BILDER 15 september 2020

Nya funktioner för Apple Watch och iPad möjliggör välmående, träning och kreativitet

Apple presenterade idag Apple Watch Series 6 och Apple Watch SE, två nya iPad-modeller och den första träningsupplevelsen byggd för Apple Watch med väsentligt utvecklade funktioner för hälsa och välmående i iPhone, iPad och Apple TV. Från innovativ utveckling av chip med A14 Bionic till nya appar och mjukvara samt premiären av abonnemanget Apple One, här är några av Apples största avslöjanden idag.

Apple Watch Series 6: Sensorn och appen för syrenivå i blodet

Apple Watch Series 6 utvecklar hälsofunktionerna på tidigare Apple Watch-modeller med en ny funktion som mäter syremättnaden i användarnas blod, så att de kan ha bättre koll på sin allmänna hälsa och kondition. Syremättnaden, eller SpO2, är andelen syre som de röda blodkropparna transporterar från lungorna till resten av kroppen och visar hur väl det syresatta blodet levereras till olika delar av kroppen.
En gif som visar appen för syrenivå i blodet på Apple Watch Series 6.
Alla data visas i appen Hälsa och användaren kan följa trender över tid och hålla koll på hur syremättnaden i blodet förändras.

Apple Watch SE och Apple Watch Series 6. Höjdmätare som alltid är på

En helt ny höjdmätare som alltid är på visar höjdskillnader i realtid under hela dagen genom att använda en ny och mer strömsnål barometrisk höjdmätare tillsammans med gps och närliggande wifi-nätverk. Med den här funktionen kan även små höjdskillnader upptäckas, upp och ner till cirka 30 centimeter. De kan sedan visas som en ny komplikation på urtavlan eller registreras som träningsdata.
Höjdkurvan visas på Apple Watch Series 6.
Höjdmätaren som alltid är på registrerar höjdförändringar i realtid under hela dagen.

Familjeinställning

För första gången kan Apple Watch ställas in med en förälders iPhone så att barn kan hålla kontakten med familj och vänner via telefonsamtal och Meddelanden, hålla motivationen på topp med anpassade aktivitetsmål och uttrycka sin kreativitet genom att skapa en anpassad Memoji. Föräldrar kan välja att godkänna enskilda kontakter så att barn tryggt kan använda kommunikationsfunktionerna i Apple Watch.
Familjeinställning visas på iPhone 11 Pro, Apple Watch SE och Apple Watch Series 6
Familjeinställning i watchOS 7 erbjuder Apple Watch-funktioner till familjemedlemmar som inte har en iPhone.

Apple Fitness+

Apple Fitness+ använder värden från Apple på ett smart sätt så att användarna kan se dem på sin iPhone, iPad eller Apple TV. Det ger en helt ny sorts anpassad träningsupplevelse oavsett träningsnivå. Rätt träningstyp startar automatiskt på Apple Watch när man väljer och kör igång ett träningspass på någon av de enheterna. Värdena från Apple Watch visas på skärmen och sporrar under passet.
iPhone 11 Pro visar ett träningspass i Apple Fitness+.
Apple Fitness+-instruktörerna är trevliga och inbjudande experter som tillsammans gör vad de kan för att alla ska nå sina träningsmål.

Abonnemanget Apple One

Med Apple One får kunder Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, iCloud och andra tjänster i ett enda abonnemang Apple One Individual-abonnemanget sänker kostnaderna med mer än 6 USD per månad, Family-abonnemanget med mer än 8 USD per månad och Premier-abonnemanget med mer än 25 USD per månad. Besparingarna är baserade på ordinarie månadskostnader.
Ett gruppfoto på MacBook Pro, iPad Pro och iPhone 11 Pro.
Från och med i höst blir kunderna rekommenderade det Apple One-abonnemang som är mest fördelaktigt utifrån deras befintliga abonnemang så att de får ännu mer valuta för pengarna.

Ny iPad

För första gången har iPad utrustats med chippet A12 Bionic med Neural Engine för maskininlärningsfunktioner på en helt ny nivå, bland annat People Occlusion och rörelsespårning i appar med förstärkt verklighet, utökade funktioner för bildredigering, förbättrade Siri-funktioner med mera.
Fotoredigering på nya åttonde generationen iPad.
Nya iPad med chippet A12 Bionic är upp till sex gånger snabbare än den mest populära Chromebook-modellen.

Ny iPad Air

iPad Air finns nu i fem snygga finishar, inklusive roséguld, grön och himmelsblå, och är designad från kant till kant med en större 10,9-tums Liquid Retina-skärm, kamera- och ljuduppgraderingar, en ny Touch ID-sensor i den övre knappen och det kraftfulla chippet A14 Bionic med avsevärt högre prestanda.
Ett gruppfoto av iPad Air i finisharna himmelsblå, grön, roséguld och rymdgrå.
Nya iPad Air har en helt ny och lätt design i fem vackra finishar, inklusive himmelsblå.
Dela artikeln

Bilder från presentationen i september 2020

Presskontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48