öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 24 maj 2022

Apples internationella utvecklarkonferens (WWDC) inleds den 6 juni med en presentation

Nu ligger programmet till WWDC22 uppe med ett brett utbud av evenemang, alla online och helt utan kostnad för mer än 30 miljoner Apple-utvecklare över hela världen
Fem memojibilder visas i profil.
Apple presenterade idag programmet till sin årliga internationella utvecklarkonferens (WWDC), med bland annat presentationen och Platforms State of the Union, och berättade mer för utvecklarna om vad de kommer att lära sig och uppleva. WWDC22 är kostnadsfritt för utvecklare och ger utvecklare och designers möjlighet att utforska tekniken, verktygen och ramarna som kommer till iOS, iPadOS, macOS, tvOS och watchOS. Under veckans labb och digitala lounger kommer utvecklarna att kunna få vägledning direkt från Apples tekniker och designers kring utveckling av nyskapande appar och spel för olika plattformar.

Apple-presentation

6 juni kl. 19.00
WWDC22 startar med en första titt på banbrytande uppdateringar som kommer till Apples plattformar senare i år. Presentationen kan ses på apple.com, i Apple Developer-appen, Apple TV-appen och på YouTube. En inspelad version kommer att finnas tillgänglig efter att streamingen avslutats.

Platforms State of the Union

6 juni kl. 22.00
Utvecklarna får reda på hur de kan lyfta sina appar till nya höjder med en djupdykning i nya verktyg, tekniker och framsteg på Apples alla plattformar. Platforms State of the Union streamas i Apple Developer-appen och på Apple Developer-webbplatsen.

Apple Design Awards

7 juni, kl. 2.00
Varje år riktar Apple Design Awards rampljuset mot Apple-utvecklarna och konsten, hantverket, kreativiteten och den tekniska expertisen som de använder sig av i sitt arbete. Apple Design Awards streamas i Apple Developer-appen och på Apple Developer-webbplatsen.

Tillgång till experter

WWDC22 samlar de senaste verktygen och den senaste tekniken i mer än 150 detaljerade videopass så att utvecklarna kan få reda på hur de kan skapa nästa generations appar. Medlemmar av Apple Developer Program, Apple Developer Enterprise Program och vinnare av Swift Student Challenge 2022 kan boka personlig labbkonsultation med Apple-experter där de kan få råd om hur de kan använda den senaste tekniken, bästa metoder och designa sina appar.
Från och med den 7 juni läggs videopassen upp i Apple Developer-appen och på Apple Developer-webbplatsen.

Aktiviteter

Förutom passen och labbkonsultationerna kommer Apples tekniker och designers hela veckan att anordna digitala lounger med aktiviteter där utvecklarna kan diskutera teknik, få svar på sina frågor och träffa andra i branschen. Prova på en kodnings- eller designutmaning, delta i en frågestund, träffa dem som håller passen och mycket, mycket mer.

Swift Student Challenge

Apple fortsätter att hylla unga utvecklare från hela världen och presenterade idag vinnarna av Swift Student Challenge. Evenemanget ger elever i alla åldrar en möjlighet att visa upp sitt intresse för kodning genom att skapa sin egen Swift Playgrounds-app.

Developer-appen

Apple Developer-appen är ett suveränt sätt att uppleva WWDC22 på Mac, iPhone, iPad och Apple TV, med dagliga uppdateringar och notiser om våra senaste nyheter, innehåll och aktiviteter. Utvecklare kan bland annat leta efter innehåll efter ämne, anmäla sig till digitala lounger och boka personliga labbkonsultationer, titta på videor med sina kollegor med SharePlay, kopiera kod direkt från passvideor eller läsa utvalda berättelser.
Utvecklarna kan även få tillgång till allt innehåll från WWDC, anmälan, nyheter, utvalda berättelser och dokumentation på developer.apple.com.
Dela artikeln
  • Texten i den här artikeln

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48