OPPDATERING 22. januar 2019

Del de beste iPhone-bildene dine 

Bilde av Petra.
Bilde tatt på iPhone 7 av Erdem Summak.
Apple starter året 2019 ved å hylle de beste bildene tatt med iPhone, verdens mest populære kamera, og oppfordre iPhone-brukere til å sende inn sine beste bilder.
Fra 22. januar til 8. februar arrangerer Apple konkurransen Shot on iPhone, der iPhone-brukere oppfordres til å sende inn sine mest fremragende bilder. En jury vil vurdere bidragene og velge ut ti vinnerbilder, som blir kunngjort i februar. Vinnerbildene blir vist på plakattavler i utvalgte byer, i Apples butikker og på nettet.
Bilde av solen, som titter ut mellom trærne i en skog.
Bilde tatt på iPhone 6 av Mariko Klug.
iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR har nyskapende fotofunksjoner, alt fra avansert portrettmodus med justerbar dybdeskarphet til Smart HDR, som bruker flere teknologier – blant annet raskere sensorer, forbedret bildesignalprosessor og avanserte algoritmer – for å få frem flere detaljer i lyse og mørke partier i bildet.
Bilde tatt under vann.
Bilde tatt på iPhone 6 av Mandy Blake.

Her er juryen 

Pete Souza (USA)
Pete var den offisielle hovedfotografen ved Det hvite hus under Obamas presidentperiode. Boken hans, «Obama: An Intimate Portrait», debuterte på førsteplass på The New York Times’ bestselgerliste og er en av de mestselgende fotobøkene gjennom tidene.
Austin Mann (USA)
Austin er iPhone-fotograf, filmskaper og en kreativ sjel som har reist verden rundt og jobbet med flere allmennyttige organisasjoner for å hjelpe dem med å nå bedre ut til publikum over hele verden. Austin har opp gjennom årene publisert anmeldelser av fotofunksjoner på iPhone gjennom kanaler som National Geographic og CNN.
Annet de Graaf (Nederland)
Annet er en reisefotograf som utelukkende bruker iPhone i arbeidet sitt. Hun har forfattet to bøker om fotografering med iPhone: «Morning Amsterdam» og den kommende utgivelsen «GO d'Azur», hvorav sistnevnte kun inneholder bilder tatt med iPhone 8 Plus. Hun har tatt portrettbilder av den syriske ballettdanseren Ahmad Joudeh og tidligere borgermester i Amsterdam, Eberhard van der Laan. 
Luísa Dörr (Brasil)
Fotograf Luisa har base i Brasil og ble berømt etter at hun fotograferte TIMEs «Firsts»-utgave utelukkende med iPhone. TIME vant prisen Documentary Project of the Year for artikkelen under den prestisjetunge prisutdelingen Pictures of the Year International.
Chen Man (Kina)
Chen er en kinesisk visuell samtidskunstner og gründer. Hun har skapt et unikt visuelt språk som har revolusjonert motefotografering i Kina. Victoria and Albert Museum i London og Asian Art Museum i San Francisco har permanente utstillinger med kunstverkene hennes. Hun er også medgrunnlegger av internettselskapet Vnision, som har utviklet fotografibaserte sosiale medier, blant annet Bigshot.
Phil Schiller
Phil hjalp Apple med å finne opp mobiltelefonen på nytt med iPhone. Han er en ivrig fotograf og arbeider med å utvikle banebrytende kamerateknologier i jobben sin som Apples globale markedsføringssjef.
Kaiann Drance
I stillingen som direktør for global markedsføring har Kaiann samarbeidet med talentfulle team i Apple om å utvikle produkter som gjør fremragende fotoverktøy tilgjengelige for mange, inkludert den første iPod touch-modellen som hadde kamera, og flere generasjoner av iPhone.
Brooks Kraft
Før hun fikk jobb i Apple, var Brooks en profesjonell fotograf som jobbet med magasinfotografering og kommersiell fotografering. Hun jobbet som fotograf for TIME Magazine i Det hvite hus under presidentperiodene til Bush og Obama og dekket også syv presidentvalgkamper.
Sebastien Marineau-Mes
Som programvaresjef i Apple brenner Sebastien for innovasjon og teknologi og har med seg over 20 år med kunnskap om software-utvikling. Hans fokus på å utvikle avanserte kamerafunksjoner for iPhone inkluderer oppfinnelser som Smart HDR og Portrettmodus med dybdekontroll. 
Jon McCormack
Jon er en dyktig fotograf som for tiden leder Apples team for kameraprogramvare. Jons bilder er blitt publisert av internasjonale organisasjoner som TIME, The New York Times, UNESCO, The Nature Conservancy, Africa Geographic med mer. 
Arem Duplessis
Som filmfotograf på Apples markedsføringsteam jobber Arem tett med noen av verdens dyktigste fotografer. Han jobbet tidligere som designsjef i The New York Times Magazine i nesten et tiår. 

Slik deltar du med ditt beste bilde

Publiser det beste iPhone-bildet ditt på Instagram eller Twitter med emneknaggen #ShotOniPhone for å delta i Shot on iPhone-konkurransen. Weibo-brukere kan også delta ved å bruke emneknaggen #ShotOniPhone#. Skriv hvilken modell som ble brukt, i bildeteksten. Eventuelt kan du sende inn bildet i høyest mulig oppløsning til shotoniphone@apple.com med filnavnet «firstname_lastname_iphonemodel». Bildene kan være uredigerte eller redigert i Apples redigeringsverktøy i Bilder-appen eller tredjepartsprogramvare. Konkurransen varer fra 22. januar klokken 09.01 CET til 8. februar klokken 08.59 CET. Du må være 18 år eller eldre for å delta, og konkurransen er ikke åpen for Apple-ansatte eller deres nærmeste familier.
Ti vinnerbilder vil bli publisert på Apple Newsroom, på Apples Instagram-kontoer, på apple.com, i Apples butikker, på Apple WeChat, på Apples Twitter-kontoer, på Apples Weibo-kontoer og på plakattavler over hele verden. Vinnerne blir kontaktet rundt 26. februar 2019.
Hvis du publiserer bildet ditt på sosiale medier, må du sørge for at bildene dine er offentlige. Ukvalifiserte bidrag er bilder som krenker andres rettigheter, inkludert, men ikke begrenset til, opphavsrett, varemerker, personvern, reklame eller andre intellektuelle rettigheter eller borgerrettigheter, bilder som inneholder seksuelt eksplisitt, uanstendig, voldelig eller annet støtende eller upassende innhold, inkludert nakenhet, eller som på noen måte setter Apple eller andre personer eller parter i et dårlig lys. 
Du beholder rettighetene til bildet, men ved å delta i konkurransen samtykker du i å gi Apple en ikke-eksklusiv, ugjenkallelig lisens til å bruke bildet vederlagsfritt over hele verden i ett år samt modifisere, publisere, vise, distribuere, reprodusere og skape avledende åndsverk fra bildet på Apple Newsroom, på apple.com, på Apples Twitter-kontoer, på Apples Instagram-konto (@Apple), i Apples butikker, på Apples Weibo-konto, på Apple WeChat, på plakattavler og i eventuelle interne utstillinger hos Apple. Alle bilder som reproduseres krediteres fotografen. Hvis bildet ditt velges ut til å vises på en plakattavle, samtykker du i å gi Apple enerett til å bruke bildet i kommersiell sammenheng i hele lisensperioden.
  • Offisielle regler gjelder. Du finner mer informasjon i vedlagte regler.

Bilder fra Shot on iPhone-konkurransen

Pressekontakter

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80