åbner i nyt vindue
PRESSEMEDDELELSER 10. juni 2024

Produktivitet og intelligens på Mac når nye højder med macOS Sequoia

Mac-oplevelsen bliver bedre end nogensinde før med iPhone-skærmdublering, store opdateringer til Safari, længe ventede spil og Apple Intelligence, som giver helt nye muligheder
En MacBook Pro viser iPhone-skærmdublering, en Mac viser Højdepunkter i Safari og en anden MacBook Pro viser en mere medrivende spiloplevelse.
macOS Sequoia udvider Kontinuitetsfunktionerne med iPhone-skærmdublering, tilføjer nye værktøjer til produktivitet og videoopkald og leverer en mere medrivende spiloplevelse med et fantastisk udvalg af spil.
CUPERTINO, CALIFORNIEN Apple gav i dag et smugkig på macOS Sequoia, den næste version af verdens mest avancerede computer­styresystem, der introducerer helt nye arbejdsværktøjer og transformative intelligente funktioner på Mac. macOS Sequoia er spækket med nye spændende funktioner og egenskaber, herunder iPhone-skærmdublering, der udvider Kontinuitet ved at give fuld adgang til og kontrol over iPhone direkte fra macOS. Safari får endnu en stor opdatering med den nye funktion Højdepunkter, som gør det nemt at finde oplysninger på websider i forbindelse med browsing. Med den nye app Passwords er det endnu nemmere at få fat i adgangskoder og samle loginoplysninger ét sted. Gamingoplevelsen bliver mere medrivende, og brugerne får adgang til et stort udvalg af nye titler som f.eks. Assassin’s Creed Shadows, Frostpunk 2 m.fl.
macOS Sequoia introducerer også Apple Intelligence – et personligt intelligenssystem til Mac, iPhone og iPad, som kombinerer al den power, generative modeller har at byde på, med brugerens personlige kontekst for at levere intelligens, som er utroligt brugbar og relevant. Apple Intelligence er dybt integreret i macOS Sequoia, iOS 18 og iPadOS 18, og det er udviklet med udgangspunkt i at beskytte brugernes privatliv. Det forstår og skaber sprog og billeder, foretager handlinger på tværs af apps og trækker på personlig kontekst, så det bliver nemmere og hurtigere at klare hverdagsopgaver. Apple Intelligence udnytter Apples kraftfulde chips og Neural Engine til fulde og understøttes på alle Mac-modeller med chips fra M-serien.1
“Den fænomenale kombination af den kraftfulde Apple-chip og den nærmest legendariske brugervenlighed, der kendetegner macOS, har gjort Mac mere alsidig end nogensinde før. I dag er det en stor fornøjelse for os at give macOS endnu et løft med macOS Sequoia, en markant lancering, der giver endnu flere muligheder for produktivitet og intelligente funktioner,” udtaler Craig Federighi, Apples Senior Vice President for Software Engineering. “macOS Sequoia introducerer Apple Intelligence, som baner vejen for nye utrolige funktioner, der gør en verden til forskel, når du arbejder på Mac. Og med endnu flere værktøjer til at hjælpe brugerne med nemt at få ting fra hånden, nye Kontinuitetsfunktioner som iPhone-skærmdublering, store opdateringer til Safari og et udvalg af nye spil er vi sikre på, at Mac-brugerne bliver vilde med det.”

Brug iPhone trådløst direkte på Mac med
iPhone-skærmdublering

macOS Sequoia gør Kontinuitet endnu mere magisk med iPhone-skærmdublering, som giver brugerne fuld adgang til og kontrol over deres iPhone – direkte fra deres Mac. Brugerens tilpassede baggrund og symboler fremstår nøjagtigt som på vedkommendes iPhone, og det er muligt at swipe mellem sider på hjemmeskærmen eller åbne og gennemse alle brugerens foretrukne apps. Brugeren kan desuden anvende tastaturet, pegefeltet og musen på Mac til at interagere med sin iPhone, og lyden virker også. Det er nemt at trække og anbringe indhold mellem iPhone og Mac, og brugerens iPhone forbliver låst, så ingen andre kan få adgang eller se, hvad brugeren laver. Det fungerer også rigtig godt sammen med StandBy, der forbliver synlig, så brugerne hurtigt kan se information. Desuden kan brugerne gennemse og reagere på iPhone-notifikationer direkte fra deres Mac.

