UPDATE 29 juni 2021

Internationella kollektionen – färgstarka Apple Watch-armband som representerar olika länder

Nya färgstarka sportloopar och nedladdningsbara matchande urtavlor representerar 22 länder runt om i världen.
Som en hyllning till den otroliga drivkraften och tävlingsandan hos både idrottare och fans lanserar Apple den internationella kollektionen för Apple Watch – 22 färgstarka sportloopar i begränsad upplaga som representerar olika nationer runt om i världen. Till varje armband hör en matchande randig urtavla1 som Apple Watch-användare kan ladda ner för att visa att de hejar på sitt land.
De mjuka, lätta och luftiga sportlooparna i den internationella kollektionen finns i följande länders färger: Australien, Belgien, Brasilien, Danmark, Frankrike, Grekland, Italien, Jamaica, Japan, Kanada, Kina, Mexiko, Nederländerna, Nya Zeeland, Ryssland, Spanien, Storbritannien, Sverige, Sydafrika, Sydkorea, Tyskland och USA.
Amy Van Dyken, som på bilden bär den nya USA-sportloopen ur den internationella kollektionen, är sexfaldig olympisk guldmedaljör i simning, CrossFit-entusiast och aktivist för idrottare med funktionsnedsättning sedan hon drabbades av en ryggmärgsskada 14 år efter sin tid som tävlingssimmare. Enligt egen utsago är hon också något av en knasboll, samt matte till hunden Dillon, perfektionist och stolt amerikan.
Amy Van Dyken rullar fram i sin rullstol.
Tidigare olympiska mästaren Amy Van Dyken iförd den nya USA-sportloopen som ingår i den internationella kollektionen
”Jag är en typisk A-personlighet och väldigt envis”, säger Van Dyken, ”och jag tror att många tävlingsidrottare har lite av de dragen. Alla idrottare som går långt har naturligtvis talang, men de har också en otrolig drivkraft och tävlingsinstinkt.”
Van Dyken började använda Apple Watch tidigt (hon har burit varje modell som har lanserats, inklusive originalklockan från 2015), och tävlingsinstinkten sitter i fast den numera visar sig mest inom familjen. 
”Jag delar min aktivitet med min syster och min systerdotter”, säger Van Dyken. ”Det är ett roligt sätt att hålla kontakten med familjen – vi gillar att peppa och uppmuntra varandra.”
”Jag har alltid sett mig själv som en aktiv person”, fortsätter hon. ”Men som förlamad inser jag inte alltid hur mycket tid jag tillbringar utan att röra på mig i rullstolen. Så jag håller mig aktiv med träningspassen för rullstol i gångtakt och löptakt, som är suveräna för oss rullstolsanvändare. Det är roligt se hur långt jag rullar och hur många tag jag kommer upp i per dag. Folk utan funktionsnedsättning kan ju se hur många steg de tar, så det är kul att vi också har den möjligheten.”
När Van Dyken inte tävlar mot sina släktingar, tränar CrossFit i timmar på det närbelägna gymmet eller promenerar med hunden är hon ändå ständigt aktiv. Hon håller föreläsningar, träffar dagens tävlingssimmare och delar deras berättelser med världen. Och Apple Watch är alltid med – Van Dyken vaknar, sover och andas med den – bokstavligen. När hon vaknar öppnar hon appen Pillow för att se hur hon har sovit, hon kollar sin syremättnad med appen Syrenivå i blodet på Apple Watch Series 6 och hon navigerar runt i området med Apples Kartor – utan dem skulle hon troligen tappa bort sig, medger hon.
Amy Van Dyken kollar sina aktivitetsringar på Apple Watch Series 6 med en USA-sportloop ur International Collection.
Före detta OS-simmaren Amy Van Dyken kollar sina aktivitetsringar på en Apple Watch med USA-sportloop ur International Collection.
Van Dykens föreläsningar börjar med hennes barndom och fortsätter med tiden som OS-simmare. Sedan berättar hon om ATV-olyckan som hon råkade ut för 2014. Hon är trygg med att visa sig som hon är för omvärlden och vill påminna om att ingen människa kan definieras av bara en sak.
”Livet består inte bara av ett ögonblick”, säger Van Dyken. ”Det består av massor av saker, och allting är sammanvävt. Jag vill att folk ska känna till början först, för då gör slutet ett starkare intryck när jag kommer dit. Det ger en mer fullständig bild av mitt liv före, under och efter OS, och en bild av vad som är möjligt.”
Den internationella kollektionen för Apple Watch börjar säljas idag och kan endast köpas via Apple2. Sportlooparna finns i 40 mm och 44 mm och kostar 495 kr. I armbandsförpackningen finns en appklippfunktion som gör det enkelt att ladda ner den matchande urtavlan.3 Dessutom kan kunderna ladda ner alla de 22 urtavlorna från apple.com och dela dem med andra Apple Watch-användare.
Amy Van Dyken poserar med en Apple Watch Series 6.
Nya färgstarka sportloopar och nedladdningsbara randiga urtavlor i matchande färger representerar 22 länder runt om i världen.
Dela artikeln
  1. Urtavlan Ränder finns för Apple Watch Series 4, Apple Watch SE och senare. 2. Kollektionen finns på apple.com och i Apple Store-appen med snabb, kostnadsfri frakt, samt i utvalda Apple Store-butiker världen över. 3. Kräver iOS 14.3 eller senare.

Presskontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

08-703 30 48

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48