PRESSEMELDING 14. mars 2012

Nye iPad i salg i USA og ni andre land på fredag

CUPERTINO, California – 14. mars 2012 – Apple annonserte i dag at nye iPad, den tredje generasjonen av denne mobile enheten som definerte en helt ny kategori, vil være tilgjengelig i Apple Retail Store og på Apple Online Store (www.apple.com) fredag 16. mars kl. 08.00 lokal tid i USA, Australia, Canada, Frankrike, Tyskland, Hongkong, Japan, Singapore, Sveits og Storbritannia, i tillegg til Puerto Rico og De amerikanske jomfruøyene.
Nye iPad har en fantastisk, ny Retina-skjerm, Apples nye A5X-chip med firekjerners grafikk og et iSight-kamera med 5 megapiksler og avansert optikk som lar deg ta fantastiske bilder og ta opp video i 1080p HD, og den har den samme batteribrukstiden på 10 timer* som gjør at du kan bruke den hele dagen, samtidig som den fortsatt er eksepsjonelt tynn og lett. iPad Wi-Fi + 4G støtter ultraraske 4G LTE-nettverk i USA og Canada og raske 3G-nettverk over hele verden, inkludert nettverk basert på HSPA+ og DC-HSDPA.** I tillegg er iPad 2 nå tilgjengelig til en enda rimeligere pris fra kun NOK 2990,–.
Alle kunder som kjøper en ny iPad i en Apple Retail Store, får tilbud om gratis, personlig hjelp med klargjøring av enheten. De får hjelp med å konfigurere e-post, laste inn nye apper fra App Store og mer, slik at den nye iPad-en er klar til bruk før de går ut av butikken.
Priser og tilgjengelighet
De nye iPad Wi-Fi-modellene vil være tilgjengelig i svart og hvitt fra fredag 16. mars med 16 GB, 32 GB og 64 GB modeller***. iPad Wi-Fi + 4G for ultraraske 4G LTE-nettverk i USA og Canada og raske 3G-nettverk over hele verden inkludert nettverk basert på HSPA+ og DC-HSDPA, med 16 GB, 32 GB og 64 GB modeller***. I tillegg er den fantastiske iPad 2 nå tilgjengelig til en enda rimeligere pris på NOK 2990,– (NOK 2192,– ekskl. mva.) for Wi-Fi-modellen på 16 GB og NOK 3990,– (NOK 3199,20 ekskl. mva.) for Wi-Fi + 3G-modellen på 16 GB. iOS 5.1 og iTunes 10.6 er tilgjengelige nå som gratis programvareoppdateringer. iPhoto, iMovie 1.3 og GarageBand 1.2 er tilgjengelige nå for NOK 35,– per stykk fra App Store (www.itunes.com/appstore). Keynote 1.6, Pages 1.6 og Numbers 1.6 er tilgjengelige fra for NOK 70,– per stykk fra App Store. Oppdateringer er gratis for eksisterende kunder.
Fra 23. mars vil nye iPad være tilgjengelig i Belgia, Bulgaria, Danmark, Finland, Hellas, Irland, Island, Italia, Liechtenstein, Luxembourg, Macao, Mexico, Nederland, New Zealand, Norge, Polen, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spania, Sverige, Tsjekkia, Ungarn og Østerrike.
*Batteribrukstid er avhengig av enhetsinnstillinger, bruk og andre faktorer. Oppnådde resultat kan variere.
**4G LTE støttes kun på nettverkene til AT&T og Verizon i USA, og på nettverkene til Bell, Rogers og Telus i Canada. Dataplaner selges separat.
***Priser andre steder vil bli tilgjengelig nærmere lansering.
Pressekontakter:
Petter Ahrnstedt
Apple
ahrnstedt.p@apple.com
+46 8-703 3056
Andreas Rødland
Apeland
andreas@apeland.no
+47 99 59 99 50
TIL REDAKSJONEN: For mer informasjon besøk Apple’s PR-nettsted eller ring Apple Media Helpline på (+47) 22 82 34 80.

    © 2012 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen, Mac, Mac OS, Macintosh, iPad, Retina, iSight, App Store, Apple Store, iTunes, iPhoto, iMovie, GarageBand, Keynote, Pages og Numbers er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.