PRESSEMEDDELELSER 7. marts 2012

Apple lancerer en ny iPad

Den nye iPad har Retina-skærm, A5X-processor, 5 megapixel iSight-kamera og ultrahurtig 4G LTE

SAN FRANCISCO – 7. marts 2012 – Apple introducerede i dag den nye iPad, den tredje generation af den mobile enhed, der har defineret en hel kategori, med en smuk ny Retina-skærm, Apples nye A5X-processor med quad-core-grafik og et 5 megapixel iSight-kamera med avanceret optik til optagelse af fantastiske fotografier og 1080p HD-video. iPad med Wi-Fi + 4G kan bruge netværk i hele verden, inklusive AT&T’s og Verizons 4G LTE-netværk, og har den samme batteritid på 10 timer*, dvs. en hel dag, selvom den stadig er forbavsende tynd og let. Fra i dag tilbydes iPad 2 til endnu mere overkommelige priser fra kun 2.999 kr.
“Den nye iPad omdefinerer den kategori, som Apple selv skabte for mindre end to år siden, og giver brugerne den hidtil mest utrolige oplevelse af teknologi”, sagde Philip Schiller, Apples Senior Vice President of Worldwide Marketing. “Skærmen på den nye iPad har den hidtil højeste opløsning på en mobil enhed med 3,1 millioner pixel, der giver knivskarp tekst og utrolig detaljerigdom i fotografier og video”.
Den nye iPads Retina-skærm har fire gange så mange pixel som skærmen på iPad 2, så de sidder så tæt, at det menneskelige øje ikke kan se de enkelte pixel på normal afstand, hvilket gør websider, tekst, billeder og video utroligt skarpe og naturtro. De 3,1 millioner pixel på Retina-skærmen er en million pixel mere end på et HD-tv, og med 44 % større farvemætning viser den nye iPad farver, der er meget fyldigere, dybere og levende. Film kan nu afspilles med fuld HD-opløsning på 1080p og giver en oplevelse, der ikke kan sammenlignes med nogen andre mobile enheder.
Den nye effektive A5X-processor med quad-core-grafik er designet specielt af Apple, så den giver brugerne en hurtig og responsiv oplevelse, samtidig med at den understøtter den utrolige Retina-skærm. Med dobbelt så stor grafikydeevne som A5-processoren sikrer A5X en fantastisk balance mellem ydeevne og strømforbrug, så brugerne kan nyde alle fordelene ved den smukke nye skærm, samtidig med at de får den elegante Multi-Touch-grænseflade, altopslugende spiloplevelse, utrolige visuelle dybde og batteriet, der holder en hel dag, som iPad er kendt for.
iSight-kameraet med 5 megapixel er udstyret med avanceret optik og kan tage smukke billeder og optage video i fuld HD-kvalitet. Belysning på bagsiden gør det muligt at tage gode billeder under dårlige lysforhold, og en ny funktion til stabilisering af videobilleder fjerner de bump og rystelser, der er normale ved optagelse med en håndholdt enhed. Billeder kan nydes på den store Retina-skærm, redigeres, forbedres og nemt deles med venner og familie, der bruger det indbyggede program Fotos på iPad.
iPad Wi-Fi + 4G med den næste generation af netværksteknologi, 4G LTE, har den mest omfattende understøttelse af hurtige netværk i hele verden, inklusive HSPA+ og DC-HSDPA, og nu kan brugere af iPad med både CDMA og GSM nemt roame internationalt. Den verdensklare iPad har lynhurtige overførselshastigheder, så websider indlæses utroligt hurtigt, og e-post med store bilag kan nemt sendes og modtages. Internetdeling kan bruges til at dele den hurtige netværksforbindelse fra iPad med op til 5 andre enheder vha. Wi-Fi, Bluetooth eller USB**.
Med iOS 5.1, den nyeste opdatering til verdens mest avancerede operativsystem til mobile enheder, har den nye iPad fået en række nye funktioner og forbedringer, inklusive: En nydesignet version af programmet Kamera med teknologi til videostabilisering, mulighed for at slette fotografier fra Fotostream, understøttelse af diktering på engelsk, fransk, tysk og japansk samt Internetdeling. iOS 5.1 arbejder også smukt sammen med iCloud, en banebrydende samling gratis netskytjenester, inklusive iTunes i netskyen, Fotostream og Dokumenter i netskyen, der samarbejder problemfrit med din iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller pc om automatisk og trådløs opbevaring af indhold og overførsel til dine enheder. Når indhold ændres på en af dine enheder, opdateres de øvrige enheder automatisk.
Den nye iPad understøtter også diktering, som er endnu en utrolig metode til at få udført opgaver vha. din stemme. I stedet for at skrive, kan du trykke på symbolet for mikrofonen på tastaturet og sige, hvad du vil sige – og den nye iPad lytter. Tryk på OK, hvorefter iPad konverterer dine ord til tekst. Du kan bruge diktering til at skrive beskeder, tage noter, søge på internettet m.m. Diktering virker også med programmer fra tredjeparter, så du kan opdatere din Facebook-status, sende Twitter-beskeder eller skrive Instagram-billedtekster.
