öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 23 maj 2023

Apples internationella utvecklarkonferens WWDC drar igång den 5 juni 2023 med ett inledningsanförande

Programmet för WWDC23 har presenterats och innehåller ett spännande utbud av onlineevenemang för Apple-utvecklare i hela världen
Swift-logotypen mot en svart bakgrund. Undertill står det WWDC23.
Apple presenterade idag programmet för sin årliga internationella utvecklarkonferens samt tidpunkt för inledningsanförandet och Platforms State of the Union-presentationen, och berättade mer om vad utvecklarna kommer att lära sig och uppleva. WWDC23 är helt gratis för utvecklare och anordnas online mellan den 5 och 9 juni. Utvecklare och studenter har möjlighet att fira på plats under ett specialevenemang på Apple Park den första dagen. Veckan är full av evenemang och aktiviteter där utvecklare kan lära sig mer om de senaste teknikerna, verktygen och ramverken som är på gång för iOS, iPadOS, macOS, tvOS och watchOS. Under veckan kan utvecklarna få vägledning direkt av Apples tekniker och designers under enskilda labbkonsultationer och aktiviteter i Slack kring utveckling av nyskapande appar och spel för olika plattformar.

Apples inledningsanförande

5 juni kl. 19.00
Vår största och mest spännande WWDC hittills drar igång med en titt på spännande uppdateringar av Apples plattformar som kommer senare under året. Presentationen kan ses på apple.com, i Apple Developer-appen, Apple TV-appen och på YouTube. En inspelad version kommer att finnas tillgänglig efter att streamingen avslutats.

Platforms State of the Union

5 juni kl. 22.30
Utvecklare lär sig hur de kan lyfta sina appar till nya höjder med en djupdykning i nya verktyg, tekniker och framsteg på Apples alla plattformar. Platforms State of the Union streamas i Apple Developer-appen och på Apple Developer-webbplatsen.

Apple Design Awards

6 juni kl. 03.30
Apple Design Awards riktar strålkastarljuset mot Apple-utvecklarna och konsten, hantverket, kreativiteten och den tekniska expertisen som de använder sig av i sitt arbete. Årets Apple Design Awards-vinnare avslöjas i Apple Developer-appen och på Apple Developer-webbplatsen.

Tillgång till experter

WWDC23 samlar de senaste verktygen och den senaste tekniken i 175 djuplodande videopass så att utvecklare kan lära sig att skapa nästa generations appar och spel. Under enskilda labbkonsultationer med Apple-experter kan utvecklarna få svar på sina frågor om teknik, design och App Store, till exempel hur man får sin app att sticka ut i butiken. Den 6 till 9 juni publiceras passvideor dagligen i Apple Developer-appen och på Apple Developer-webbplatsen.

Aktiviteter

Förutom passvideor och enskilda labbkonsultationer anordnar Apples tekniker och designers aktiviteter i Slack hela veckan så att utvecklare kan diskutera teknik, få svar på frågor och nätverka med varandra. Dessutom kan de delta i en frågestund om teknik eller design, titta på en passvideo och ställa frågor till presentatören eller knyta nya kontakter under en aktivitet för att bryta isen.

Developer-appen

Apple Developer-appen är ett suveränt sätt att uppleva WWDC23 på Mac, iPhone, iPad och Apple TV, tack vare dagliga uppdateringar och notiser om våra senaste nyheter, innehåll och aktiviteter. Utvecklare kan bland annat bläddra efter innehåll inom olika ämnen, anmäla sig till onlineaktiviteter i Slack och boka enskilda labbkonsultationer, titta på videor med sina kollegor med SharePlay, kopiera kod direkt från passvideor till Xcode, läsa särskilt utvalda artiklar med mera.
Utvecklarna har även tillgång till allt innehåll från WWDC, anmälan, nyheter, utvalda berättelser och dokumentation på developer.apple.com.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48