PRESSEMELDING 5. juni 2017

iOS 11 gir iPhone og iPad kraftige nye funksjoner i høst

Største programvarelansering noensinne for iPad og nye AR-opplevelser blant hundrevis av oppdateringer

iOS 11 kommer med kraftige funksjoner for iPad og hundrevis av nye funksjoner for iPhone i høst.
San Jose, California — Apple presenterte i dag iOS 11, en stor oppdatering for verdens mest avanserte mobilplattform, med nye opplevelser og hundrevis av funksjoner til iPhone og iPad i høst. iOS 11 er den største programvarelanseringen noensinne for iPad, med kraftige multitaskingfunksjoner, Filer-appen og flere måter å bruke Apple Pencil på. Utvidet virkelighet (AR) kommer til flere hundre millioner iOS-enheter med en ny plattform som utviklere kan bruke til å skape apper som lar brukere plassere virtuelt innhold over virkelige scener. CoreML gir utviklere maskinlæringsmuligheter på enheten slik at de enkelt kan skape apper som kan forutsi, lære og bli mer intelligente. Ytterligere funksjoner inkluderer muligheten til å betale til venner ved hjelp av Apple Pay, Ikke forstyrr under kjøring for å beholde fokus på veien, enda mer intelligens og en ny stemme for Siri og nye, profesjonelle funksjoner i Bilder og Kamera. Førlanseringsversjonen av iOS 11 er tilgjengelig for utviklere i dag og blir tilgjengelig i høst som en gratis programvareoppdatering for iPhone og iPad.
iOS 11 har en dypere integrasjon med Apple Pencil med Merknader på sekundet, tekstbunden tegning og mer.
«Med iOS 11 leverer vi den største AR-plattformen i verden, og det blir tilgjengelig i dag slik at utviklere kan begynne å skape AR-opplevelser ved hjelp av ARKit for flere hundre millioner iPhone- og iPad-brukere», sa Craig Federighi, ansvarlig for programvareutvikling hos Apple. «iOS 11 gir iPad-brukere den kraftige appfunksjonaliteten de trenger for å utnytte alt iPad er i stand til, og bringer hundrevis av nye funksjoner og utrolige oppdateringer til iOS-appene iPhone- og iPad-brukere setter pris på hver dag».

iPad blir enda kraftigere

iOS 11 er den største lanseringen noensinne for iPad.
iOS 11 gjør multitasking på iPad enda kraftigere med en ny Dock som kan tilpasses og som gir rask tilgang til mye brukte apper og dokumenter fra alle skjermer, og en nydesignet appveksler som gjør det enklere å bytte mellom par med aktive apper, brukt i Split View og nå i Slide Over. Den nye Filer-appen oppbevarer alt på ett sted, enten filer lagres lokalt, i iCloud Drive eller hos andre leverandører som Box, Dropbox og andre. Og med Flytt og slipp tilgjengelig i hele systemet, er det enklere enn noensinne å flytte tekst og bilder. Apple Pencil er enda dypere integrert i iPad med støtte for tekstbunden tegning, og en ny Notater på sekundet-funksjon åpner Notater fra låst skjerm med kun en berøring på skjermen med Apple Pencil.

AR-opplevelser for iPhone og iPad

ARKit gjør det enkelt for utviklere å skape nye opplevelser for iPhone og iPad.
Apple introduserer en ny plattform for utviklere slik at de kan bringe høykvalitets AR-opplevelser til iPhone og iPad ved hjelp av det innebygde kameraet, kraftige prosessorer og bevegelsessensorer i iOS-enheter. ARKit gjør det mulig for utviklere å utnytte de nyeste datasynsteknologiene til å bygge detaljerte og engasjerende virtuelt innhold over virkelige scener for interaktive spill, interaktive shoppingopplevelser, industridesign og annet.

Siri er enda nyttigere og mer naturlig

Siri er den mest populære personlige assistenten i verden med flere enn 375 millioner aktive enheter som bruker Siri hver måned i 36 land. Med de nyeste gjennombruddene i maskinlæring og kunstig intelligens er de nye mannlige og kvinnelige stemmene mer naturlige og uttrykksfulle og justerer intonasjon, tonehøyde, trykk og tempo under tale og kan oversette engelske ord og uttrykk til kinesisk, fransk, tysk, italiensk eller spansk. Siri bygger videre fra tale og bruker enhetsintegrert læring for å levere mer personlige opplevelser og tilbyr forslag basert på personlig bruk av Safari, News, Mail, Meldinger og annet. For eksempel, når Siri lærer om emner eller steder en bruker er interessert i, gjennom bruk av Safari, vil disse foreslås ved skriving i Mail, Meldinger og andre apper.

Profesjonelle Kamera- og Bilder-funksjoner

Nye Sløyfe- og Sprett-effekter gir bildene mer uttrykksfulle.
Med iOS 11 kan Portrettmodus-bilder tas med optisk bildestabilisering, True Tone Flash og HDR, slik at alle bilder ser mer profesjonelle ut. Live Photos er mer uttrykksfulle med nye Sløyfe- og Sprett-effekter som skaper kontinuerlige videosløyfer, mens Lang eksponeringstid kan fange tid og bevegelse. I Bilder er Minner-filmer optimalisert for avspilling i både stående og liggende retning, og flere minner, for eksempel bilder av kjæledyr eller bursdager, opprettes automatisk. Med iOS 11 introduserer Apple en ny teknologi som kalles High Efficiency Image File Format (HEIF), som reduserer filstørrelsen til alle bilder som tas med iPhone 7 og iPhone 7 Plus.

