åbner i nyt vindue
PRESSEMEDDELELSER 10. juni 2024

Apple styrker udviklere og fremmer innovation med nye værktøjer og ressourcer

Forbedringer i Xcode og Swift i kombination med nye API’er giver udviklere endnu bedre muligheder for at skabe apps af høj kvalitet
Swift Assist vises på Studio Display.
Apple har løftet sløret for en række nye innovative værktøjer og ressourcer, der skal give udviklere verden over mulighed for at skabe mere powerfulde og effektive apps på tværs af alle Apples platforme.
CUPERTINO, CALIFORNIEN Apple løftede i dag sløret for en række nye innovative værktøjer og ressourcer, der skal give udviklere verden over mulighed for at skabe mere powerfulde og effektive apps på tværs af alle Apples platforme. Med Xcode 16 kan udviklerne spare tid i udviklingsprocessen og få mere fra hånden takket være funktioner som Swift Assist og forudsigelse af kodefærdiggørelse. Med nye og udvidede API’er får udviklerne adgang til værktøjer, der gør dem i stand til at udvikle bedre apps og introducere spændende funktioner.
“Hos Apple brænder vi for at give udviklere verden over adgang til banebrydende teknologier og ressourcer, så de kan udvikle fantastiske apps,” udtaler Susan Prescott, Apples Vice President for Worldwide Developer Relations. “Med den gennemtænkte innovation bag Xcode 16 og vores nyeste platform-API’er har vi skabt de optimale værktøjer til, at udviklerne kan bygge fremragende apps. Vi glæder os til at se, hvad de finder på som det næste.”

Xcode 16

Xcode 16 sætter nye standarder for udviklernes produktivitet med funktioner og bedre ydeevne, der gør udviklerne i stand til at bygge enestående apps hurtigere end nogensinde.
Swift Assist fungerer som hjælpeassistent for udviklerne i alle deres kodningsopgaver, så de kan fokusere på vigtigere problemer og løsninger. Den er fuldt integreret i Xcode og har adgang til de nyeste softwareudviklingskits (SDK’er) og funktioner i kodningssproget Swift. På den måde har udviklerne altid de nyeste kodefunktioner, der passer perfekt til deres projekter. Med Swift Assist skal der kun en enkelt anmodning til for at udforske nye frameworks og eksperimentere med nye idéer. Swift Assist bruger en effektiv model, der kører i skyen, og i lighed med alle Apples udviklertjenester er den udviklet med tanke på anonymitet og sikkerhed. Udviklernes kode bruges kun til at behandle anmodninger og bliver aldrig gemt på servere, og Apple bruger den ikke til at træne maskinlæringsmodeller.
Swift Assist, en ny funktion i Xcode 16, fungerer som hjælpeassistent for udviklerne i alle deres kodningsopgaver, så de kan fokusere på vigtigere problemer og løsninger.
Den nye funktion til forudsigelse af kodefærdiggørelse i Xcode bruger en unik model, der er særligt trænet til Swift og Apples SDK’er, og som kan foreslå den kode, udviklerne har brug for. Kodefærdiggørelse drives fuldt ud af Apples chips og forbedret maskinlæring i macOS Sequoia og afvikles lokalt på udviklerens enhed. Det betyder, at koden håndteres helt anonymt, og at udviklerne kan få relevante forslag hurtigt, også når de arbejder offline.
Den nye funktion til forudsigelse af kodefærdiggørelse i Xcode bruger en unik model, der er særligt trænet til Swift og Apples SDK’er, og som kan foreslå den kode, udviklerne har brug for.
Xcode-previews har nu en ny dynamisk linkarkitektur, der benytter samme udviklingsartefakter til previews og kodeeksekvering. Det giver en mere ensartet og produktiv arbejdsgang, når udviklerne skifter mellem de to.
Andre forbedringer af testmiljøerne i Xcode 16 gør det nemmere end nogensinde for udviklerne at se, hvordan deres apps fungerer under virkelige forhold fra det øjeblik, hvor de begynder arbejdet med at udvikle dem. Udviklerne kan nu f.eks. oversætte og teste anonymitetspolitikken, licensaftalerne og visningsnavne i en abonnementsgruppe i deres apps.

Swift 6

Swift 6 introducerer nye funktioner, der har til formål at forbedre udviklernes produktivitet og tydeligheden i koden. I takt med at arkitekturer med flere kerner har gjort enheder mere effektive, har Swift løbende tilføjet funktioner, der skal gøre parallel programmering nemmere. Swift 6 introducerer sikkerhed i datakørsel under kompileringen. Det diagnosticerer parallel adgang til hukommelsen i hele udviklerens projekt på kompileringstidspunktet. Denne forbedring gør det muligt at opdage og udbedre fejl med et minimum af ændringer af hele kodebasen, og det giver bedre kodesikkerhed og vedligeholdelse i fremtiden.
WWDC24 markerer Swifts 10-årsjubilæum. Siden lanceringen har Swift gjort udviklerne i stand til at skabe oplevelser af høj kvalitet i hele Apples økosystem. I dag bliver Swift brugt i næsten 1 million apps, og programmet anvendes i hele Apples suite af software – lige fra apps og frameworks til firmware som Secure Enclave.
Efter 10 år er det stadig vores mål hos Apple at fremme mulighederne i Swift og tilskynde til samarbejde i udviklerfællesskabet. Apple gør Swift mere tilgængeligt for en større gruppe udviklere og programmører og understøtter flere kodeeditorer, som gør brug af Language Server Protocol. Som et led i udvidelsen vil en helt ny GitHub-organisation dedikeret til Swift arrangere en række afgørende projekter for Swift-økosystemet, herunder Swift-kompileringsfunktionen Foundation og andre vigtige biblioteker.

