åpnes i nytt vindu
PRESSEMELDING 15. september 2020

Apple Watch Series 6 med banebrytende helse- og treningsfunksjoner

Med en sensor og app for måling av oksygen i blodet, nye urkassefinisher og watchOS 7

To modeller av Apple Watch Series 6

Vi presenterer Apple Watch Series 6 med en grensesprengende sensor og app for måling av oksygen i blodet.
Cupertino, California – Apple presenterte i dag Apple Watch Series 6 med en grensesprengende funksjon for måling av oksygen i blodet, som gir brukerne enda mer innsikt i den generelle helsetilstanden deres. Apple Watch Series 6 har mange merkbare maskinvareforbedringer, inkludert en raskere S6 SiP (System in Package) og neste generasjons høydemåler som alltid er på, i tillegg til den mest fargerike produktserien så langt, med nye urkassefinisher og remmer i en flott palett. watchOS 7 har Familieoppsett, søvnsporing, automatisk gjenkjenning av håndvask, nye treningsformer og muligheten til å laste ned og dele urskiver. watchOS 7 oppmuntrer brukerne til å være mer aktive, og de kan holde kontakten og ta vare på helsen sin på nye måter.
«Apple Watch Series 6 omdefinerer fullstendig hva en klokke kan gjøre», sier Apples driftssjef Jeff Williams. «Med kraftige, nye funksjoner, som den nye sensoren og appen for måling av oksygen i blodet1 blir Apple Watch enda mer uunnværlig siden den gir mer innsikt i den generelle helsetilstanden.»
Et nærbilde av Apple Watch Series 6 med urkasse av blå aluminium.

Apple Watch Series 6 har den mest fargerike kolleksjonen så langt.

Sensor og app for måling av oksygen i blodet

Apple Watch Series 6 utvider helsefunksjonene fra tidligere Apple Watch-modeller med en ny funksjon som måler oksygenmetningen i blodet, slik at brukeren kan få en bedre forståelse av den generelle helsetilstanden sin. Oksygenmetning, eller SpO2, representerer prosentandelen av oksygen som fraktes av de røde blodcellene fra lungene til resten av kroppen, og den indikerer hvor godt oksygenopptak kroppen har.
For å kompensere for naturlige variasjoner i huden og forbedre nøyaktigheten bruker sensoren for måling av oksygen i blodet fire klynger med grønne, røde og infrarøde LED-lys i tillegg til de fire fotodiodene i krystallmaterialet på undersiden av Apple Watch for å måle lyset som reflekteres tilbake fra blodet. Apple Watch bruker deretter en avansert tilpasset algoritme bygd inn i appen Oksygen i blodet, som er laget for å måle oksygenmetning på mellom 70 prosent og 100 prosent. Målinger kan tas ved behov når brukeren er i ro, og regelmessige bakgrunnsmålinger foregår ved inaktivitet, blant annet når brukeren sover. Alle dataene er synlige i Helse-appen, og brukeren kan se trender over tid for å holde øye med hvordan oksygennivået i blodet endrer seg.
En GIF av sensoren og appen for måling av oksygen i blodet på Apple Watch Series 6.

Den nye sensoren og appen måler oksygenmetningen i blodet, slik at brukerne kan få en bedre forståelse av den generelle helsetilstanden sin.
Apple samarbeider med forskere om å utføre tre helsestudier som bruker Apple Watch til å utforske hvordan oksygennivået i blodet kan brukes i fremtidige helseapper. I år skal Apple samarbeide med University of California, Irvine og Anthem for å undersøke hvordan langvarige målinger av oksygen i blodet og andre fysiologiske signaler kan hjelpe til med å håndtere og kontrollere astma. 
I tillegg skal Apple også jobbe tett sammen med forskere ved Ted Rogers Centre for Heart Research og Peter Munk Cardiac Centre ved University Health Network, en av de største organisasjonene for helseforskning i Nord-Amerika, for å få en bedre forståelse av hvordan målinger av oksygenmetning og andre Apple Watch-målinger kan være nyttige verktøy ved håndtering av hjertesvikt. Til slutt skal forskere hos Seattle Flu Study ved Brotman Baty Institute for Precision Medicine og lærere fra University of Washington School of Medicine forsøke å finne ut om signaler fra apper på Apple Watch, for eksempel Puls og Oksygen i blodet, kan være tidlige tegn på luftveislidelser som influensa og COVID-19.
Krystallmaterialet på undersiden av Apple Watch Series 6.

Sensoren for måling av oksygen i blodet bruker LED-lys og fotodioder i krystallmaterialet på undersiden av Apple Watch Series 6.

