OPPDATERING 26. februar 2019

Apple viser frem de beste bildene som er tatt med iPhone over hele verden

iPhone-fotografer fra hele verden delte sine beste bilder i Shot on iPhone-konkurransen, etter å ha fanget unike øyeblikk med verdens mest populære kamera. De ti vinnerne får bildene sine vist på plakattavler i utvalgte byer, i Apples butikker og på nett. Vinnerbildene kommer fra flere modeller, fra iPhone X({s)S{s} Max til iPhone 7, og viser kameraets kvaliteter på tvers av modeller.
De ti vinnerne kommer fra land som Singapore, Tyskland, Hviterussland, Israel og USA, noe som viser den globale spredningen blant iPhone-fotografene som deltok. Fotografene har fanget fargerike byscener, nysgjerrige dyr, kreative refleksjoner, skjønnheten i det hverdagslige og mye mer.
Vårt internasjonale dommerpanel, som bestod av Pete Souza, Austin Mann, Annet de Graaf, Luísa Dörr, Chen Man, Phil Schiller, Kaiann Drance, Brooks Kraft, Sebastien Marineau-Mes, Jon McCormack og Arem Duplessis, forteller litt om hvorfor de falt for akkurat disse bildene.

Shot on iPhone-konkurransen – vinnerne

Tatt av Alex Jiang med iPhone XS Max
IG: @justphotons
Alex Jiang (USA), iPhone XS Max

Chen Man sier: «Dette er et bilde som utstråler vakre farger, og komposisjonen gir en følelse av historiefortelling. Når man zoomer inn, ser man detaljer ved hver familie, og deres unikhet. Basketballkurven er plassert midt i bildet, noe som gir det enda flere historier.»

Annet de Graaf sier: «Arkitekturens fortelling. Det er liv bak fasaden til en gjennomsnittlig blokk i en ukjent by. Sterke farger og en perfekt komposisjon med basketballkurven midt i bildet. Godt sett.»
Tatt av Blake Marvin med iPhone XS Max
IG: @blakemarvin
Blake Marvin (USA), iPhone XS Max

Austin Mann sier: «Her har fotografen vært tålmodig og truffet med timingen. Med iPhonens raske lukker og Smart HDR ser vi både vaskebjørnens øyne og de dype skyggene i tømmerstokken, noe som tidligere var nesten umulig uten bruk av kunstig lys.»

Phil Schiller sier: «Det stjålne blikket mellom denne vaskebjørnen/tyven og fotografen er helt ubetalelig. Vi kan tenke oss at den sier ‘Hvis du trekker deg sakte tilbake, slipper vi at det blir bråk.’ Svarthvitt gir en fin effekt, og fokuset på vaskebjørnen og innsiden av den hule trestammen viser en organisk bevegelse som har blitt fryst i tiden.»
Tatt av Darren Soh med iPhone XS Max
IG: @darrensohphoto
Darren Soh (Singapore), iPhone XS Max

Phil Schiller sier: «En refleksjon som ser ut som et maleri, et møte mellom to verdener. Tilskueren begynner å tenke over hvor og hvordan dette bildet ble tatt. Fuglen som flyr inn i hjørnet, er det eneste livstegnet i en ellers surrealistisk komposisjon.»

Chen Man sier: «Forvrengning og refleksjon med en uvanlig vinkel. Dette bildet gir en fantastisk følelse.»
Tatt av Nikita Yarosh med iPhone 7
IG: @yarosh.nikita_
Nikita Yarosh (Hviterussland), iPhone 7

Austin Mann sier: «Jeg liker at dette bildet er så tilgjengelig. Man trenger ikke å dra til Island for å ta vakre bilder – skjønnheten er alltid innen rekkevidde. Måten linjene krysser hverandre, de sterke fargene, følelsen av gammelt og nytt … dette er et fantastisk bilde.»

Luísa Dörr sier: «Jeg liker enkelheten i dette bildet. Komposisjonen, lyset og detaljene – alt ser så bra ut. Og så ser man en liten linje som ser feil ut, og som får meg til å tenke over hva som har skjedd, hvor dette stedet er og hvem som var der. For meg er ikke et godt bilde bare sterkt eller vakkert. Det må også få meg til å tenke – og fortsette å tenke.»
Tatt av Dina Alfasi med iPhone X
IG: @dinalf
Dina Alfasi (Israel), iPhone X

Sebastien Marineau-Mes sier: «Jeg liker ekstra godt hvordan den hjerteformede vannpytten rammer inn motivet, slik at vi får et glimt av verden mens motivet går forbi.»