Swift Testing

Det nye Swift Testing-framework giver udviklere udtryksfulde API’er, som gør det nemt at skrive test. Frameworket fungerer på tværs af platforme og er nemt at tilegne sig, så udviklerne kan bruge det til at skrive test til en lang række platforme og domæner. Frameworket omfatter også et fleksibelt mærkningssystem, så udviklerne kan organisere deres test og testplaner. Swift Testing er beregnet til mange af Swifts anvendelsesområder, lige fra apps til servere.

Game Porting Toolkit 2

Lanceringen af Game Porting Toolkit har givet udviklerne mulighed for at gøre deres spil tilgængelige på Apple-enheder hurtigere end nogensinde før, samtidig med at inkarnerede gamere får adgang til flere spil på Mac. Game Porting Toolkit 2 løfter alting til næste niveau ved at inkorporere nogle af spiludviklernes mest efterspurgte funktioner, så det bliver endnu nemmere at lave avancerede spil til Mac samt iPhone og iPad. Uanset om en udvikler leverer et eksisterende spil eller et, der er ved at blive udviklet, til Apple-enheder, sørger Game Porting Toolkit 2 for, at det går hurtigere. Takket være bedre kompatibilitet med spil til Windows, effektive nye shader debugging-værktøjer samt opdateringer af Xcode, så udviklerne kan harmonisere deres spilkode og shaders på tværs af enheder, har det aldrig været nemmere at udvikle imponerende spil til både iPhone, iPad og Mac.
Fejlfinding og profilering af kilden til HLSL-shaders vist på 14" MacBook Pro.
Game Porting Toolkit 2 rummer nogle af spiludviklernes mest efterspurgte funktioner, så det bliver endnu nemmere at lave avancerede spil til Mac samt iPhone og iPad.

visionOS 2

Apple Vision Pro tiltrækker fortsat udviklere fra alle dele af verden, som udnytter de enestående funktioner til at udvikle nye rumlige oplevelser – alt sammen drevet af visionOS, det revolutionerende rumlige styresystem, der problemfrit forener digitalt indhold og den fysiske verden. visionOS 2 introducerer nye API’er og frameworks, som hjælper udviklerne med at bygge komplekse og nuancerede rumlige oplevelser, der tidligere slet ikke var mulige.
Nye volumetriske API’er giver udviklerne mere kontrol over, hvordan 3D-objekter vises i deres apps, og gør det muligt for selv de mest komplekse rumlige apps at køre side om side og give en stærk multitaskingoplevelse. TabletopKit gør det nemt for udviklerne at skabe oplevelser med rumlige apps, der har udgangspunkt i plane overflader, f.eks. arbejdsstationer til produktion eller bræt- og kortspil. RealityKit forenkler udviklingen af apps, som understøtter flere Apple-enheder, hvilket nedbringer udviklingstiden og gør arbejdsgangene mere effektive for universelle apps.
TabletopKit gør det nemt for udviklerne at skabe oplevelser med rumlige apps, der har udgangspunkt i plane overflader, f.eks. arbejdsstationer til produktion eller bræt- og kortspil.
Udviklere kan nemmere bygge flotte og medrivende miljøer i deres apps takket være nye API'er, bedre værktøjer og en forenklet udviklingsproces. Det er også blevet endnu nemmere at udvikle rumlige SharePlay-oplevelser, og udviklere uden Apple Vision Pro-hardware kan nu udvikle og få et preview af SharePlay-baserede apps i Simulator. visionOS 2 understøtter også HealthKit, så apps anonymt og sikkert kan få adgang til og dele sundhedsdata.
Nye virksomheds-API’er vil hjælpe virksomheder og forretningsudviklere med at sætte turbo på deres arbejdsgange inden for sundhedspleje, produktion, rumfart, bilindustrien og meget mere.

Andre platform-API’er

Udviklerne kan anvende den nye Controls-API, så brugerne kan udføre endnu flere opgaver endnu flere steder, f.eks. hurtigt låse deres bil op eller åbne deres foretrukne tredjepartskamera direkte fra Kontrolcenter.
Med AccessorySetupKit kan udviklerne problemfrit og sikkert forbinde Bluetooth-tilbehør via deres app uden at være afhængige af adgang til alt Bluetooth-tilbehør i nærheden, så andre enheder forbliver anonyme.
AccessorySetupKit vist på en 11" iPad Pro.
Med AccessorySetupKit kan udviklerne problemfrit og sikkert forbinde Bluetooth-tilbehør via deres app uden at være afhængige af adgang til alt Bluetooth-tilbehør i nærheden, så andre enheder forbliver anonyme.
Med opdateringer til Smart stak på Apple Watch kan udviklere bruge indikatorer som klokkeslæt og dato, placering, opvågning og sengetid og meget mere, så deres apps bliver vist som foreslåede widgets på et relevant tidspunkt. Og for første gang nogensinde bliver apps, der understøtter Liveaktiviteter, automatisk vist på Apple Watch.
Udviklerne har nu også adgang til en ny API til dobbelttryk i watchOS, så de kan tildele bevægelsen til vigtige dele af oplevelsen i deres Apple Watch-app.

