UPDATE 28 oktober 2020

Clips får sin största uppdatering någonsin

Apples videoapp för iPhone och iPad har ett nytt gränssnitt, stöd för vertikal och horisontell video samt HDR-inspelning för iPhone 12.

Tre Clips-videor med nya märken och musik visas på en iPhone 12.
Med Clips 3.0 är det enklare än någonsin för vem som helst att börja skapa roliga videor bestående av flera klipp med sin iPhone eller iPad.
Clips, Apples videoapp för iOS, får sin största uppdatering hittills med efterlängtade funktioner som gör det enklare än någonsin för vem som helst att börja skapa roliga videor bestående av flera klipp med sin iPhone eller iPad – ingen erfarenhet av redigering krävs. Clips 3.0 finns nu i App Store. Den har ett slimmat gränssnitt och helskärmsvisare i iPhone som gör det ännu enklare att spela in och lägga till effekter. På iPad har Clips stöd för liggande läge, Handskrift med Apple Pencil och mus eller styrplatta med Bluetooth. Med den nya versionen kan användare skapa videor i flera bildformat, till exempel horisontella och vertikala. Det är perfekt för att skapa effektfullt innehåll för Instagram Stories, Snapchat, YouTube, med mera. Clips 3.0 är optimerad för att spela in och dela innehåll i HDR med de bakre kamerorna på alla iPhone 12-modeller. Resultatet blir videor med levande färger och kontraster.
”Sedan Clips släpptes har den blivit en av de populäraste iOS-apparna för att skapa videor. Den används för miljontals projekt varje dag. Användarna gillar att det är så lätt att skapa roliga och uttrycksfulla videor att dela med vänner, familj och klasskompisar med bara några tryck på iPhone- eller iPad-skärmen,” säger Susan Prescott, vice vd för Apps Product Marketing på Apple. ”Dagens uppdatering, med slimmat gränssnitt, stöd för vertikal och horisontell video, HDR-inspelning med nya iPhone 12 eller iPhone 12 Pro och nya, roliga effekter, gör att användarna kan skapa Clips-videor med mer personlighet och finess än någonsin.”
Clips slimmade gränssnitt visas på iPad Air och iPhone 12.
Appen har ett nytt, slimmat användargränssnitt på alla iPhone och iPad, för snabbare tillgång till roliga effekter.

Nytt, slimmat gränssnitt

För att ge utrymme åt ännu mer kreativitet har Clips en ny design på inspelningsfönstret som ligger ovanpå visningsfönstret när man spelar in vertikalt eller horisontellt. Med nya bläddrare för effekter, media och projekt kan användarna se mer innehåll på en gång. Svep uppåt på vilken effektbläddrare som helst för att se ett kort som fyller skärmen med märken eller textetiketter som gör videoklippen personligare. Clips lägger dessutom till nytt innehåll som till exempel åtta nya märken som passar perfekt för sociala inlägg, sex nya pilar och former och 25 nya ljudspår som automatiskt matchar längden på videoklippen.
Effektbläddraren på Clips visas på en iPhone 12.
Clips lägger till nya märken för sociala inlägg och 25 nya ljudspår som automatiskt matchar längden på videoklippen.

En förstärkt iPad-upplevelse

Clips på iPad gör det ännu enklare för unga kreatörer, studenter och lärare att göra fantastiska videor tack vare ett nytt gränssnitt för iPad med stora effektbläddrare och en lättåtkomlig inspelningsknapp. Användare kan dra full nytta av iPad-skärmen genom att spela in och redigera i liggande läge – en upplevelse som blir ännu bättre när den kombineras med Magic Keyboard eller Smart Keyboard och en Bluetooth-mus eller -styrplatta. Clips öppnas automatiskt i 4:3 liggande läge, den bästa storleken för videor i helskärm på iPad. Clips har nu stöd för funktionen Handskrift på iPadOS 14, som omvandlar handskriven text med Apple Pencil till datorskriven text på etiketter och affischer.
Innehåll som har skapats med Clips visas på iPad Pro med Magic Keyboard.
Clips-upplevelsen på iPad är bättre än någonsin när den används i liggande läge med Magic Keyboard eller Smart Keyboard.

Spela in och skapa i flera bildformat

Eftersom Clips har stöd för vertikala och horisontella videor är det ett utmärkt verktyg för att skapa klipp för Instagram och Snapchat, eller mästerverk i liggande format för YouTube. Clips på iPhone öppnas automatiskt i 16:9 vertikalt format som gör det snabbt att spela in video för sociala plattformar. Alla filter, affischer, livetextning och selfiescener har uppdaterats för att spela in i helt nya storlekar, som pricken över i på ett nytt inlägg. Med det uppdaterade delningsbladet kan du se en förhandsvisning innan du skickar, och videon kan delas i alla storlekar som stöds med de nya exportalternativen.
Tre Clips-videor visas vertikalt och horisontellt på iPhone 12 och iPad Air.
Med stöd för vertikala och horisontella bildformat utökar Clips delningsalternativen för sociala medier.

Spela in i HDR med iPhone 12

Clips har stöd för HDR-videoinspelning med de bakre kamerorna på iPhone 12 och iPhone 12 Pro för att skapa videor som utmärker sig med fantastisk färg och kontrast. Clips-användare kan spela in HDR-klipp direkt till sitt projekt och lägga till fler HDR-bilder och videor från sitt bildbibliotek. Clips delar automatiskt den färdiga videon som en HDR-video med Dolby Vision.

Om Clips

I Clips för iPhone och iPad kan användare skapa egna videomeddelanden, presentationer, skolarbeten och minifilmer med suveräna funktioner som livetexter som automatiskt skapar animerade undertexter utifrån användarens röst samt fängslande 360-graders selfiescener med TrueDepth-kameran på iPhone. Med Clips kan användare skapa personliga videor med mängder av filter, animerade märken och animerade helskärmsaffischer. Appen innehåller över 100 ljudspår som automatiskt anpassas efter videons längd.
Tillgänglighet
Clips 3.0 finns nu i App Store som en gratis uppdatering för iPhone, iPad och iPod touch med iOS 14 eller iPadOS 14 eller senare. För att spela in i HDR krävs iPhone 12. För att redigera och dela HDR-videor krävs iPhone SE (andra generationen), iPhone 8 Plus, iPhone X eller senare, iPad mini (femte generationen), iPad (sjunde generationen) eller senare, iPad Air 3 eller senare och 10,5 tums iPad Pro eller senare. iPhone eller iPad-modeller med TrueDepth-kamera krävs för selfiescener och memoji.
Dela artikeln

Bilder på Clips 3.0

Presskontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48