PRESSEMEDDELELSER 30. oktober 2018

Den nye iPad Pro med all-screen design er den mest avancerede og stærkeste iPad nogensinde

Modellerne på 11" og 12,9" har Liquid Retina-skærm, en stærk A12X Bionic-chip og Face ID

Den nye iPad Pro.
Vi præsenterer den nye iPad Pro med all-screen design og utrolig ydeevne.
New York – Apple præsenterede i dag den nye iPad Pro med all-screen design og utrolig ydeevne. Det er den største forandring, der nogensinde er sket med iPad. Med det helt nye design går Liquid Retina-skærmene på 11" og 12,9" helt ud til kanten på iPad Pro, og Face ID er integreret, så du kan låse din iPad op med et enkelt blik.1 A12X Bionic-chippen med næste generations Neural Engine i iPad Pro giver de fleste bærbare PC’er baghjul, og der er et nyt USB-C-stik, Gigabit-class LTE og op til 1 TB opbevaring, så du kan bruge nye og effektive mobile arbejdsgange.2 Der er over en million apps, som kan udnytte den store Multi-Touch-skærm, herunder næste generation af apps som Photoshop CC på iPad (kommer i 2019), så med den nye iPad Pro kan brugerne gøre helt andre ting, end de nogensinde før har gjort på en computer. 
11" og 12,9" iPad Pro.
Med det helt nye design går Liquid Retina-skærmene på 11" og 12,9" helt ud til kanten på iPad Pro.
Anden generation af Apple Pencil holdes magnetisk på plads på iPad Pro, samtidig med at den oplades trådløst. En ny indbygget berøringssensor i Apple Pencil registrerer tryk og gør det muligt at interagere med appsene på en helt ny måde. Det nye Smart Keyboard Folio har et strømlinet design og kan justeres efter alle kunstens regler. Den nye iPad Pro, den nye Apple Pencil og det nye Smart Keyboard Folio kan bestilles fra i dag og vil være i butikkerne fra onsdag den 7. november.
iPad Pro med Apple Pencil og Smart Keyboard Folio.
Den nye iPad Pro med Apple Pencil og Smart Keyboard Folio har power og fleksibilitet, der kan tages med overalt.
“Den nye iPad Pro er et kæmpe skridt fremad for stærke, mobile computere til kreativ brug; den har et helt nyt og slankere design, arbejder lynhurtigt med den superhurtige A12X Bionic-chip og kan låses op med et blik vha. Face ID, uanset hvordan den vender, når du sidder eller står eller har iPad Pro på bordet eller i skødet og arbejder med det nye Smart Keyboard Folio og den nye Apple Pencil”, sagde Philip Schiller, Apples Senior Vice President of Worldwide Marketing. “Der har aldrig før været en mobil enhed som den nye iPad Pro; den har en smuk Liquid Retina-skærm fra kant til kant med afrundede hjørner, banebrydende ydeevne, som giver de fleste bærbare computere baghjul, Face ID, understøttelse af det nye Smart Keyboard Folio og den nye Apple Pencil, nye avancerede kameraer og sensorer, som giver den bedste AR-oplevelse nogensinde, et hurtigt USB-C-stik, kraftigere højttalere, hurtigere trådløs forbindelse og meget mere – alt sammen i en slankere enhed, der har batteritid til en hel dag og fylder 25 % mindre”.
iPad Pro har en Liquid Retina-skærm fra kant til kant med afrundede hjørner.
iPad Pro har en smuk Liquid Retina-skærm fra kant til kant med afrundede hjørner.