Store opdateringer kommer til Safari

Safari, verdens hurtigste browser,2 indeholder nu funktionen Højdepunkter, som gør det endnu nemmere at finde information på nettet, f.eks. vejvisning, resuméer eller hurtige links til at blive klogere på mennesker, musik, film og TV-serier. Den redesignede Læser-funktion byder nu på endnu flere muligheder for at læse artikler uden forstyrrelser, bl.a. en strømlinet visning af den artikel, brugeren er ved at læse, et resumé samt en indholdsfortegnelse til længere artikler. Og når Safari registrerer en video på siden, hjælper Fremviser med at bringe den i fokus, samtidig med at brugeren stadig har fuld adgang til systemets afspilningsknapper, f.eks. Billede i billede.

Endnu bedre gaming takket være længe ventede spil m.m.

Et fantastisk udvalg af spil er på vej til Mac – bl.a. det længe ventede Assassin’s Creed Shadows, som er næste del i Ubisofts blockbusterserie – sammen med nye funktioner såsom Tilpasset rumlig lyd, der gør spiloplevelsen endnu mere medrivende.
 • Længe ventede spil: Udviklerne er på vej med et fantastisk udvalg af nye spil til Mac. Ubisoft lancerer Prince of Persia: The Lost Crown og Assassin’s Creed Shadows, mens Capcom byder på endnu flere spændende spil i den populære RESIDENT EVIL-serie, herunder RESIDENT EVIL 7 biohazard og RESIDENT EVIL 2. Den næste store World of Warcraft-udvidelse, The War Within, kommer senere på året. Frostpunk 2, Palworld, Sniper Elite 4 og RoboCop: Rogue City er også på vej, og de anvender alle sammen kraftfulde softwareteknologier såsom MetalFX Upscaling, der accelererer ydeevnen og sikrer høj billedkvalitet på tværs af alle Mac-modeller. Control Ultimate Edition og Wuthering Waves kommer også snart, og de udnytter de nye M3-chips til at levere fantastisk smukke billeder ved hjælp af strålesporing.
 • En mere medrivende spiloplevelse: Med Tilpasset rumlig lyd kommer spillerne endnu tættere på den hæsblæsende action, og lydens latenstid reduceres markant ved brug af AirPods Pro (2. generation), hvilket giver endnu bedre respons. Spilfunktion er blevet forbedret med mere ensartede billedhastigheder, og avancerede strømstyringsegenskaber giver ydeevnen et boost på alle Mac-modeller.
 • Game Porting Toolkit 2: Lanceringen af Game Porting Toolkit har givet udviklerne mulighed for at gøre deres spil tilgængelige på Apple-enheder hurtigere end nogensinde før, samtidig med at inkarnerede gamere får adgang til flere spil på Mac. Game Porting Toolkit 2 løfter alting til næste niveau ved at inkorporere nogle af spiludviklernes mest efterspurgte funktioner, så det bliver endnu nemmere at lave avancerede spil til Mac samt iPhone og iPad.
Ubisoft lancerer det længe ventede Assassin’s Creed Shadows (ovenfor), som er næste del i blockbusterserien – sammen med Prince of Persia: The Lost Crown på Mac.

Nemmere og hurtigere end nogensinde at anbringe vinduer side om side

Brugerne kan holde styr på tingene med nye muligheder for at arrangere vinduer i det layout, de foretrækker. Når brugeren trækker et vindue ud til kanten af skærmen, foreslår macOS Sequoia automatisk en placering ved siden af noget andet på skrivebordet. Brugerne kan nemt anbringe deres vindue det ønskede sted, hurtigt placere vinduer side om side eller sætte dem i hjørnerne, så flere apps er synlige. Og nye tastatur- og menugenveje gør brugerne i stand til at arrangere vinduer side om side endnu hurtigere.
Nemmere placering af vinduer giver brugerne mulighed for at trække vinduer til vigtige områder på skærmen og hurtigt og nemt arrangere dem side om side eller sætte dem i hjørnerne, så de kan se endnu flere apps samtidig.

