Find og anonymitet

Find, lås eller slet denne enhed og understøttet tilbehør. Denne enhed kan ikke slettes og genaktiveres uden din adgangskode.
 

Find er udviklet til at beskytte dine oplysninger og give dig mulighed for at vælge, hvad du vil dele.

Privacy Icon

  • Når du logger ind på iCloud med dit Apple‑id, bliver nogle Find-funktioner på understøttede enheder, herunder deltagelse i Find-netværket, slået til.
  • Lokaliteten af din enhed eller dit tilbehør samt oplysninger om din enhed og din konto kan bruges til at hjælpe dig med at finde dine enheder og understøttet tilbehør, der har Find slået til.
  • Find-netværket bruger kryptering fra start til slut, så Apple ikke kan se lokaliteten af nogen offline-enheder eller rapporterende enheder.

Hvis du mister eller forlægger din iPhone, din iPad, dit Apple Watch, din iPod touch eller din Mac, hvor Find er slået til, gør Find det muligt for dig at finde din enhed på et kort. Derudover giver Find dig mulighed for at afspille en lyd på den enhed, du prøver at finde, samt eksternt låse og vise en meddelelse på den eller slette den eksternt. Find kan også hjælpe dig med at finde eller afspille en lyd på understøttet tilbehør.

Når du logger ind og slår iCloud til på din enhed, slås visse funktioner i Find automatisk til. Disse funktioner inkluderer deltagelse i Find-netværket, et crowdsource-netværk af Apple-enheder, der hjælper med at finde manglende enheder eller kompatible genstande som beskrevet nedenfor, og muligheden for at afspille en lyd på din enhed, låse den eksternt og vise en besked på den samt slette den eksternt. Du modtager også notifikationer, når du er adskilt fra dine understøttede enheder og genstande. iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch og nogle Mac-computere bliver beskyttet med Aktiveringslås, så de ikke kan slettes og aktiveres igen uden din adgangskode. Du kan få flere oplysninger på support.apple.com/kb/HT208987. Når du slår Find til på din iPhone, bliver funktionen også slået til automatisk på et evt. parret Apple Watch. Du kan også manuelt slå Find til for et Apple Watch. Så bliver funktionen også slået til på din parrede iPhone.

Når du bruger Find, sendes din enheds lokalitet samt oplysninger om din enhed og din konto til Apple, hvor de opbevares, så vi kan levere tjenesten til dig. Din enheds lokalitet sendes kun til Apple, hvis du eller et medlem af familiedelingsgruppen, som du har valgt at dele din enheds lokalitet med, aktivt anmoder om en enheds eller et tilbehørs lokalitet. Apple opbevarer lokalitetsoplysninger og gør dem tilgængelige for dig i 24 timer, hvorefter de slettes. Når Lokalitetstjenester er slået til, kan du også vælge at dele din enheds aktuelle lokalitet ved hjælp af Del min lokalitet. Hvis du bruger denne funktion og både den enhed, der bruges til din lokalitet, og din vens enhed, som du deler din lokalitet med, afvikler iOS 15 eller en nyere version, opdateres din lokalitet automatisk vha. kryptering fra start til slut. Hvis den enhed, der bruges til din lokalitet, eller din vens enhed afvikler en tidligere version af operativsystemet, sendes din lokalitet til Apple, hvis det er på anmodning fra en ven, som du deler med, og opbevares i to timer, hvorefter den slettes. Del min lokalitet er kun slået til, når du aktivt vælger at dele din lokalitet med en anden.

Find kan hjælpe dig med at lokalisere dine enheder på et kort, hvis Lokalitetstjenester er slået til. Hvis du vælger at slå funktionen Send sidste lokalitet til, sendes din enheds sidst kendte lokalitet automatisk til Apple, hver gang din enheds batteriniveau er meget lavt.

Find kan bruge Find-netværket til at hjælpe med at finde enheder, selvom de ikke har internetforbindelse. Understøttede enheder kan også findes, selvom de slukkes eller slettes. Enheder i Find-netværket bruger trådløs Bluetooth-teknologi til at registrere manglende enheder eller kompatible genstande i nærheden, herunder AirTags og kompatible tredjepartsprodukter, der er registreret i dit Apple‑id, og rapportere deres omtrentlige lokalitet tilbage til ejeren. Hvis en enhed slukkes eller slettes, bliver lokaliteten også synlig for medlemmer af ejerens familiedelingsgruppe, som personen har valgt at dele lokaliteten med. Interaktionen er krypteret fra start til slut, og Apple kan ikke se lokaliteten af nogen offline-enhed eller rapporterende enhed. Når din enhed deltager i Find-netværket, kan den både findes af netværket og anonymt hjælpe med at finde andre manglende enheder. Du kan vælge, at din iOS- eller iPadOS-enhed ikke skal deltage i Find-netværket, ved at gå til Indstillinger > [dit navn] > Find > Find [enhed] og trykke for at slå Find-netværket fra. Du kan vælge, at din Mac ikke skal deltage i Find-netværket, ved at gå til Systemindstillinger > [dit navn] > iCloud og klikke på Indstillinger ud for Find min Mac og slå Find-netværket fra. Der er flere oplysninger om AirTags og kompatible tredjepartsprodukter, herunder instruktioner om, hvordan disse produkter føjes til Find og registreres i dit Apple‑id, på support.apple.com/kb/HT211331.

Du kan slå Find og Aktiveringslås fra på din iOS- eller iPadOS-enhed ved at gå til Indstillinger > [dit navn] > Find > Find [enhed] og trykke for at deaktivere Find min iPhone eller Find min iPad og på din Mac ved at gå til Systemindstillinger > [dit navn] > iCloud og fravælge Find min Mac.

Hvis du vælger at modtage notifikationer, når du er adskilt fra understøttede enheder og genstande, vil din enhed foreslå lokaliteter, hvor du ikke modtager notifikationer, som f.eks. dit hjem eller arbejde. Disse lokaliteter opbevares på en måde, så de ikke kan læses af Apple. Du kan også slå notifikationer om adskillelse fra i appen Find på din iOS- eller iPadOS-enhed ved at trykke på “Enheder” eller “Genstande”, vælge en enhed eller genstand, trykke på Underret, når den efterlades og derefter trykke for at slå funktionen fra. I appen Find på en Mac skal du klikke på “Enheder” eller “Genstande”, vælge en enhed eller genstand, klikke på knappen Info på enheden eller genstanden og derefter slå Underret, når den efterlades fra.

Oplysninger indsamlet af Apple vil altid blive behandlet i overensstemmelse med Apples anonymitetspolitik, som kan læses på www.apple.com/dk/privacy

Udgivelsesdato: 12. september 2022