Brooks Kraft sier: «Et unikt perspektiv, og en ny måte å ta bilder av refleksjoner på. Jeg liker at motivet er tydelig, men at man samtidig ikke er helt sikker på hvordan bildet ble tatt. Vannpytten er formet som et hjerte, noe som gir motivet fin symmetri. Dybdeskarpheten man oppnår med iPhone med de vanlige innstillingene, gjør det mulig å ta dette bildet. Et speilreflekskamera ville hatt problemer med å holde alt i fokus.»
Tatt av Elizabeth Scarrott med iPhone 8 Plus
IG: @liz.scarrott
Elizabeth Scarrott (USA), iPhone 8 Plus

Brooks Kraft sier: «Et portrett som har fanget barnets undring i vakre omgivelser. En svært god komposisjon som viser både barnets personlighet og opplevelsene i omgivelsene.»

Pete Souza sier: «Et fint portrett, og god bruk av bakgrunnen for å gi kontekst. Barnets ansikt er optimalt plassert, slik at bakgrunnen bak henne blir ren og ikke forstyrrer. Omgivelsene virker kjent, jeg har sannsynligvis stått på nøyaktig samme sted. Men jeg har aldri sett et slikt bilde fra dette stedet før.»
Tatt av Andrew Griswold med iPhone XS
IG: @andrewgriswold
Andrew Griswold (USA), iPhone XS

Jon McCormack sier: «Dette bildet er gjennomtenkt og gjennomført. Mønsteret i bakgrunnen holder bildet sammen, og de gjentatte, mindre versjonene av mønsteret i vanndråpene er visuelt interessante. Her har dybdeskarpheten blitt brukt på en mesterlig kreativ måte.» 

Sebastien Marineau-Mes sier: «En svært unik komposisjon og fargepalett som viser de gode egenskapene til iPhone XS. Det jeg synes er mest interessant, er mønsteret i bakgrunnen, som har blitt forstørret og forvrengt på en unik måte i hver vanndråpe. Jeg får lyst til å studere og forsøke å finne ut hva mønsteret er.»
Tatt av Bernard Antolin med iPhone XS Max
IG: @bernardantolin
Bernard Antolin (USA), iPhone XS Max

Kaiann Drance sier: «Dette ser ut som et enkelt motiv, men kreativt bruk av svart og hvitt gir det en helt annen stemning. Bidrar til å fremheve de dramatiske kontrastene i skyene og landskapet.»
Tatt av Lie Adi Darmawan med iPhone XS
IG: @adidarmawan
Lie Adi Darmawan (USA), iPhone XS

Luísa Dörr sier: «Det føles som om dette landskapet har blitt behandlet som et gammelt portrett. Fjellenes struktur minner om et gammelt og rynkete ansikt. Portretter og landskap er menneskets eldste form for kreativ kunst. Det har egenskaper som gjør at de får plass i det underbevisste, og det er i hovedsak det jeg fant spennende ved dette bildet – den delen jeg ikke klarer å forklare.»
Tatt av Robert Glaser med iPhone 7
IG: @yungbrioche
Robert Glaser (Tyskland), iPhone 7

Kaiann Drance sier: «Fantastisk dynamikk som ser ut til å ha blitt enda bedre takket være Smart HDR-funksjonen. Det er detaljer i hele bildet, i engen, trærne og skyene. En vakker himmel, og gode farger.»
iPhone har verktøy som lar alle ta fine bilder med topp moderne kameraer som kan brukes til avanserte fototeknikker. Nyskapninger som Smart HDR gjør det mulig å ta bilder med flere detaljer i både lyse og mørke partier. Med Dybdeskarphet kan brukeren justere dybdeskarpheten både i forhåndsvisningen og etter at bildet er tatt1, og avansert dybdesegmentering i Portrettmodus skaper mer avanserte portretter med proff bokeh-effekt ved hjelp av A12 Bionic-chipen og neste generasjons Neural Engine.
    1 Smart HDR og Dybdeskarphet er tilgjengelig på iPhone XS, iPhone XS Max, and iPhone XR.

Bilder av deltakere på Apples gründer-camp

Pressekontakter

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80