Videoopkald får flere opdateringer

Det nye præsentationspreview gør det nemmere at vise præsentationer, idet brugerne kan se, hvad de skal til at dele, inden de deler det, og funktionen virker med apps såsom FaceTime og Zoom. Brugerne kan også anvende smukke indbyggede baggrunde med f.eks. forskellige farveforløb og systembaggrunde eller deres egne uploadede billeder. Indbyggede baggrunde kan anvendes under videoopkald i FaceTime eller i apps fra tredjeparter som f.eks. Webex, og med Apples brancheførende segmentering tager brugerne sig bedst muligt ud under opkald.

Den nye app Passwords beskytter og holder styr på loginoplysninger

macOS Sequoia introducerer den nye app Passwords, der bygger på fundamentet fra Nøglering, som Apple lancerede for over 25 år siden. Appen gør det endnu nemmere at få fat i adgangskoder, loginnøgler, Wi-Fi-adgangskoder og andre loginoplysninger ét samlet sted. iCloud-synkronisering suppleres af sikker end-to-end-kryptering. Passwords fungerer rigtig godt sammen med Safari og synkroniserer problemfrit mellem brugerens Apple-enheder og Windows ved hjælp af iCloud til Windows-appen.
Den nye app Passwords vises på en brugers MacBook Pro.
Med den nye app Passwords er det endnu nemmere at få fat i adgangskoder og samle loginoplysninger ét sted.