TestFlight

Med TestFlight kan udviklere bedre indsamle værdifuld betafeedback fra testere for at forbedre en app i udviklings- og lanceringsprocessen. Invitations- og tilmeldingsfunktionen i TestFlight er blevet forbedret, så udviklere vil kunne involvere testere ud fra enhed og styresystem og dermed få bedre og mere detaljeret feedback om, hvordan de kan forbedre deres apps.
TestFlight-invitationer vil omfatte beskrivelse af betaappen, appkategorien og skærmbilleder, så de kan fremhæve nye funktioner og nyt indhold over for potentielle testere. Nye målinger hjælper udviklere med at evaluere engagement med offentlige links og se, hvilke invitationer der er blevet accepteret eller afvist.
AwayFinder vist på iPhone 15 Pro.
TestFlight-invitationer vil omfatte beskrivelse af betaappen, appkategorien og valgfrie skærmbilleder, så de kan fremhæve nye funktioner og nyt indhold over for potentielle testere.

App Store

I mere end 15 år har App Store gjort det nemt for udviklere at distribuere deres apps og spil til folk verden over og skabe vækst i deres virksomheder. I år giver App Store udviklerne nye muligheder for at vise deres apps frem samt nye funktioner til at tjene penge med abonnementer.
Nye nomineringer til visning gør det nemt for udviklerne at nominere indholdet og forbedringerne i deres kommende apps med henblik på at blive særligt udvalgt i App Store. Udviklere kan indsende nomineringer i App Store Connect og medtage oplysninger som udgivelsesdato og relevante lande eller områder. App Stores kyndige redaktørudvalg gennemgår hvert indsendt forslag for at knytte gode apps og spil sammen med personer, der vil være vilde med dem.
Tilpassede produktsider gør det muligt for udviklerne at vise et udvalg af det indhold og de funktioner, der er i deres apps. Med dybe links på tilpassede produktsider kan udviklerne nu problemfrit lede folk fra en bestemt tilpasset produktside i App Store ind på et relevant sted i deres apps. Dybe links kan også bruges sammen med Search Ads-kampagner og give brugerne en mere ensartet oplevelse fra det, de ser i en annonce, til det sted, de lander i appen.
I forhold til abonnementsapps kan udviklere tilskynde tidligere abonnenter til at abonnere igen med nye velkomstgaver. Kunder, der er berettigede, kan se tilbuddene i App Store og i deres apps. I forbindelse med apps til macOS kan udviklere give nedsatte eller gratis abonnementer i en periode med tilbudskoder for at tiltrække, fastholde og få tidligere abonnenter tilbage.
Streaming Pass+ vist på iPhone 15 Pro.
I forhold til abonnementsapps kan udviklere tilskynde tidligere abonnenter til at abonnere igen med nye velkomstgaver.
Forbedringer i StoreKit-visninger giver udviklerne nye muligheder for at organisere og præsentere køb i en app.
Appanalyse er blevet udvidet, så udviklere nu kan få endnu mere indsigt i, hvor effektive deres virksomhed og apps er. Rapporterne indeholder nu hundredvis af nye målinger, så udviklere bedre kan finde muligheder for forbedring.

App Store Connect

App Store Connect-appen til iOS og iPadOS har en opdateret brugerflade og giver udviklerne en ny måde til at fremhæve særlige øjeblikke i deres apps. Uanset om udviklerne lancerer en helt ny app eller udsender en spændende ny appopdatering, kan de nu nemt generere marketingmaterialer fra App Store Connect, som de kan dele direkte på deres sociale medier. Hvis en app er blevet fremhævet som dagens app, modtager udviklerne en push-notifikation fra App Store Connect med en opfordring til at udarbejde særligt marketingmateriale, så de kan mindes øjeblikket.
Promote Your App-siden vist på iPhone 15 Pro.
App Store Connect-appen til iOS og iPadOS har en opdateret brugerflade og giver udviklerne en ny måde til at fremhæve særlige øjeblikke i deres apps.
Dagens opdateringer er en del af en stadigt voksende overflod af værktøjer, teknologier og ressourcer, som Apple stiller til rådighed for udviklere. Få mere at vide om de vigtigste teknologier og spændende funktioner, der er tilgængelige fra i dag, på developer.apple.com/whats-new.
Del artikel

Media

  • Tekst i denne artikel

  • Billeder i denne artikel

Pressekontakt

Martin Lund Nielsen

media.dk@apple.com

33 42 22 36

Apple Media Helpline

media.dk@apple.com

33 42 22 36