PRESSEMEDDELELSER 21. januar 2016

Apple åbner Europas første iOS App Development Center i Italien

Næste generations udviklere får flere færdigheder, og iværksætteri skydes i vejret

ROM – 21. januar 2016 — Apple annoncerede i dag dannelsen af Europas første iOS App Development Center i Italien, som skal give studerende flere praktiske færdigheder og uddannelse i udvikling af iOS-apps til verdens mest innovative og levende app-økosystem.
iOS App Development Center, der skal ligge ved en partnerinstitution i Napoli, skal understøtte undervisere og bidrage med en særlig undervisningsplan, som skal forberede tusindvis af fremtidige udviklere til at blive en del af Apples voksende udviklerfællesskab. Desuden vil Apple arbejde sammen med partnere i Italien, der giver udvikleruddannelse som et supplement til undervisningsplanen og skaber flere muligheder for de studerende. Apple forventer at udvide dette program til flere lande rundt om i verden.
“Europa er hjemsted for nogle af de mest kreative udviklere i verden, og vi er yderst begejstrede for at hjælpe næste generations iværksættere i Italien med at tilegne sig de færdigheder, de skal bruge for at opnå succes,” sagde Tim Cook, Apples CEO. “App Stores fænomenale succes er en af de drivende kræfter bag de flere end 1,4 mio. jobs, som Apple har skabt i Europa, og åbner ubegrænsede muligheder for folk i alle aldre og virksomheder i alle størrelser på tværs af de europæiske lande.”
Apple er en stærk vækstmaskine i Europa, og virksomhedens økosystem har nu skabt flere end 1,4 mio. jobs, heraf kan 1.2 mio. tilskrives fællesskabet af app-udviklere, softwareudviklere og iværksættere, der udvikler apps til iOS, samt ikke-IT-relaterede jobs, der er understøttet direkte og indirekte gennem app-økonomien.*
App Stores hidtil usete vækst har hjulpet udviklere i Europa til at tjene over €10,2 mia. fra salg af deres apps i hele verden.
I Italien kan over 75.000 jobs tilskrives App Store, og udviklerfællesskabet sprudler. IK Multimedia lancerede deres første app i 2009, som siden har haft over 25 mio. downloads. Musement, der er lanceret i 2013, fås nu på 7 sprog og i 300 byer i 50 lande, og gør det nemt for folk at bestille rejser og ture på farten.
Roberto Macina, CEO for og grundlægger af Qurami, sagde: “Apples fortsatte innovation inspirerer os til at udvikle de bedste mobile oplevelser og gøre vores kunders liv bare lidt nemmere. Apples app-økosystem lægger grundstenen til vores virksomhed, og ved at udvikle på tværs af Apples styresystemer har vi nemt og hurtigt kunne bringe Qurami-oplevelsen til brugere af iPhone, iPad og Apple Watch.”
Tusindvis af virksomheder udvider på grund af deres arbejde med Apple, som har skabt hundredtusindvis af jobs i store såvel som små miljøer i hele Europa. Laboratorio Elettrofisico, der har base i Milano, fremstiller noget af verdens mest sofistikerede magnetiseringsudstyr, og virksomhedens teknologi muliggør nogle af branchens førende magnetiske funktioner, som findes i Apple-produkter. Apple arbejder også sammen med Europas førende producenter hos Micro-Electro-Mechanical Systems, som fremstiller bittesmå komponenter, der er drivkraften bag nogle af de utrolige sensor- og lydteknologier i iOS-enheder.
*Overslag over jobskabelse baseret på undersøgelse af Dr. Michael Mandel, Progressive Policy Institute. “App Economy Jobs in Europe,” 21. januar 2016.
Apple revolutionerede den personlige teknologi med introduktionen af Macintosh i 1984. I dag er Apple verdensførende inden for innovation med iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV. Apples fire softwareplatforme – iOS, OS X, watchOS og tvOS – giver problemfrie overgange mellem alle Apple-enheder og styrker brugerne gennem banebrydende tjenester som App Store, Apple Music, Apple Pay og iCloud. Apples 100.000 medarbejdere brænder for at skabe de bedste produkter i verden – og for at gøre verden til et bedre sted.
Pressekontakt:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
Du kan læse mere om Apples jobskabelse i Europa på https://www.apple.com/uk/job-creation/
 

    © 2016 Apple Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Apple, Apple-logoet og App Store er varemærker tilhørende Apple. Andre firma- og produktnavne er varemærker tilhørende deres respektive ejere.