Helt nye all-screen designs

iPad Pro er udstyret med verdens mest avancerede skærm – en utrolig Liquid Retina-skærm fra kant til kant med afrundede hjørner – der følger kurverne på iPad Pros unibody-kabinet. Med præcisionsforarbejdet glas, avanceret pixelmaskering, kantudglatning under pixelniveau og et nyt design med baggrundsbelysning er den nye Liquid Retina-skærm på iPad Pro Apples mest lysstærke og mest farveægte iPad-skærm. Den understøtter et bredt farveområde og True Tone og er antirefleksbehandlet, så alt vises perfekt på skærmen både indendørs og udendørs. ProMotion-teknologien justerer automatisk skærmens opdateringshastighed op til 120 Hz, så du kan rulle helt jævnt med en utrolig respons fra iPad Pro.
Når iPad Pro roteres, justeres indholdet, så det passer til brugerens stilling.
Skærmen på iPad Pro justerer hurtigt indholdet, så det passer til brugerens stilling.
Den nye 11" iPad Pro har en større skærm med flere pixels end 10,5" modellen, selvom de er lige store, og alligevel vejer den kun 468 g. Den nye 12,9" iPad Pro har den største skærm på en iPad i en mere bærbar pakke – dens rumfang er reduceret med hele 25 %.3 Begge modellerne har en tykkelse på kun 5,9 mm – det er det slankeste iPad-design nogensinde – så nu kan du endnu nemmere tage iPad Pro med dig. 
iPad Pro i profil fra siden.
Den nye iPad Pro er kun 5,9 mm tyk – det er det slankeste iPad-design nogensinde.

A12X Bionic-chip og næste generation af Neural Engine

A12X Bionic-chippen er udviklet specielt til iPad Pro og er den mest intelligente og stærkeste chip i en tablet. Den gør arbejdet med selv de mest krævende computeropgaver som fotoredigering og 3D-modellering hurtigere og mere responsivt. Den stærke 8-core A12X Bionic-chip er baseret på den brancheførende syv-nanometer-teknologi og har fire ydeevnekerner og fire effektivitetskerner, der giver op til 35 % større ydeevne for hver enkelt kerne, samt en ny kontrolenhed, der fordeler ydeevnen, så alle otte kerners effektivitet kan øges med op til 90 %, når de bruges samtidig til multithread-opgaver.3 En 7-core GPU designet af Apple giver op til dobbelt så stor grafikydeevne, så du kan nyde en helt fantastisk og omsluttende AR-oplevelse og grafik i konsolkvalitet. På iPad Pro holder den banebrydende ydeevne og funktionalitet hele dagen takket være de 10 timers batteritid.4
iPad Pro med AR-indhold på skærmen.
A12X Bionic-chippen er udviklet specielt til iPad Pro og er den mest intelligente og stærkeste chip i en tablet.
Næste generation af Apples Neural Engine er bygget til avanceret maskinlæring inden for alt fra fotografi til AR og kan udføre 5 billioner handlinger pr. sekund. Det giver hurtigere Face ID, hurtigere plandetektion i AR-apps og andre nye funktioner, der bruger maskinlæring i realtid. Neural Engine er udviklet med henblik på at sikre bedre ydeevne ved Core ML-opgaver, så udviklerne kan bygge apps og nye iPad-arbejdsgange, der udnytter den effektive funktion til maskinlæring.
iPad Pro.
Næste generation af apps udnytter iPad Pros power og store skærm.

Nu er der Face ID på iPad

Nu er der for første gang en iPad med Face ID, som er det sikreste system til ansigtsgenkendelse på tablets og computere. Face ID-funktionen virker, uanset hvordan du holder iPad Pro, og uanset om du sidder ned og bruger det nye Smart Keyboard Folio. Face ID udnytter det nye TrueDepth-kamerasystem til præcis kortlægning og genkendelse af ansigtet, så brugerne kan låse iPad Pro op på en sikker måde og bruge Apple Pay i apps og online, samtidig med at de får nem adgang til sikre apps. TrueDepth-kameraet i iPad Pro kan også bruges til Animoji og Memoji.
iPad Pro med Apple Pay-skærm.
Nu er der kommet en iPad med Face ID, som er det sikreste system til ansigtsgenkendelse på tablets og computere.

