UPDATE 7. oktober 2019

Final Cut Pro X-opdatering introducerer ny Metal-maskine, som øger ydeevnen

Ny version inkluderer optimeringer til Mac Pro og Pro Display XDR

Final Cut Pro X på iMac Pro.
Final Cut Pro er optimeret til den utrolige power i Mac Pro og den strålende billedkvalitet i Pro Display XDR.
Apple har i dag opdateret Final Cut Pro X med en ny Metal-maskine, som leverer større ydeevne på tværs af en række Mac-computere og udnytter den fantastiske power i den helt nye Mac Pro samt den højopløselige HDR-oplevelse på Apples Pro Display XDR. Apple frigiver også opdateringer til Motion og Compressor, som indeholder den samme moderne Metal-maskine med optimeringer af ydeevnen til Mac Pro og understøttelse af Pro Display XDR.
Final Cut Pro X på Pro Display XDR med Mac Pro.
Brugere af Final Cut Pro, Motion og Compressor vil se en massiv fremgang i ydeevne takket være understøttelse af flere GPU’er og op til 28 CPU-kerner.

Større ydeevne med Metal

Den nye opdatering til Final Cut Pro byder på en ny Metal-baseret maskine, som forbedrer afspilningen og afvikler grafikopgaver hurtigere, bl.a. rendering, effekter i realtid og eksport på Metal-kompatible Mac-computere. Filmklippere med 15" MacBook Pro, det mest populære system til Final Cut Pro-brugere, kan glæde sig til en ydeevne, som er op til 20 procent hurtigere, mens klippere, der bruger iMac Pro, vil se en forhøjet ydeevne på op til 35 procent.1
Final Cut Pro X på MacBook Pro.
Filmklippere på Metal-kompatible Mac-computere vil opleve hurtigere ydeevne på tværs af en række grafikopgaver med den nye Metal-baserede maskine.

Sidecar-understøttelse med Catalina

Final Cut Pro fungerer med den innovative nye Sidecar-funktion i macOS Catalina, som gør det muligt for brugerne at udvide arbejdspladsen på deres Mac ved at bruge iPad som en ekstra skærm til at vise browseren eller fremviseren. Filmklippere kan bruge Sidecar med et kabel, eller de kan oprette trådløs forbindelse for at få større fleksibilitet – uanset om de arbejder på farten med en bærbar Mac eller i klipperummet med en stationær Mac.

Power som aldrig før med Mac Pro

Final Cut Pro vil udnytte den kolossale power i Mac Pro og tilbyder understøttelse af flere GPU’er og op til 28 CPU-kerner. Det vil sige, at rendering er op til 2,9 gange hurtigere og transkodning op til 3,2 gange hurtigere end på den forrige generation af Mac Pro med 12 kerner. Og Final Cut Pro anvender det nye Afterburner-kort, der giver en ydeevne som aldrig før, når du arbejder med ProRes og ProRes RAW – det banebrydende format fra Apple, som kombinerer billedkvaliteten og fleksibiliteten ved RAW-video med ydeevnen for ProRes. Dermed kan klippere afspille op til 16 4K ProRes 422-videostreams eller arbejde i banebrydende 8K-opløsning med understøttelse af op til tre 8K ProRes RAW-videostreams.
Final Cut Pro X på Pro Display XDR med Mac Pro.
Med Afterburner-kortet, som kan tilkøbes, og Mac Pro kan filmklippere arbejde med flere ProRes RAW-videostreams i 8K-opløsning.

Ekstremt dynamisk område med Pro Display XDR

Med en enorm 32" Retina 6K-skærm, bredere farveområde (P3) og Extreme Dynamic Range (XDR) giver Pro Display XDR en medrivende og naturtro visuel oplevelse. Final Cut Pro-brugere kan se, redigere, graduere og levere HDR-video med en konstant lysstyrke på 1.000 nits på hele skærmen, 1.600 nits som den højeste lysstyrke og et kontrastforhold på 1.000.000:1. Pro Display XDR kan nemt tilsluttes Mac ved hjælp af et enkelt Thunderbolt-kabel, og professionelle brugere, der arbejder i Final Cut Pro på Mac Pro, kan bruge op til tre Pro Display XDR-enheder på samme tid – to til Final Cut Pro-brugerfladen og én som en dedikeret professionel referenceskærm.
Tre Pro Display XDR-enheder.
Pro Display XDR er den bedste skærm i verden til professionelt brug, og Final Cut Pro-brugere kan anvende op til tre Pro Display XDR-enheder på samme tid.

Flere nye funktioner i Final Cut Pro 10.4.7

  • Graduér HDR-video med forbedrede værktøjer til farvemaskering og farveområdeisolering.
  • Se HDR-video, som er “tone mapped” til kompatible skærme med standard dynamisk rækkevidde, når du bruger Final Cut Pro, Motion eller Compressor i macOS Catalina.
  • Vælg, hvilken intern eller ekstern GPU der bruges til at øge hastigheden for grafikbehandling.
Final Cut Pros ledsagende programmer, Motion og Compressor, drager også fordel af den nye Metal-baserede renderingsmaskine, som giver forbedret afspilning og hurtigere grafik. Begge programmer er designet til at anvende flere GPU’er og op til 28 CPU-kerner i Mac Pro, udnytte mulighederne med Afterburner og understøtte professionelle arbejdsgange med HDR på Pro Display XDR.
Priser og tilgængelighed
Final Cut Pro 10.4.7 fås fra i dag som en gratis opdatering til eksisterende brugere. Nye brugere kan købe programmet i Mac App Store for 2.499,00 kr. Motion 5.4.4 og Compressor 4.4.5 fås også fra i dag som gratis opdateringer til eksisterende brugere. For nye brugere er prisen 449,00 kr. for hvert program i Mac App Store. Kunder i uddannelsessektoren kan få vores pakke med professionelle programmer til undervisningsbrug for 1.749,00 kr. Du kan finde flere oplysninger på apple.com/final-cut-pro

Mediemateriale

Billeder af Final Cut Pro X.

    1 Test udført af Apple i september 2019 med produktionsmodeller af 2,3 GHz 18-core Intel Xeon W-baserede 27" iMac Pro-systemer med 256 GB ram og Radeon Pro Vega 64X-grafikprocessor med 16 GB HBM2 og med produktionsmodeller af 2,4 GHz 8-core Intel Core i9-baserede 15" MacBook Pro-systemer med 32 GB ram og Radeon Pro Vega 20-grafikprocessor med 4 GB HBM2. Testet med testudgaver af Final Cut Pro X og testudgaver af macOS Catalina ved hjælp af et komplekst projekt på to minutter med forskellige medier og en opløsning på 3840 x 2160. Test af ydeevne udføres med specielle computere og repræsenterer den omtrentlige ydeevne for iMac Pro og MacBook Pro.

Pressekontakt:Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

33 42 22 36

Martin Lund Nielsen

media.dk@apple.com

33 42 22 36