Betal til venner med Apple Pay

Det er raskt, enkelt og trygt å betale til venner og familie med Apple Pay i Meldinger.
Apple Pay-brukere vil også kunne gjennomføre og motta betalinger med venner og familie raskt, enkelt og sikkert. Det vil være mulig for brukere å sende penger og få betalt direkte i Meldinger eller å be Siri om å betale noen med kreditt- og debetkortene de allerede har i Wallet. Når brukere får betalt, mottar de pengene i sin nye Apple Pay Cash-konto. De kan umiddelbart bruke pengene til å betale andre, gjennomføre kjøp ved hjelp av Apple Pay i butikker, apper og på nettet eller overføre dem fra Apple Pay Cash til bankkontoen.

Ikke forstyrr under kjøring

iOS 11 introduserer en ny måte å hjelpe førere med å konsentrere seg om kjøringen på med Ikke forstyrr under kjøring. iPhone kan gjenkjenne når du kjører og automatisk slå av lyden for varslinger for å holde skjermen mørk. Brukere har muligheten til å sende automatiske svar til kontakter i Favoritter for å fortelle dem at de kjører og ikke kan svare før de er framme.

Flere iOS 11-funksjoner:

 • App Store er nydesignet for å gjøre enklere enn noensinne å oppdage apper og spill. Gjennom dyptgående artikler og intervjuer, vil App Store-redaktører avdekke historiene bak iOS-utviklere og de utrolige appene og spillene de skaper.
 • App Store for iMessage har en nydesignet appskuff for mer praktisk tilgang til apper og klistremerker, slik at det er enklere å dekorere meldinger, dele sanger og annet.
 • Kontrollsenter tilbyr mer tilpassing, og muliggjør rask tilgang til ofte brukte kontroller på én side, og en ny Lås opp-skjerm tilbyr en mer praktisk måte å vise Varslinger på ett sted på.
 • Apple Kart inkluderer innendørskart for viktige flyplasser og kjøpesentre over hele verden og kjørefilveiledning, slik at du ikke går glipp av en avkjøring.
 • Home-appen støtter flere kategorier med tilbehør, inkludert AirPlay 2-høyttalere og flere måter å automatisere hjemmet på med nye utløsere.
 • AirPlay 2 gjør det mulig å spille av lyd i flere rom, og gjør det enkelt å styre høyttalere ved hjelp av Kontrollsenter, Hjem-appen eller Siri.
 • Apple Music tilbyr flere måter å oppdage musikk med venner på. Abonnenter kan opprette en profil slik at venner kan følge dem, lytte til spillelister de har delt, og se musikken de hører mest på.
 • Apple News News er enda bedre på å informere og underholde lesere med tilpassede toppsaker og forslag fra Siri, interessante saker utvalgt daglig av Apple News-redaktørene i den nye Spotlight-fanen, og dagens beste videoer i Today View.
 • Tastaturmodus for én hånd på iPhone gjør det enda enklere å taste på farten, og et nytt QuickType-tastatur på iPad gir rask tilgang til tall, symboler og tegnsetting.

iOS 11 for utviklere

På Worldwide Developers Conference demonstrerte Apple kraften i ny utvidet virkelighet (AR) på iPhone og iPad og introduserte flere verktøy for å hjelpe millioner av talentfulle utviklere over hele verden med å levere nye funksjoner og opplevelser til flere enn én milliard aktive Apple-enheter.
 • CoreML gjør det enkelt for utviklere å skape smartere apper med kraftig maskinlæring som forutsier, lærer og blir mer intelligente. Dette nye rammeverket for maskinlæring er skapt for iOS, og all databehandling skjer lokalt på enheten ved hjelp av Apples egne prosessorer og tett integrering av maskinvare og programvare for å levere kraftig ytelse samtidig som personvernet opprettholdes.
 • HomeKit er enda mer tilgjengelig, med enklere måter for utviklere og hobbybrukere å komme i gang på og nye måter å autentisere enheter på ved hjelp av programvare – en glimrende måte for eksisterende tilbehør å støtte HomeKit på.
 • SiriKit gir utviklere muligheten til å integrere Siri i appene sine, og med iOS 11 utvides det til å støtte flere kategorier, inkludert oppgavelister, notater og påminnelser, bankfunksjoner for kontooverføringer og saldoer og apper som viser QR-koder.
 • MusicKit gjør det mulig for utviklere å integrere Apple Music-funksjoner i appene sine, noe som gir tilgang til flere enn 40 millioner sanger, anbefalinger, anbefalt innhold og nylige søk.

Tilgjengelighet

Førlanseringsversjonen av iOS 11 for utviklere er tilgjengelig for iOS Developer Program-medlemmer på developer.apple.com fra i dag, og et offentlig betaprogram vil være tilgjengelig for iOS brukere senere denne måneden på beta.apple.com. iOS 11 vil bli tilgjengelig i høst som en gratis oppdatering for iPhone 5s og nyere, alle iPad Air og iPad Pro modeller, iPad femte generasjon, iPad mini 2 og nyere og iPod touch sjette generasjon. Person-til-person-betalinger og Apple Pay Cash vil være tilgjengelig i USA på iPhone SE, iPhone 6 og nyere, iPad Pro, iPad femte generasjon, iPad Air 2, iPad mini 3 og nyere og Apple Watch i høst. Du finner mer informasjon på apple.com/no/ios/ios-11-preview. Funksjoner kan bli endret. Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle områder eller for alle språk.

Media

Bilder av iOS 11

  1 Person-til-person-betalinger og Apple Pay Cash vil være tilgjengelig i USA på iPhone, iPad Pro og Apple Watch i høst.

Pressekontakt:

Andreas Rødland

media.no@apple.com

22 82 34 80

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80