Game Center og anonymitet

Oplysninger om dine spilaktiviteter, herunder hvad du spiller, og hvem du spiller med, anvendes til at forbedre Game Center. Dit kaldenavn, din avatar, om du abonnerer på Arcade, dine resultater og andre oplysninger om aktiviteter, som du har valgt at dele, kan ses af Game Center-brugere.
 

Game Center er designet til at beskytte dine oplysninger og give dig mulighed for at vælge, hvad du deler.

Privacy Icon

  • Når du logger ind med dit Apple-id, logges du automatisk ind på Game Center. Game Center giver dig mulighed for at være med i spilrelaterede aktiviteter såsom at deltage i resultattavler, multiplayer-spil, finde, se og udfordre venner samt følge dine bedrifter.
  • Når du spiller spil, der understøttes af Game Center, mens du er logget ind på Game Center, indsamler Apple oplysninger, såsom de spil, du spiller, og hvornår du spiller dem, dine resultater og præstationer samt de udfordringer, du sender og modtager. Oplysningerne bruges til at registrere dine bedste resultater, præstationer og udfordringer og til at forbedre Game Center for dig og andre.
  • Apple indsamler også en liste over dine venner i Game Center, de spillere, du spiller mod, og hvornår I spiller sammen. Disse oplysninger bruges til at gøre det nemmere for dig at genoptage multiplayer-spil, giver mulighed for at se hinandens bedste resultater og hjælper med til at forbedre Game Center for dig og andre.
  • Dit kaldenavn, din avatar og dine resultater i Game Center, samt om du abonnerer på Arcade, kan ses af alle Game Center-brugere. Du kan også vælge at dele andre Game Center-aktivitetsoplysninger, såsom spil, du har spillet, og præstationsudvikling, med dine Game Center-venner eller alle Game Center-brugere. Disse oplysninger vil være synlige for dem, du deler dem med i Game Center og andre Apple-tjenester, f.eks. App Store og Apple Arcade. Dit navn er muligvis også synligt for dine venner i Game Center.
  • Game Center bruger behandling på enheden til at foreslå venner til dig, f.eks. gennem venneforslag i din spillerprofil og i App Store.

Spil med andre spillere og venner

Game Center bruger behandling på enheden til at anbefale venner til dig, herunder i din spillerprofil, og andre Apple-tjenester, f.eks. App Store og Apple Arcade. Disse forslag er baseret på oplysninger på din enhed – oplysningerne indsamles ikke af Apple.

Apple indsamler oplysninger om din brug af Game Center med henblik på at forbedre og optimere Game Center for dig og andre brugere. Disse oplysninger forbindes ikke med dit Apple‑id.

Dit kaldenavn, din avatar og dine resultater i Game Center, samt om du abonnerer på Arcade, kan ses af alle Game Center-brugere. Du kan også vælge at dele andre Game Center-aktivitetsoplysninger med dine Game Center-venner eller alle Game Center-brugere. Disse oplysninger omfatter spil, du har spillet, og din præstationsudvikling, og de vil være synlige for dem, du deler med i Game Center og andre Apple-tjenester, f.eks. App Store og Apple Arcade. Børns Game Center-aktivitetsoplysninger kan kun deles med deres Game Center-venner. Du kan se og ændre tilstanden af din aktivitetsdeling ved at gå til Indstillinger > Game Center > Anonymitet for profil på din iOS- eller iPadOS-enhed, og Systemindstillinger > Game Center > Anonymitet for profil på Mac.

Hvis du vælger at knytte dit kaldenavn i Game Center til dit kontaktkort, vil Game Center bruge e-mailadressen og telefonnummeret, der er knyttet til dit Apple‑id. Dette gør det nemmere for dine Game Center-venner at finde dig baseret på det navn, de har givet dig i appen Kontakter. Du kan indstille dette på din iOS- eller iPadOS-enhed ved at gå til Indstillinger > Game Center > Tillad, at venner må finde dig og på Mac ved at gå til Systemindstillinger > Game Center og slå Tillad, at venner må finde dig fra.

