaren kan finjustera sina favoritpartier. Drum Synth-ljuden kan användas på valfri trumplatta i Drum Machine Designer, där de även kan blandas med samplingar för ännu mer kreativ ljuddesign. 
Drum Machine Designer, verktyget för att bygga elektroniska trumset i Logic, har förbättrats för att kunna integreras med de nya arbetsflödena för sampling och beatprogrammering. Varje trumplatta har stöd för de nya Quick Sampler- och Drum Synth-pluggarna, vilket gör det enkelt att redigera och forma de olika ljuden i ett trumset. När ett trumset har skapats kan användaren spela på det i realtid eller programmera det med Step Sequencer.
Drum Machine Designer i Logic Pro X.
Drum Machine Designer är tätt integrerat med de nya samplingsfunktionerna i Logic Pro X 10.5.

Logic Remote

Med gratisappen Logic Remote kan användaren parkoppla en iPhone eller iPad med sin Mac och sedan styra funktioner och spela instrument i Logic med Multi-Touch-gester. Logic Remote får en större uppdatering som gör det möjligt att trigga ljud i Live Loops, bläddra bland och lägga till loopar samt använda Remix FX.

Optimerat för Mac 

Logic Pro X har optimerats för att utnyttja den senaste Mac-hårdvaran och det kraftfulla macOS. Resultatet är otrolig prestanda, även i mycket tunga och krävande projekt med tusentals spår och hundratals realtidspluggar.
Mac Pro och Pro Display XDR med Logic Pro X på skärmen.
Logic Pro X på Mac gör det enklare och smidigare än någonsin att jobba med mycket krävande musikproduktion.
Priser och tillgänglighet
Logic Pro X 10.5 finns nu som en kostnadsfri uppdatering för alla befintliga användare. Nya kunder kan köpa appen på Mac App Store för 2 395 SEK. Logic Remote 1.4 kan hämtas gratis från App Store från och med idag. Kunder kan också registrera sig för en gratis provperiod med Logic Pro X. Mer information finns på apple.com/logic-pro.

Bilder på Logic Pro X 10.5

Presskontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48