PRESSEMEDDELELSER 6. marts 2019

Apple offentliggør sin 13. årlige statusrapport om leverandøransvar

Milepæle opnået inden for miljøbeskyttelse, uddannelsesinitiativer udvidet

Linjeoperatører på et iPhone-produktionsanlæg i Kina.
Linjeoperatører på et iPhone-produktionsanlæg i Kina, der har fået tildelt Green Factory-betegnelsen.
Cupertino, Californien – I dag offentliggjorde Apple sin 13. årlige statusrapport om leverandøransvar, der beskriver, hvordan virksomheden udvider uddannelsesmuligheder og beskytter jordens ressourcer. Siden 2018 er 17,3 millioner leverandøransatte blevet undervist i rettigheder på arbejdspladsen, og 3,6 millioner har modtaget avanceret uddannelse og undervisning i færdigheder. Alle slutmonteringsanlæg for iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, AirPods og HomePod er nu certificerede “Zero Waste to Landfill” (intet affald til deponering), og der spares milliarder af liter vand, og udledningen af drivhusgasser reduceres.
“I alle vores aktiviteter kommer mennesker først,” sagde Jeff Williams, chief operating officer for Apple. “Vi hæver konstant standarden for os selv og vores leverandører, fordi vi fokuserer på de mennesker, som gør vores produkter mulige, samt vores fælles planet. I år er vi stolte af at give flere mulighed for at forbedre deres uddannelse. Gennem samarbejdet med vores leverandører udfordrer vi os selv til at finde nye måder til at bevare en sund planet til kommende generationer. Vores mål har altid været både at skabe fremskridt i vores forsyningskæde, men også at skabe meningsfulde forandringer på tværs af industrien.”
Studerende, der deltager i SEED-ordningen i Kina.
Studerende, der deltager i SEED-ordningen i Kina.
I 2018 udvidede Apple sine eksisterende uddannelses- og karrierebygningsordninger for leverandøransatte ved at tilføje kurser, bl.a. App Development with Swift. Ordningens første deltagere skabte mere end 40 apps, lige fra arbejdsværktøjer til spil. Sidste år opnåede over 1500 ansatte hos Apple-leverandører en afsluttet uddannelse, og de blev en del af de tusindvis af personer, som har benyttet sig af uddannelsesordningen, der vokser hvert eneste år. Derudover har Apple samarbejdet med sine leverandører om at skabe sundhedsuddannelsesordninger, der er nået ud til over 250.000 personer i hele verden, og som indeholder kurser om ernæring og sundhed under graviditet.
Apple har også styrket sin indsats for at hjælpe sin forsyningskæde med at bevare ressourcer, udvide brugen af mere sikre kemikalier og mindske forureningen. Ved at prioritere “Zero Waste to Landfill” har Apple-leverandører forhindret over 1 million ton affald i at havne på lossepladsen i løbet af tre år. Apples Clean Water-ordning blev udvidet til 116 leverandører, hvilket resulterede i en besparelse på 7,6 milliarder vand i 2018 – næsten en halv liter for hver eneste person på jorden. Virksomheden arbejdede også sammen med leverandører om at reducere udledningen af drivhusgasser med over 466.000 årlige ton, hvilket svarer til at fjerne 100.000 biler fra vejene i et år.
En skifteholdsleder for digitalt tryk hos en Apple Store-glasproducent i Tyskland.
En skifteholdsleder for digitalt tryk hos en Apple Store-glasproducent i Tyskland.
Hvert år kræver Apple, at dens leverandører lever op til højere standarder for sikre og respektfulde arbejdspladser. Virksomheder vurderes i henhold til Apples retningslinjer for leverandører, som omfatter over 500 kriterier, og Apple samarbejder med leverandører om at opnå forbedringer, hvor det er nødvendigt. I 2018 øgede virksomheden sin støtte til nye mødre – hvilket førte til, at industrien krævede af leverandører, at de skulle sørge for passende babyplejefaciliteter på deres anlæg. For at sikre sig, at leverandører levede op til denne og andre standarder, udførte Apple 770 vurderinger af anlæg i over 30 lande i 2018, hvilket dækkede 93% af virksomhedens leverandørudgifter.
Læs mere om Apples fremskridt i den nye statusrapport om leverandøransvar.

Mediemateriale

Billeder fra statusrapporten om leverandøransvar

Pressekontakt

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

33 42 22 36

Martin Lund Nielsen

Apple

media.dk@apple.com

33 42 22 36