Den bedste AR-enhed

De avancerede kameraer og sensorer og den forbedrede lyd med fire højttalere gør sammen med den stærke A12X Bionic-chip iPad Pro med den store søger til den hidtil bedste AR-enhed. Med understøttelse af den næste generation af AR-apps venter der en helt ny verden af AR-oplevelser på iPad, f.eks. målinger af fysiske objekters refleksion, 3D-navigation i bygninger og udforskning af hele universer. Adobes Project Aero (kommer i 2019) vil gøre det muligt at designe oplevelser, der gør AR på iPad endnu bedre. 
Avancerede kameraer og sensorer, forbedret lyd med fire højttalere, den stærke chip og den store søger gør iPad Pro til den hidtil bedste AR-enhed.

Ny Apple Pencil og Smart Keyboard Folio

Den nye Apple Pencil og Smart Keyboard Folio, der kan købes separat, giver iPad Pro-brugere præcision og produktivitet på et helt nyt niveau. Anden generation af Apple Pencil fastholdes magnetisk på iPad Pro, samtidig med at den parres og oplades trådløst. Den er endnu stærkere og mere intuitiv, idet brugerne kan vælge det helt rigtige værktøj eller en bestemt pensel ved at dobbelttrykke på Apple Pencil i apps som Noter. Powerfulde apps fra førende udviklere som Adobe, Autodesk og Procreate giver også brugerne mulighed for at være endnu mere kreative end før.
Bruger tegner på iPad Pro med Apple Pencil.
iPad Pro giver brugerne mulighed for at være endnu mere kreative end før.
Det nye Smart Keyboard Folio beskytter iPad Pro hele vejen rundt med et enkelt, tyndt og let design, der indeholder et tastatur i fuld størrelse, som aldrig skal oplades eller parres. Det nye Smart Keyboard Folio kan nemt justeres til brug i skødet eller på et bord og er perfekt, når du vil skrive idéer ned hurtigt eller multitaske. 
iPad med Smart Keyboard Folio.
Det nye Smart Keyboard Folio har et strømlinet design og kan justeres efter alle kunstens regler.

Ny strømtilslutning og nye muligheder med USB-C

Lightning-stikket er blevet erstattet af et nyt USB-C-stik, der understøtter alle de fantastiske måder, iPad Pro kan bruges på. USB-C er utroligt fleksibelt og giver strøm til opladning, understøtter USB 3.1 Gen 2 til dataoverførsel med stor båndbredde (op til dobbelt så hurtigt til og fra kameraer og musikinstrumenter) og driver eksterne skærme op til 5K. Med USB-C kan iPad Pro endda bruges til at oplade en iPhone.
Bruger med iPad Pro og forbindelse via USB-C-stik.
Et nyt USB-C-stik og op til 1 TB opbevaring gør det muligt at bruge nye effektive arbejdsgange på iPad Pro.

