PRESSEMEDDELELSER 15. september 2020

Apple udvider Apple Watch-oplevelsen til hele familien

Vi introducerer Indstil familie og optimerede funktioner for børn og ældre

Find personer-appen på Apple Watch.
Med Indstil familie kan et familiemedlems placering deles med værgen via appen Find personer i Apple Watch.
Cupertino, Californien – Apple præsenterede i dag Indstil familie i watchOS 7, som gør kommunikations-, sundheds-, fitness- og sikkerhedsfunktioner i Apple Watch tilgængelige for børn og ældre familiemedlemmer, der ikke har en iPhone. For første gang kan Apple Watch indstilles via en forælders iPhone, så børn kan få forbindelse til familie og venner via telefonopkald og Beskeder, bevare motivationen med personlige aktivitetsmål og udtrykke sig kreativt via tilpassede Memoji-karakterer.
Indstil familie gør det muligt for hele familien at udnytte de vigtige sundheds- og sikkerhedsfunktioner i Apple Watch såsom Nødopkald SOS, mens Kort, Siri, Alarmer og App Store giver større uafhængighed uden brug af en iPhone. Derudover kan forældre have ro i sindet med bevidstheden om, at de kan nå deres børn og identificere deres placering, og at alle personlige data forbliver sikkert krypterede. Med watchOS 7 kan hele familien også drage fordel af optimerede funktioner, der giver en bedre samlet Apple Watch-oplevelse.
“For familiemedlemmer, der ikke har en iPhone, tilbyder Apple Watch en imponerende række funktioner, så de bedre kan holde kontakt med deres nærmeste, være mere aktive og føle sig sikre,” sagde Jeff Williams, Apples Chief Operating Officer. “Med Indstil familie er vi glade for at kunne udbrede disse funktioner til hele familien, så alle kan få mere uafhængighed og leve et sundere liv.”
Indstil familie i watchOS 7 og Apple Watch-støjregistrering.
Med Indstil familie i watchOS 7 kommer Apple Watch-funktionerne ud til familiemedlemmer, der ikke har en iPhone.

Hvordan man holder kontakten 

Med Indstil familie kan familiemedlemmer uden iPhone få glæde af de mange funktioner og apps i Apple Watch, lige fra at foretage og modtage opkald via telefon og FaceTime til at sende og modtage beskeder og e-mails samt oprette forbindelse til andre Apple Watch-brugere over Walkie-Talkie.1 Den nye Memoji-app på Apple Watch giver brugerne mulighed for at tilpasse en Memoji, der kan deles, mens de sender beskeder til venner, eller vises som en urskive. Forældre har mulighed for at godkende alle kontakter, så børn trygt kan bruge kommunikationsfunktionerne i Apple Watch. 
Børn og ældre familiemedlemmer i husstanden, der bruger Indstil familie, har deres eget telefonnummer via et separat mobilabonnement. Og ved at bruge deres eget Apple-id kan de følge deres tidsplan og familiebegivenheder ved hjælp af Kalender, lære at administrere opgaver med Påmindelser, få vist fotoalbum, der er synkroniseret via en værges iPhone, og meget mere. Med den nye Apple Cash Family kan forældre trygt sende deres børn penge, som de kan bruge via deres ur ved hjælp af Apple Pay. Forældre kan vælge at modtage notifikationer, når deres børn betaler, og se deres børns køb direkte i Wallet på deres egen iPhone. 
Familiemedlemmer, der bruger Indstil familie på Apple Watch, kan spille deres yndlingssange på Apple Music via Bluetooth-hovedtelefoner og -højttalere og bede Siri om svar på spørgsmål eller sprogoversættelser. Med kort kan familiemedlemmer lære at navigere sikkert og uafhængigt, hvad enten de er på vej hen til et andet familiemedlem eller til en park med vennerne. 
Et familiemedlems placering kan deles med værgen via appen Find personer i Apple Watch, og notifikationer om placering kan tilpasses bedre, så værgen kan modtage en opdatering om, hvor familiemedlemmet befinder sig én gang eller efter en gentagen eller klokkeslætbaseret tidsplan.

Aktivitet

Oplevelsen med aktivitetscirklerne er blevet optimeret, så børnene kan spore bevægelsesminutter i stedet for forbrændte kalorier og opstille tilpassede mål for trænings- og ståcirklerne. Træningsøvelserne Gang udenfor, Løb udenfor og Udendørs cykling er specielt indstillet til børn, så de bliver tilgodeset på passende måde for bevægelsesminutter, træning, distance og andre målinger. Derudover er der coaching-meddelelser, der er skræddersyet til relevante læseniveauer, og som er gjort sjovere med emoji. Børn kan også sende og modtage invitationer til Aktivitetsdeling direkte på Apple Watch, udfordre venner med aktivitetskonkurrencer og se en ny side med præmier, så de kan fejre deres milepæle lige på håndleddet. 
Påmindelse om aktivitetscirkler på Apple Watch.
Aktivitetscirklerne er blevet optimeret til børn.

