PRESSEMELDING 9. november 2017

Clips introduserer Selfie Scenes for flotte 360-graders selfier på iPhone X

Appoppdateringen inneholder også nye kunstneriske effekter, nydesignet brukergrensesnitt og Star Wars-innhold

Med Clips kan brukere lage personlige, uttrykksfulle videoer på iPhone og iPad.
Cupertino, California – Apple kunngjorde i dag en stor oppdatering for Clips, en gratisapp for iOS som gjør det enkelt å lage og dele morsomme videoer via iPhone eller iPad. Clips introduserer Selfie Scenes samt kunstneriske stiloverføringseffekter og et nydesignet grensesnitt som gjør det enklere enn noensinne å lage flotte videoer på farten.  
Selfie Scenes er en spennende ny funksjon som plasserer brukeren i et animert 360-graders motiv når de filmer selfier. Selfie Scenes bruker det avanserte TrueDepth-kamerasystemet på iPhone X til å plassere brukeren i travle bysentrum, fredfylte landskap, abstrakte malerier og til og med Millennium Falcon og Mega-Destroyer fra Star Wars: The Last Jedi.
TrueDepth-kameraet på iPhone X fjerner bakgrunnen og plasserer brukeren i animerte 360-graders Selfie Scenes.
«Clips-brukere setter pris på hvor raskt og enkelt det er å lage fantastiske videoer på iPhone og iPad», sier Susan Prescott, markedsføringsansvarlig for apper hos Apple. «Og nå gjør vi det enda morsommere med Selfie Scenes. Gjennom det nye TrueDepth-kamerasystemet på iPhone X kan brukere ta selfier med morsomme bakgrunner med et raskt trykk.»

Introduserer Selfie Scenes

Med Selfie Scenes kan brukere velge blant ti Apple-utviklede motiver, blant annet unike steder, karakterer, farger og visuelle steder samt to motiver fra Star Wars: The Last Jedi. Hvert motiv er en 360-graders opplevelse, så uansett hvordan du beveger iPhone X, er du omgitt av motivet på alle kanter.

Nye effekter og klistremerker  

Nye kunstneriske effekter bruker avansert maskinlæring og stiloverføringsteknologi for å gjøre om ethvert bilde eller enhver video til et stemningsfylt oljemaleri, et fargerikt akvarellbilde eller en elegant blyantskisse – i sanntid under opptak. Clips får også mer innhold fra Disney, blant annet tekstplakater som dekker skjermen med Mikke og Minni Mus samt Star Wars-klistremerker med animerte versjoner av prinsesse Leia, Luke Skywalker, Darth Vader, Chewbacca med flere. Brukere kan gjøre Clips-videoene enda mer personlige med 16 nye Apple-utviklede klistremerker og 21 nye lydspor (vederlagsfrie) fra indieartister. De nye sporene justeres, som alle andre Clips-lydspor, automatisk til lengden av videoen.  

Nydesignet brukergrensesnitt  

En ny og elegant design gjør det brukervennlige Clips-grensesnittet enda bedre.
Det brukervennlige grensesnittet blir enda bedre med en elegant design som gir bedre tilgang til ofte brukte kontroller. I den nye Effekter-navigeringen kan brukere se på og velge filtre, etiketter, klistremerker og emojier. Merkede knapper gjør det enklere enn noensinne å redigere Autoteksting, legge til eller endre på filtre og klippe i, slå av lyden på og slette klipp. Fullskjermnavigeringen gjør at brukerne kan se mer av innholdet sitt når de er i bildebiblioteket eller velger animerte tekstplakater.   

Støtte for iCloud  

Brukere får nå tilgang til og kan redigere Clips-videoene sine på tvers av iPhone og iPad via iCloud. Videoene lastes opp og sikkerhetskopieres automatisk til iCloud, slik at brukere kan begynne å redigere en video på iPhone og fullføre den senere på iPad. Clips bruker bilder og videoklipp direkte fra iCloud-bildebibliotek i stedet for å kopiere dem, slik at lagringsplassen på iCloud benyttes på en effektiv måte. Clips legger også til støtte for Delt iPad, slik at skoleelever kan lage videoer uavhengig om de har én iPad hver eller bruker iPad i et Delt iPad-miljø.  

Om Clips  

Med Clips kan brukere lage personlige videomeldinger, lysbildefremvisninger, skoleprosjekter og minifilmer med flotte funksjoner som Autoteksting – som automatisk lager animert tekst ved hjelp av brukerens stemme – og 360-graders Selfie Scenes på iPhone X. Brukere kan gjøre videoene mer personlige med dusinvis av filtre, animerte klistremerker og animerte tekstplakater som dekker skjermen. Appen har flere enn 60 lydspor som automatisk justeres til lengden på videoen. Clips bruker innholdet og personene i en video til å gjøre intelligente forslag for deling via Meldinger, slik at det er raskt og enkelt å dele med andre.  
Tilgjengelighet  
Clips 2.0 er tilgjengelig i dag som en gratis oppdatering i App Store og den er kompatibel med iPhone 5s, iPad Air og iPad mini 2 og nyere modeller som kjører iOS 11.2 og nyere. Selfie Scenes er kun tilgjengelig på iPhone X og stiloverføringseffektene er kun tilgjengelig på iPhone 7 og nyere modeller samt iPad Pro (2017).  

Media

Bilder av Clips 2.0

Pressekontakter

Andreas Rødland

media.no@apple.com

22 82 34 80

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80