iOS 12 på iPad Pro

Med iOS 12 får iPad helt nye bevægelser, der allerede er velkendte for iPhone X- og iPhone Xs-brugere, herunder afbrydelse af vågeblus med et tryk og swipe for at gå til hjemmeskærmen, åbne Kontrolcenter eller multitaske. Den nye app Genveje hjælper iPad-brugere med at sammensætte effektive, men enkle automatiske arbejdsgange til foto- og videoredigering samt administration af filer og aktiver. Med forbedret fotoimport og understøttelse af billedredigering i originalt RAW-format kan fotografer arbejde mere effektivt og multitaske på iPad Pro.
FaceTime-gruppe gør det nu nemt at få forbindelse med grupper af venner eller kolleger på samme tid. Der kan tilføjes deltagere når som helst, de kan deltage senere, hvis samtalen stadig er i gang, og de kan vælge at deltage via video- eller lydopkald fra en iPhone, iPad eller Mac. Med de nye Animoji og Memoji, der kan tilpasses, kan brugerne udnytte den store skærm på iPad og gøre fotos og videoer i Beskeder og FaceTime mere personlige.
iPad Pro med FaceTime-gruppe på skærmen.
FaceTime-gruppe gør det nemt at få forbindelse med grupper af venner eller kolleger på samme tid.
Priser og tilgængelighed
 • Den nye 11" og 12,9" iPad Pro fås i sølv- og space gray-finish med konfigurationer på 64 GB, 256 GB og 512 GB samt 1 TB. 11" iPad Pro fås fra 6.699 kroner for Wi-Fi-modellen og  8.099 kroner for Wi-Fi + Cellular-modellen, og 12,9" iPad Pro fås fra8.699 kroner for Wi-Fi-modellen og 10.099 kroner for Wi-Fi + Cellular-modellen via apple.com og hos autoriserede Apple-forhandlere og udvalgte operatører (priserne kan variere).
 • De nye iPad Pro-modeller, Apple Pencil og Smart Keyboard Folio kan bestilles i dag via apple.com og fås fra onsdag den 7. november i USA og mere end end 40 andre lande og områder, herunder Australien, Østrig, Belgien, Bulgarien, Canada, Kina, Kroatien, Tjekkiet, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Tyskland, Hong Kong, Ungarn, Island, Irland, Isle of Man, Italien, Japan, Jersey, Letland, Litauen, Luxembourg, Macau, Monaco, Holland, New Zealand, Norge, Polen, Portugal, Puerto Rico, Rumænien, Singapore, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, de Forenede Arabiske Emirater og Storbritannien. Senere på året bliver de nye iPad Pro-modeller tilgængelige i Colombia, Grækenland, Grønland, Guatemala, Indien, Israel, Liechtenstein, Malaysia, Makedonien, Mexico, Marokko, Peru, Qatar, Rusland, Thailand, Tyrkiet, Saudi-Arabien og Sydafrika. Senere kommer der flere lande og områder til.
 • Anden generation af Apple Pencil til den nye iPad Pro koster 1.049 kroner. Smart Keyboard Folio til den nye iPad Pro fås i space grey til 1.549 kroner til 11" iPad Pro og 1.699 kroner til 12,9" iPad Pro med layout til mere end 30 sprog, blandt andet kinesisk (forenklet), fransk, tysk, japansk og spansk.
 • Et nyt Smart Folio i beskyttende polyuretan til iPad Pro fås i forskellige farver til 699 kroner til 11" iPad Pro og 849 kroner til 12,9" iPad Pro via apple.com.
 • apple.com findes der et stort udvalg af USB-C-tilbehør designet af Apple, blandt andet mellemstik og kabler, som også understøtter iPad Pro, samt en ny USB-C til SD-kortlæser og et USB-C til 3,5 mm-mellemstik til hovedtelefoner.
 • Med Apple GiveBack kan kunderne få et Apple-gavekort, eller en rabat på deres nye iPad når de afleverer den gamle enhed, hvis den opfylder betingelserne. Hvis enheden ikke opfylder betingelserne, sørger Apple for, at den bliver genanvendt uden beregning.
 • Alle kunder, der køber en iPad Pro hos Apple, får tilbudt gratis personlig indstilling (i butikken eller online) og får hjælp til at tilpasse deres iPad Pro, indstille mail, finde nye apps i App Store og meget mere.

Mediemateriale

Billeder af iPad Pro

  1 Skærmene har afrundede hjørner. Målt som et rektangel er iPad Pro 12,9"-skærmen på 12,9" diagonalt, og iPad Pro 11"-skærmen er på 11" diagonalt. Det faktiske visningsområde er mindre.
  2 iPad Pro er hurtigere end 92 % af alle de bærbare PC’er, der blev solgt fra juni 2017 til juni 2018. (NPD US-data)
  3 Sammenlignet med den foregående iPad Pro-model.
  4 Batteritiden afhænger af enhedens indstillinger, brug og mange andre faktorer. De faktiske resultater kan variere.

Pressekontakt

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

+46 08-703 30 48

Martin Lund Nielsen

martin@kudos.dk

33 42 22 36