Sundhed og sikkerhed

Med Nødopkald SOS kan familiemedlemmer, der bruger Indstil familie, nemt og hurtigt få kontakt til en alarmcentral med et enkelt tryk på en knap, og værger og familiemedlemmer får automatisk besked, hvis de er anført som nødkontakt. Børn kan også henvise til deres Nødinfo, som rummer vigtige oplysninger om f.eks. sygdomstilstand, allergier og medicin. Med tilladelse kan værger se et fuldt overblik over deres familiemedlems helbred og aktivitet via appen Sundhed på iPhone, og børn og ældre kan se deres delte oplysninger via Indstillinger på deres Apple Watch.

Apps

Ved hjælp af App Store på Apple Watch kan børn downloade tredjepartsapps direkte på enheden. Apps som Coloring Watch og LookUp: English Dictionary kan uddanne og tilskynde til gode vaner, mens Calm indeholder børnespecifikke mindfulness-oplevelser. Med Indstil familie kan forældre administrere, hvad der skal være tilgængeligt til download, via understøttelsen af indholdsbegrænsninger og Spørg før køb. 

Skoletid og Skærmfri tid

Indstil familie rummer en ny tilstand kaldet Skoletid, som bidrager til, at børnene kan bevare fokus og have opmærksomhed i en undervisningssituation derhjemme eller i klasseværelset. Under Skoletid vises en karakteristisk gul cirkel på urskiven, så lærere og forældre nemt kan genkende den og se, at der er begrænset adgang til appene, og at Forstyr ikke er slået til. For nemheds skyld kan forældre også indstille tidsplanen på deres iPhone, så Apple Watch automatisk skifter til Skoletid på bestemte tidspunkter, eller slå den til fra Kontrolcenter på barnets ur. For at understøtte ansvarlig brug af enheden udbredes funktionen Skærmfri tid i Skærmtid til Apple Watch, hvor barnet modtager en påmindelse fem minutter før start. 
Gul urskive i Skoletid på Apple Watch.
En ny Skoletid-tilstand angiver over for forældre og lærere, at adgangen til apps er begrænset, og at Forstyr ikke er slået til.

Anonymitet

Anonymitet er en fundamental menneskeret og en af Apples kerneværdier. Apple mener, at alle personlige data såsom placering, kommunikation, motion og sundhed skal krypteres sikkert på enhederne og i iCloud. Indstil familie er blevet omhyggeligt udviklet til at sikre, at forældre og brugere har kontrol over adgangen til personlige data.

Optimering for ældre 

watchOS 7 tilbyder også optimerede funktioner for ældre og forøger dermed det effektive sæt af sundheds- og sikkerhedsværktøjer, der er tilgængelige i øjeblikket, herunder faldregistrering og notifikation ved uregelmæssig hjerterytmer.2 Den nyeste software gør Apple Watch endnu nemmere at bruge og indstille, startende med en opdateret ekstra stor urskive, der viser tiden og en stor komplikation med et enkelt blik, samt en introduktions- og konfigurationsproces, der er designet med henblik på forbindelse og tilgængelighedsfunktioner. Aktivitetsmål kan tilpasses, så brugerne kan bevare motivationen, og en ny helbredstjekliste i appen Sundhed på iPhone giver mulighed for at registrere, om sundhedsfunktioner som faldregistrering er blevet aktiveret, i ét samlet overblik.
Tilgængelighed og aktivering 
 • Indstil familie vil være tilgængelig onsdag den 16. september som en gratis softwareopdatering og kræver cellular-modeller af Apple Watch Series 4 eller nyere eller Apple Watch SE med watchOS 7, parret med iPhone 6s eller nyere med iOS 14 eller nyere. 
 • Ikke alle funktioner vil være tilgængelige, hvis Apple Watch indstilles via Indstil familie. Mobilforbindelse kræver trådløst dataabonnement. Kontakt din udbyder, hvis du vil vide mere. Du kan se en liste med mobiludbydere og enheder på apple.com/dk/watch/cellular.
 • Hvis man vil indstille et Apple Watch med Indstil familie, guider en ny assistent brugeren gennem konfigurationstrinene på iPhone. Indstil familie kræver Familiedeling og et Apple-id til barnet eller det ældre familiemedlem i husstanden, og mobiltjenesten aktiverer alle funktionerne. 
 • Indstil familie er underlagt understøttelse hos en lokal udbyder og vil være tilgængelig hos 18 udbydere i 12 lande og områder i hele verden ved lanceringen.
 • Apple Watch understøtter 14 timers daglig brug med Indstil familie.3
For at se de seneste nyheder og fotos fra dagens keynote-event tjek wrap-up på Apple newsroom.
Del artikel

Billeder af watchOS 7

  1 FaceTime og Walkie-Talkie er ikke tilgængelige i alle lande.
  2 Ikke tilgængelig i alle lande.
  3 Batteritid varierer afhængigt af brug og opsætning

Pressekontakt:

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

33 42 22 36

Martin Lund Nielsen

Apple

media.dk@apple.com

33 42 22 36