öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 17 oktober 2023

Apple presenterar nya Apple Pencil med attraktivt pris och större valmöjligheter

Apple Pencil (USB-C) visas mot en vit bakgrund
Nya Apple Pencil är mer prisvänlig och erbjuder suveräna funktioner som kunderna uppskattar. Den känner av lutning och har precision på pixelnivå och minimal fördröjning.
Nya Apple Pencil har ett attraktivt pris och ger iPad-användare större valmöjligheter. Nya Apple Pencil känner av lutning och har minimal fördröjning och precision på pixelnivå, vilket gör den perfekt för att anteckna, skissa, göra markeringar, skriva dagbok med mera. Nya Apple Pencil har en matt finish och en platt sida som fäster magnetiskt på iPad-enheten. Den kan parkopplas och laddas via en usb-c-kabel. Nya Apple Pencil kommer i början av november.
”Apple Pencil har revolutionerat användarnas sätt att anteckna, skissa och rita och skapat oändliga möjligheter inom produktivitet och kreativitet”, säger Bob Borchers, Vice President of Worldwide Product Marketing på Apple. ”När nya Apple Pencil används ihop med iPad skapas nya fantastiska möjligheter till digital handskrift, att anteckna och göra markeringar i dokument och mycket mer.”

Bättre pris och större valmöjligheter

Med Apple Pencil kan användarna ta kreativiteten ett steg längre och verkligen utnyttja flexibiliteten hos iPad. Nya Apple Pencil har suveräna funktioner som användarna uppskattar och som gör den extremt prisvärd. Den kan användas med alla iPad-modeller som har en usb-c-port. I och med lanseringen av nya Apple Pencil kan alla iPad-användare välja den Apple Pencil som passar bäst ihop med just deras iPad.

Ritprestanda, parkoppling och laddning

Apple Pencil sätter branschstandarden för precision och kort fördröjning. Nya Apple Pencil har samma avancerade precision på pixelnivå, minimala fördröjning och lutningskänslighet som Apple Pencil (första och andra generationen). Nya Apple Pencil fungerar utmärkt med iPadOS-funktioner såsom Handskrift och Snabbanteckning, samt vid samarbete med andra i Freeform. När man använder nya Apple Pencil ihop med iPad Pro-modeller med M2 kan man hovra med pennan över skärmen och därmed skissa och illustrera med ännu större precision.
En användares skiss i appen Goodnotes 6 visas på iPad med Apple Pencil.
Nya Apple Pencil är perfekt för att anteckna, skissa, göra markeringar, skriva dagbok och så vidare – snabbt och kreativt.
Under toppen i ena änden finns en usb-c-port, där användaren kan ansluta en usb-c-kabel för att kunna parkoppla och ladda nya Apple Pencil. När nya Apple Pencil fästs magnetiskt vid iPad-enheten aktiveras strömsparläget.
Usb-c-porten sitter dold under toppen på nya Apple Pencil.
Under toppen i ena änden finns en usb-c-port som gör att nya Apple Pencil kan användas med alla iPad-modeller som har en usb-c-port.

Apple Pencil-modeller

Nya Apple Pencil är den mest prisvänliga modellen, perfekt för användare som vill vara kreativa och produktiva i sin vardag. Nya Apple Pencil kan laddas och parkopplas via usb-c och passar därmed utmärkt ihop med iPad (tionde generationen). Den fungerar även ihop med alla iPad-modeller som har en usb-c-port, däribland iPad Pro, iPad Air och iPad mini.
Apple Pencil (första generationen) är tryckkänslig och bidrar därför till en jämn och naturlig användarupplevelse. Apple Pencil (första generationen) fungerar med iPad (tionde generationen), och via Lightning-porten på iPad (nionde generationen) kan användaren enkelt och snabbt ansluta Apple Pencil (första generationen) för parkoppling och laddning.
Apple Pencil (andra generationen) förbättrar och underlättar proffsarbetsflöden ytterligare tack vare att den är tryckkänslig och har stöd för dubbeltryck-gesten och hovring på iPad Pro-modeller med M2. Apple Pencil (andra generationen) är kompatibel med iPad Pro, iPad Air och iPad mini och har en matt finish och en platt sida med stöd för parkoppling och laddning.
Kunderna kan välja den Apple Pencil som funkar bäst ihop med just deras iPad-modell. Mer information om kompatibilitet finns på apple.com/se/apple-pencil.
En översikt av skillnaderna mellan Apple Pencil (andra generationen), Apple Pencil (usb-c) och Apple Pencil (första generationen).
iPad-användare kan välja mellan Apple Pencil (andra generationen), Apple Pencil (usb-c) och Apple Pencil (första generationen) utifrån vilken variant som passar dem bäst och är kompatibel med deras iPad-modell.