Apple introducerede også det nye program iPhoto samt store opdateringer til iMovie og GarageBand, så pakken med iLife-programmer til iOS nu er komplet. iLife-programmerne og iWork-programmerne Pages, Keynote og Numbers er alle blevet opdateret, så de kan udnytte den nye iPads Retina-skærm. iPhoto inkluderer banebrydende Multi-Touch-funktioner, så du med enkle bevægelser kan blade gennem hundredvis af fotografier og finde de bedste skud, forbedre og retouchere billederne vha. fingerstrøg og dele flotte fotodagbøger med iCloud. iMovie giver dig nu mulighed for at fremstille fænomenale forfilm i Hollywood-stil, når du optager HD-video, og GarageBand introducerer Jam-session, der er en innovativ og morsom funktion, som gør det muligt for en gruppe venner at forbinde deres iOS-enheder trådløst, så de kan spille på instrumenter og optage livemusik sammen.
iPad kan afvikle næsten alle de 585.000 programmer, der fås i App Store, inklusive over 200.000 originale iPad-programmer i en lang række kategorier, f.eks. bøger, spil, erhverv, nyheder, sport, sundhed, opslagsbøger og rejse. Med iTunes Store har du verdens mest populære musik-, tv- og filmbutik på internettet lige ved hånden med et katalog, der indeholder over 20 millioner sange, over 90.000 tv-udsendelser og over 15.000 film. Det nye program iBooks 2 til iPad giver brugerne mulighed for at opleve en helt ny type e-bøger, der er dynamiske, engagerende og virkelig interaktive. iBooks-bøger, der er fremstillet med Apples nye iBooks Author, er smukke bøger på fuld skærm med interaktive animationer, diagrammer, fotografier, videoer, uovertruffen navigation og meget mere.
Priser & tilgængelighed
De nye iPad Wi-Fi-modeller fås i sort og hvid fra fredag den 16. marts til en vejledende pris på $499 (USA)*** for 16 GB-modellen, $599 (USA) for 32 GB-modellen og $699 (USA) for 64 GB-modellen. iPad bliver solgt i USA via Apple Store (www.apple.com), Apple Retail Stores og udvalgte Apple Authorized Resellers. iPad fås også i Australien, Canada, Frankrig, Tyskland, Hong Kong, Japan, Puerto Rico, Singapore, Schweiz, Storbritannien og Jomfruøerne (USA) fra fredag den 16. marts. Kunder kan forudbestille den nye iPad i dag, og den utrolige iPad 2 tilbydes nu til en mere overkommelig pris på 2.999 kr. (2 399,20 kr excl. moms) for 16 GB Wi-Fi-modellen og kun 3.899 kr. (3 119,20 kr excl. moms) for 16 GB Wi-Fi + 3G-modellen.
iOS 5.1 og iTunes 10.6 kan fra i dag hentes som gratis softwareopdateringer. iPhoto, iMovie 1.3 og GarageBand 1.2 fås fra i dag til 30 kr. pr. stk. i App Store (www.itunes.com/appstore). Keynote 1.6, Pages 1.6 og Numbers 1.6 fås fra i dag til 59 kr pr. stk. i App Store. Eksisterende kunder kan opdatere gratis. I slutningen af marts kan iPad fås i Belgien, Bulgarien, Danmark, Finland, Grækenland, Holland, Irland, Island, Italien, Liechtenstein, Luxembourg, Macau, Mexico, New Zealand, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjekkiet, Ungarn og Østrig.
*Batteritid afhænger af enhedens indstillinger, brug og andre faktorer. Faktiske resultater varierer.
**Internetdeling kræver et dataabonnement, der understøtter funktionen. Kunderne kan spørge operatøren om udbuddet.
***Priser gælder kun i USA. Lokale priser offentliggøres senere.
Apple designer Mac-computerne, der er verdens bedste personlige computere, sammen med OS X, iLife, iWork og professionel software. Apple er førende inden for den digitale musikrevolution med iPod-modellerne og iTunes Store på internettet. Apple har genopfundet mobiltelefonen med den revolutionerende iPhone og App Store og definerer fremtiden for mobile medier og computerenheder med iPad.
Press Contacts:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
08-703 3056
Christina Vedel
Pencil PR
christina@pencilpr.dk
+45 31 31 91 06
NOTE TO EDITORS: For additional information visit Apple’s PR website, or call Apple’s Media Helpline at 33 42 22 36.


    © 2012 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet, Mac, Mac OS, Macintosh, iPad, Retina, iSight, Multi-Touch, iCloud, iTunes, iPhone, iPod touch, iPhoto, iMovie, GarageBand, iLife, iWork, Pages, Keynote, Numbers, App Store, iTunes Store, iBooks og Apple Store er varemærker tilhørende Apple. Andre firma- og produktnavne er varemærker tilhørende deres respektive ejere.