PRESSEMELDING 21. januar 2016

Apple åpner Europas første utviklingssenter for iOS-apper i Italia

Utdanner neste generasjon utviklere og setter fart på gründervirksomheten

ROMA – 21. januar 2016 – Apple kunngjorde i dag opprettelsen av Europas første utviklingssenter for iOS-apper i Italia, hvor elever kan utvikle ferdigheter og lære hvordan de utvikler apper til verdens mest dynamiske og nyskapende økosystem for apper.
Utviklingssenteret for iOS-apper skal ligge hos en av våre samarbeidspartnere i Napoli. Det skal fungere som en støtte for lærere og lage et tilpasset pensum som vil forberede tusenvis av fremtidige utviklere på å bli en del av Apples blomstrende utviklersamfunn. I tillegg vil Apple samarbeide med partnere i Italia om å gi utvikleropplæring som utfyller dette pensumet og skaper ytterligere muligheter for elevene. Apple kommer til å utvide dette programmet til flere land i verden.
«I Europa finner vi noen av de mest kreative utviklerne i verden, og vi er glade for å kunne hjelpe neste generasjon gründere i Italia med å utvikle de ferdighetene de trenger for å lykkes», sier Apple-sjef Tim Cook. «Den fenomenale suksessen som App Store har hatt, er en av drivkreftene bak de mer enn 1,4 millioner arbeidsplassene som Apple har skapt i Europa, og det gir ubegrensede muligheter for mennesker i alle aldre og bedrifter i alle størrelser rundt omkring på hele kontinentet.»
Apple er i kraftig vekst i Europa. Selskapets økosystem støtter for øyeblikket mer enn 1,4 millioner arbeidsplasser, blant annet 1,2 millioner som kan tilskrives utviklermiljøet bestående av apputviklere, programvareutviklere og gründere som lager iOS-apper, samt arbeidsplasser utenfor IT som understøttes direkte eller indirekte av appinntekter.*
Denne uovertrufne veksten i App Store har hjulpet utviklere i Europa med å tjene mer enn GBP 10,2 milliarder ved å selge appene deres.
I Italia kan over 75 000 arbeidsplasser tilskrives App Store, og utviklermiljøet vokser stadig. IK Multimedia lanserte sin første app i 2009, og har siden da hatt 25 millioner nedlastinger. Musement, som ble lansert i 2013, er nå tilgjengelig på syv språk og i 300 byer i 50 land. Appen gjør det enkelt å bestille reiser og utflukter på farten.
Roberto Macina, administrerende direktør og grunnlegger av Qurami, sier: «Apples kontinuerlige nyskapning inspirerer oss til å skape de beste mobilopplevelsene, slik at livet til kundene våre blir litt enklere. Apples økosystem er grunnlaget i selskapet vårt, og ved å utvikle på tvers av Apples operativsystemer har vi kunnet bringe Qurami-opplevelsen til iPhone-, iPad- og Apple Watch-brukere på en raskere og enklere måte.»
Tusenvis av selskaper er i vekst på grunn av samarbeidet med Apple, som støtter hundretusenvis av arbeidsplasser i store og små samfunn over hele Europa. Det Milano-baserte selskapet Laboratorio Elettrofisico lager noe av det mest sofistikerte magnetiseringsutstyret i verden, og det er teknologien deres som muliggjør noen av de bransjeledende magnetfunksjonene i Apples produkter. Apple samarbeider også med Europas ledende produsenter av mikroelektromekaniske systemer, som lager små komponenter som driver noen av de fantastiske sensor- og lydteknologiene i iOS-enhetene.
*Jobbskapningsestimat basert på en forskningsrapport av dr. Michael Mandel ved Progressive Policy Institute. «App Economy Jobs in Europe», 21. januar 2016.
Pressekontakter:
Erik Yström
Apple
eriky@apple.com
+46 (0)8-703 30 48
Andreas Rødland
andreas@apeland.no
99 59 99 50
Du finner mer informasjon om «Apple's Job Creation in Europe på https://www.apple.com/uk/job-creation/
 

    © 2016 Apple Inc. Alle rettigheter forbeholdes. Apple, Apple-logoen og App Store er varemerker for Apple. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for sine respektive eiere.