öppnas i ett nytt fönster
UPDATE 01 december 2023

Apple uppmärksammar världsaidsdagen med (RED)

Alla intäkter från köp i app i tre populära spel på App Store från idag till och med den 4 december kommer att skänkas till Globala fonden

Beställ Apple Watch Series 9 i (PRODUCT)RED senast 21 december så kommer den till jul
App Store-sidan om världsaidsdagen visas på en iPhone 15 Pro bredvid en Apple Watch Series 9 i (PRODUCT)RED med urtavlan Solar Analog.
Apple uppmärksammar världsaidsdagen med (RED) och med köp i app i tre populära spel på bland annat App Store, Apple Watch Series 9 och annat.
Sedan 2006 har Apple samarbetat med (RED) för att stödja Globala fonden i dess arbete mot hiv/aids. När våra kunder köper produkter i (PRODUCT)RED går en andel av intäkterna till Globala fonden, som använder 100 procent av Apples bidrag till att finansiera program mot hiv/aids i Afrika söder om Sahara.
De senaste 17 åren har Apples kunder bidragit med över en kvarts miljard dollar, som har gett miljontals människor tillgång till livräddande antiretroviral behandling och hiv-tester samt hjälpt hiv-positiva mödrar från att föra viruset vidare till sina barn.
I år har Apple gjort det både roligt och lätt för kunder att stödja (RED) och Globala fonden med sina inköp.
Från idag till och med 4 december kommer App Store att skänka alla intäkter från vissa köp i app i tre suveräna spel – MONOPOLY GO!, Gardenscapes och EA Sports FC Mobile – till Globala fonden. Det gäller bland annat köp av lekfulla avatarer, häftiga sköldar och fotbollsspelare i världsklass.1
Dessutom skänker Apple en dollar per köp som görs med Apple Pay på apple.com, i Apple Store-appen eller på Apple Store, från idag till och med 8 december.2 Kunderna kan bidra till att rädda liv genom att köpa valfria Apple-produkter eller tillbehör. Hundratals Apple Store-butiker världen över kommer att uppmärksamma dagen med skyltning i butiken.
Vi skapar också möjligheter för kunder att lära sig mer om hiv/aids, de som är drabbade av sjukdomen och hjältarna som kämpar mot den, inom ramen för Apples olika tjänster. I USA kan Apple Books-användare utforska en särskild samling med skönlitterära böcker och faktaböcker, både som böcker och ljudböcker, från hela världen som lyfter fram en mångfald av röster i kampen för uppmärksamhet och opinionsbildning kring aids. Lyssnare på Apple Podcasts kan dyka ner i historien om hiv/aids-epidemin i USA och andra länder samt höra berättelser från aktivister, artister och vanliga människor. Alla som använder Apple TV-appen kan utforska ett stort utbud av serier och filmer på fliken Titta nu som uppmärksammar de människor som lever med konsekvenserna av hiv och aids. Abonnenter på Apple Music kan lyssna till ett urval av musik från hela Afrika, bland annat nigerianska artister från Mavin Records.

Skänk med (RED)

Världens populäraste klocka finns med en aluminiumboett i (PRODUCT)RED och ett sportband i (PRODUCT)RED. Apple Watch Series 9 är fullpackad med kraften hos nya S9 SiP och de mest avancerade funktionerna för hälsa, träning och trygghet någonsin i Apple Watch. Plus den nya magiska dubbeltryckgesten och precisionssökning för iPhone.
De nya urtavlorna Palette och Solar Analog finns också i rött, tillsammans med Metropolitan, Världsklocka, Numerals Mono, Övertoning, Ränder och Typograf i en kollektion av särskilt anpassade urtavlor som uppmärksammar världsaidsdagen.3
Produkter kan beställas i (PRODUCT)RED i butik och online. Det gäller Apple Watch Series 9, iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 13, iPhone SE och tillbehör, bland annat silikonskal med MagSafe för samtliga iPhone 14- och iPhone 13-modeller. Ge bort något från Apple i julklapp med gratis leverans, smidig hämtning eller leverans inom två timmar i vissa länder.
En samling iPhone-modeller, Apple Watch-enheter och AirPods Max i (PRODUCT)RED.
Kunder kan beställa produkter i (PRODUCT)RED både i butik och online, så det är enkelt att ge bort något från Apple i julklapp.
Dela artikeln

Media

  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

  1. Alla intäkter från (RED)-paket i spelen EA SPORTS FC Mobile, Monopoly GO! och Gardenscapes (som alla är gratis att ladda ner) 1–4 december 2023 i medverkande länder kommer att skänkas till Globala fonden för att bekämpa aids och bidra till finansieringen av viktiga hälsovårdsprogram som räddar liv. Man kan köpa högst ett Pack Program per konto och dag i EA SPORTS FC Mobile, ett (RED) Shield-paket per konto i Monopoly GO! och en Special (RED) Sale per konto i Gardenscapes.
  2. Bidragen begränsas till ett maxbelopp på en miljon dollar (1 000 000 USD). Bidragen går till Globala fonden för att bekämpa aids och bidra till finansieringen av viktiga hälsovårdsprogram som räddar liv. Kampanjen kan endast utnyttjas i medverkande länder. 
  3. Kräver iOS 17 eller senare och watchOS 10 eller senare på Apple Watch Series 4 eller senare.

Presskontakter

Martin Lund Nielsen

Apple

media.dk@apple.com

+45 33 42 22 36

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48