Når du spiller et spil, der understøtter multiplayer, vil andre Game Center-brugere, som får adgang til det samme spil på det samme Wi-Fi-netværk eller lokale netværk, eller som er inden for Bluetooth-rækkevidde, kunne se, at du er i nærheden, samt dit kaldenavn og din avatar. Du kan slå denne funktion fra på din iOS- eller iPadOS-enhed ved at gå til Indstillinger > Game Center og derefter trykke for at slå Spillere i nærheden fra. På Mac skal du gå til Systemindstillinger > Game Center på Mac og klikke for at slå “Spillere i nærheden” fra. I tvOS skal du gå til Indstillinger > Brugere og konti > [brugernavn] > Game Center og derefter slå Spillere i nærheden fra.

Hvis du er blevet venner med nogen før iOS 10, kan de pågældende venner se dit rigtige navn. De venner, som du har fået, siden du begyndte at bruge iOS 10, kan kun se dit kaldenavn. De rigtige navne på brugere af børnekonti vises aldrig for vennerne, heller ikke inden iOS 10.

Tredjepartsudviklere

Når du har logget ind i Game Center, kan udviklerne af de spil, du spiller, bede om oplysninger som f.eks. dit kaldenavn, din avatar og andre unikke identitetsoplysninger i Game Center. En udvikler kan også anmode om en liste over relaterede spillere, herunder dine venner og de spillere, du for nylig har spillet med, som vil indeholde kaldenavne og avatarer. Hvis du giver en app lov til at forbinde dig med venner, kan den få adgang til en liste over dine venner, der også spiller dette spil. Det er kun venner, der også har givet denne app lov til at oprette forbindelse til venner, som vil være synlige for appen som din ven. Du kan også vælge, at ingen apps må oprette forbindelse til venner på noget tidspunkt. Det gør du på din iOS- eller iPadOS-enhed ved at gå til Indstillinger > Game Center > Få forbindelse til venner og trykke for at slå Få forbindelse til venner fra. På Mac skal du gå til Systemindstillinger > Game Center og klikke for at slå “Få forbindelse til venner” fra. Dette forhindrer apps i at anmode om at oprette forbindelse til dine Game Center-venner, og din liste over venner deles ikke længere med de apps, som tidligere havde adgang. Når du bruger en tredjepartsapp, bør du gennemlæse udviklerens vilkår, anonymitetspolitik og praksis for at forstå, hvordan dine data indsamles og bruges.

Børn i Game Center

Hvis der er børn i din familie, der bruger Game Center, kan du bruge Indhold og anonymitet i Skærmtid til at begrænse den tid, der bruges i forskellige apps, og blokere funktioner på din barns enhed, herunder understøttelse af multiplayer-spil, muligheden for at tilføje venner og muligheden for at få forbindelse til venner, der spiller det samme spil. Det gør du på din iOS- eller iPadOS-enhed ved at gå til Indstillinger > Skærmtid > Indhold og anonymitet > Indholdsbegrænsninger. På Mac skal du gå til Systemindstillinger > Skærmtid > Indhold og anonymitet. I tvOS skal du gå til Indstillinger > Generelt > Begrænsninger. På denne skærm kan du vælge muligheden “Tillad ikke” for funktionerne “Multiplayer-spil”, “Få forbindelse til venner” og “Tilføj venner”. Børn kan desuden ikke sende eller modtage tekst indtastet af brugere, når de kommunikerer med andre spillere i Game Center. De kan kun sende og modtage forudindstillede beskeder. Talechat under spil er slået fra for børn.

Opbevaring

Game Center opbevarer de oplysninger, der er indsamlet om dig, så længe du beholder det Apple‑id, der er tilknyttet din Game Center-konto.

Forhindring af svindel og andre ondsindede aktiviteter

Vi indsamler personlige data for at forhindre svindel og andre ondsindede aktiviteter i Game Center og i andre Apple-apps og -tjenester. Disse oplysninger inkluderer oplysninger om enheden, f.eks. enhedstype og softwareversion, lokalitetsoplysninger (hvis de findes), overførsels- og købshistorik og andre interaktioner med Game Center og andre apps og tjenester.

Oplysninger indsamlet af Apple vil altid blive behandlet i overensstemmelse med Apples anonymitetspolitik, som kan læses på www.apple.com/dk/privacy

Udgivelsesdato: 12. december 2022