Anpassning och funktioner på en ny nivå med iPadOS 17

iPadOS 17 öppnar för nya möjligheter till anpassning på iPad och innehåller funktioner som användaren kan utnyttja för att få jobbet gjort enklare och snabbare än någonsin:
 • I appen Anteckningar kan användare ordna, läsa, skriva kommentarer och samarbeta i pdf-filer på helt nya sätt, och snabbt skapa länkar mellan anteckningar.
 • Freeform innehåller nya ritverktyg och den nya funktionen Följ med, som gör att användare kan hänga med i innehållet på tavlan när de samarbetar i appen.
 • Den omgjorda låsskärmen utnyttjar iPad-skärmen till max och öppnar för helt nya anpassningsmöjligheter – med fantastiska bakgrunder, nya sätt att visa sina favoritbilder och imponerande typsnitt och färger som kan användas för att anpassa visningen av datum och tid.
 • Med interaktiva widgetar får man ännu snabbare information och kan få saker och ting gjorda i stunden med ett enda tryck från låsskärmen eller hemskärmen.
 • Meddelanden får uppdaterade sökfunktioner, nya emojis och möjlighet att skapa animerade märken av egna bilder genom att lyfta ut motivet från bakgrunden.
 • Senare i år kommer funktionen Autofyll, som identifierar och fyller i fält i pdf-formulär så att användaren snabbt kan överföra namn, adress, mejladress med mera från Kontakter.
Pris och tillgänglighet
 • Nya Apple Pencil kan köpas separat för 1095 kr och blir tillgänglig i början av november.
 • Nya Apple Pencil är kompatibel med alla iPad-modeller med usb-c-port, inklusive iPad (tionde generationen), iPad Air (fjärde och femte generationen), iPad Pro 11 tum (första, andra, tredje och fjärde generationen), iPad Pro 12,9 tum (tredje, fjärde, femte och sjätte generationen) samt iPad mini (sjätte generationen).
 • Nya Apple Pencil kostar 955 kr med utbildningsrabatt. Utbildningspriser finns för nuvarande och nyligen antagna universitets- och högskolestudenter och deras föräldrar samt fakultetsmedarbetare, personal och lärare som bedriver hemundervisning i alla årskurser. Mer information finns på apple.com/se-edu/shop.
 • Apple Pencil (första generationen) är kompatibel med iPad (tionde generationen) och iPad (nionde generationen). En usb-c till Apple Pencil-adapter krävs för parkoppling och laddning, och medföljer vid köp av Apple Pencil (första generationen) för 1239 kr.
 • Kunder som redan har en Apple Pencil (första generationen) kan köpa en usb-c till Apple Pencil-adapter separat för 125 kr.
 • Apple Pencil (andra generationen) säljs separat, är kompatibel med iPad Air-, iPad mini- och iPad Pro-modeller och kostar 1795 kr.
 • Kunder som vill lära sig grunderna eller komma vidare med iPad och Apple Pencil kan anmäla sig till gratis Today at Apple-pass i butiker runtom i världen på apple.com/se/today eller boka ett uppstartspass online.
Dela artikeln

Media

 • Texten i den här artikeln

 • Bilder i den här artikeln

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48