Nu finns Final Cut Pro och Logic Pro för iPad på App Store och erbjuder kreativa video- och musikskapare kraften i Apples proffsmjukvara i ett paket som ryms i handen. Final Cut Pro och Logic Pro för iPad har omarbetats helt för att utnyttja den bärbara upplevelsen, prestandan och pekgränssnittet hos iPad och skapa den ultimata mobila studion för video- och musikskapare.
Final Cut Pro och Logic Pro för iPad på två iPad-enheter.
Final Cut Pro och Logic Pro är den ultimata mobila studion för att skapa videor och musik, tack vare kraftfulla och intuitiva verktyg utformade för den bärbara upplevelsen, prestandan och pekgränssnittet hos iPad.
Final Cut Pro för iPad
Final Cut Pro för iPad har nya kraftfulla verktyg som videoskapare kan använda för att filma, redigera, färdigställa och dela – allt på en och samma bärbara enhet. Med det nya joghjulet kan användarna interagera med innehåll på ett nytt sätt, till exempel när de använder den magnetiska tidslinjen, flyttar klipp och mycket annat. Med Live Drawing kan användarna rita och skriva direkt på videoinnehåll med Apple Pencil och på iPad Pro med M2 kan de hovra med Apple Pencil över skärmen för att snabbt ögna igenom och förhandsvisa videomaterial. Det går också att filma i hög kvalitet på iPad med proffskameraläget och i ProRes på iPad Pro med M2. Final Cut Pro för iPad har även stöd för video­redigering med flera kameror och snabba klipp med maskininlärning och det finns ett omfattande bibliotek av grafik, effekter och ljud som förhöjer berättandet ytterligare. Du hittar utförlig information på apple.com/final-cut-pro-for-ipad.
Logic Pro för iPad
Logic Pro för iPad innehåller avancerade verktyg för att skriva låtar, skapa beats, spela in, redigera och mixa. Med Multi-Touch-gester kan musiker spela mjukvaruinstrument och på ett naturligt sätt interagera med reglage och enkelt navigera i projekt. Med Plug-in Tiles har användaren alltid de mest användbara reglagen nära till hands, och med de inbyggda mikrofonerna på iPad är det lätt att spela in röster och instrument. Med Apple Pencil kan man dessutom enkelt precisionsredigera och rita detaljerad spårautomatisering. Den nya ljudbläddraren använder dynamisk filtrering för att hjälpa användaren att hitta perfekta instrument, tillägg för ljud, förinställda pluggar, samplingar och loopar, och det finns över hundra instrument- och effektpluggar i proffsklass som ger producenter ännu bättre möjlighet att skapa och forma ljud. Med Audio Unit Extensions kan användaren dessutom använda externa pluggar i sina projekt. Beat Breaker är en ny plugg för att ändra tempo och tonhöjd och med den kan musikskapare dra och nypa för att omvandla och blanda olika ljud. Sample Alchemy är ett nytt verktyg för att redigera samplingar som man kan använda för att förvandla vilken ljudsampling som helst med bara ett tryck. Ett fullt utrustat mixerbord erbjuder allt som behövs för att skapa proffsmixar direkt på iPad. Du hittar utförlig information på apple.com/logic-pro-for-ipad/.
Final Cut Pro och Logic Pro för iPad finns nu på App Store för 69 SEK per månad eller 690 SEK per år med en månads kostnadsfri provperiod.

Media

  • Texten i den här artikeln