Apple Intelligence igangsætter næste kapitel af AI på Mac

Apple Intelligence, som er dybt integreret i macOS Sequoia og udviklet med udgangspunkt i at beskytte brugernes privatliv, giver brugerne nye muligheder for at skrive og kommunikere bedre og mere effektivt. Med de helt nye Skriveværktøjer, som er indbygget i macOS Sequoia og tilgængelige på tværs af systemet, kan brugerne omskrive, korrekturlæse og opsummere tekst, næsten hvor som helst de skriver, f.eks. i Mail, Noter, Pages og apps fra tredjeparter.
Nye billedfunktioner gør det endnu sjovere at kommunikere og udtrykke sig. Med Image Playground kan brugerne skabe sjove billeder på få sekunder og vælge imellem tre stilarter: Animation, Illustration eller Sketch. Image Playground er nem at bruge og indbygget i apps som Beskeder, men findes også som en separat app.
Image Playground, som er drevet af Apple Intelligence, vises på en brugers MacBook Pro.
Med Image Playground kan brugerne vælge imellem en lang række koncepter fra forskellige kategorier, skrive en beskrivelse for at definere et billede, vælge personer i deres fotobibliotek, der skal med på billedet, og vælge deres yndlingsstil.
Med Minder i Fotos kan brugerne skabe fortællinger, som de gerne vil opleve, blot ved at skrive en beskrivelse. Apple Intelligence vælger de bedste billeder og videoer baseret på beskrivelsen. Derefter sammensætter systemet et handlingsforløb med kapitler baseret på de temaer, der findes på billederne, og de arrangeres til en film med sin egen fortælling. Derudover kan det nye værktøj Clean Up identificere og fjerne forstyrrende ting i baggrunden på et billede – uden at ændre motivet i forgrunden ved en fejl.
En brugers MacBook Pro viser den opdaterede Siri-oplevelse.
Siri på Mac er mere naturlig og nyttig end nogensinde. Brugerne kan skrive til Siri og skifte mellem tekst og stemme, når de kommunikerer med Siri, alt efter hvad der føles naturligt i øjeblikket.
De stærke egenskaber fra Apple Intelligence gør Siri markant bedre, idet assistenten bliver endnu mere naturlig, kontekstrelevant og personlig. Derudover kan brugerne skrive til Siri og skifte mellem tekst og stemme, når de kommunikerer med Siri, alt efter hvad der føles naturligt i øjeblikket. Det gør Siri-oplevelsen på Mac utroligt enkel og ubesværet.
Med Private Cloud Compute sætter Apple en ny standard for anonymitet inden for kunstig intelligens med muligheden for at variere og skalere beregningskapaciteten mellem behandling på enheden og større, serverbaserede modeller, som kører på særlige servere drevet af Apple-chips. Når anmodninger videresendes til Private Cloud Compute, bliver ingen data opbevaret eller gjort tilgængelige for Apple. Dataene bruges kun til at gennemføre brugerens anmodninger, og uafhængige eksperter kan verificere Apples løfte om databeskyttelse.
Desuden er adgang til ChatGPT integreret i Siri og skriveværktøjerne på tværs af Apples platforme, så brugerne har nem adgang til dens ekspertise – såvel som dens evne til at forstå billeder og dokumenter – uden at skulle skifte mellem værktøjer.
Her er et kig på nogle af de andre funktioner i macOS Sequoia:
 • Beskeder byder på store opdateringer, når det gælder brugernes udtryksformer og måder at holde kontakten på, bl.a. helt nye teksteffekter, Tapbacks med emojis og klistermærker samt mulighed for at planlægge, at en besked først skal afsendes senere.
 • Apple Maps gør det endnu nemmere at udforske verden med f.eks. særligt udvalgte vandreture samt personligt tilpassede ruter til fods. Fra efteråret kan brugerne gennemse tusindvis af vandreture i alle 63 nationalparker i USA, som sorteres efter længde, stigning og rutetype, og de kan gemmes til brug offline.
 • Fotos byder nu på Samlinger, som automatisk organiserer brugerens bibliotek ud fra praktiske temaer, og en markant opdatering af søgefunktionen, som hurtigt giver brugerne resultater.
 • Noter er blevet mere intelligent, hvilket gør det nemmere end nogensinde før at tage detaljerede og velskrevne noter. Nye funktioner til lydtransskription og opsummering med Apple Intelligence gør enheden i stand til at tage noter for brugerne, så de kan være nærværende i situationer, hvor det er vigtigt at registrere, hvad der foregår. Og hvis noget kræver et hurtigt regnestykke, skal brugeren blot indtaste en ligning i noteteksten for at få den løst automatisk.
 • Med den opdaterede Lommeregner-app kan brugerne se en historik over tidligere beregninger og løbende følge med i deres regneudtryk.
 • Kalender viser begivenheder og opgaver fra Påmindelser, hvilket gør det nemt at se, redigere og færdiggøre opgaver i løbet af dagen. Den opdaterede månedsoversigt gør det nemmere at se begivenheder og påmindelser for en hel måned ad gangen.
Tilgængelighed
Udviklernes betaversion af macOS Sequoia er tilgængelig via Apple Developer Program på developer.apple.com fra i dag, og en offentlig betaversion vil være tilgængelig via Apple Beta Software-ordningen næste måned på beta.apple.com. Udgivelsen vil være tilgængelig til efteråret som en gratis softwareopdatering. Apple Intelligence bliver tilgængelig i en betaversion på iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max og iPad og Mac med M1 og nyere, med Siri og sproget på enheden indstillet til engelsk (USA), som en del af iOS 18, iPadOS 18 og macOS Sequoia til efteråret. Få mere at vide på apple.com/macos/macos-sequoia-preview og apple.com/apple-intelligence. Funktioner og egenskaber kan blive ændret. Nogle funktioner er ikke tilgængelige i alle områder, på alle sprog eller på alle enheder. Få mere at vide om tilgængelighed på apple.com/dk.
Del artikel

Media

 • Tekst i denne artikel

 • Billeder i denne artikel

 1. Brugere med en kvalificeret iPhone, iPad eller Mac med Siri og enhedens sprog indstillet til engelsk (USA) kan tilmelde sig til efteråret for at få adgang til betaversionen af Apple Intelligence.
 2. Test udført af Apple i maj 2023. Læs mere på apple.com/dk/safari.

Pressekontakt

Martin Lund Nielsen

media.dk@apple.com

33 42 22 36

Apple Media Helpline

media.dk@apple.com

33 42 22 36