Design og ytelse 

Apple Watch Series 6 forbedrer ytelsen gjennom maskinvare med ny design som har enda flere funksjoner og enda mer kraft i den samme imponerende lille designen. S6 SiP er oppgradert med en ny tokjerners prosessor basert på A13 Bionic i iPhone 11. Den er opptil 20 prosent raskere, slik at apper også kan startes 20 prosent raskere, samtidig som batteritiden på 18 timer opprettholdes.2 I tillegg har Apple Watch Series 6 U1-chipen og ultrabredbåndantenner,3 som muliggjør trådløs lokalisering av enheter i nærheten for å støtte nye produkter som neste generasjons digitale bilnøkler. Apple Watch Series 6 har raskere lading og kan fullades på under 1,5 time. Den har også forbedret batteritid for registrering av bestemte treningsøkter, for eksempel løpeturer innendørs og utendørs.
Den forbedrede Retina-skjermen på Apple Watch Series 6 er alltid på, og den er opptil 2,5 ganger lysere enn Apple Watch Series 5 utendørs, selv når brukerens håndledd ikke er hevet, slik at det blir mye enklere å se urskiven i sterkt sollys. Selv når håndleddet ikke er hevet, kan brukeren enkelt få tilgang til Varslingssenter og Kontrollsenter, trykke på komplikasjoner og til og med sveipe for å endre urskiver uten å måtte vekke klokkeskjermen.
Retina-skjermen som alltid er på, vist på Apple Watch Series 6.

Retina-skjermen som alltid er på, er 2,5 ganger mer lyssterk når håndleddet ikke er hevet.

Høydemåler som alltid er på

Høydemåleren som alltid er på, viser gjeldende høyde over havet hele dagen ved hjelp av en ny og mer strømbesparende barometrisk høydemåler i tillegg til GPS og Wi-Fi-nettverk i nærheten. Denne funksjonen registrerer små høydeendringer over bakkenivå, opp og ned til cirka 30 cm, og den kan vises som en ny komplikasjon på urskiven eller som en treningsmåling.
Høydemåleren som alltid er på, vist på Apple Watch Series 6.
Høydemåleren på Apple Watch Series 6 er alltid på og viser høyde over havet i sanntid hele dagen.

Apple Watch-kolleksjonen

Denne høsten får kundene enda flere valgmuligheter med flotte, nye urkasser og remmer for enhver smak. For første gang kommer det en ny blå farge i tillegg til urkassene av aluminium i sølvfinish, gullfinish og stellargrå samt en (PRODUCT)RED Apple Watch med matchende knallrøde remmer. Modeller i rustfritt stål er nå tilgjengelig i grafitt – en dyp, gråsvart fargetone med en lekker skinnende finish – og en oppdatert klassisk gul gullfarge. Apple Watch Edition er tilgjengelig i naturlig og stellarsvart titan. 
Tre helt nye remstiler tilbyr kundene nyskapende alternativer som gir en skreddersydd og behagelig passform uten tradisjonelle spenner eller låser. Fjærlette Solo Loop er den første av sitt slag i bransjen. Den har en uavbrutt og elastisk remdesign i to materialer: myk silikon og flettet garn av silikon og polyester. En spesiell UV-behandlingsprosess brukt på det myke silikonet i Solo Loop skaper en jevn, silkemyk overflate, mens en flettemaskin vever presist de 16 000 polyesterfibrene laget av 100 prosent resirkulert materiale sammen med syltynne silikontråder, som gir flettet Solo Loop en unik elastisitet og et lekkert utseende. For å sørge for best mulig passform er Solo Loop tilgjengelig i hele ni størrelser. Splitter nye Leather Link legger seg elegant rundt håndleddet og festes enkelt på den andre siden med fleksible, støpte magneter.
Apple Watch Nike fås nå med Nike Sport Band og Nike Sport Loop i nye farger, og en ny Nike Compact-urskive gjør det mulig å ha flere Nike Run Club-komplikasjoner. Apple Watch Hermès har urkasser av blankt og stellarsvart rustfritt stål og fås kjøpt med Simple Tour- og Double Tour-remmer i et utvalg av flotte nye farger. Høstkolleksjonen inneholder også Hermès Attelage Simple Tour- og smalere Attelage Double Tour-remmer, som har et elegant feste til urkassen som gjenspeiler merkets historie innen hestesport, og en ny Hermès Circulaire-urskive med flere alternativer for komplikasjoner.

watchOS 7

Med watchOS 7 får du helt nye muligheter for personlig tilpassing med syv nye urskiver, inkludert Striper, Kronograf Pro, GMT og Kunstner, og du kan også finne, samle og dele nye urskiver med andre. Nye helse- og treningsfunksjoner, inkludert VO2-maks ved lav belastning, søvnregistrering, automatisk registrering av håndvask og nye treningsøkter, gjør det enklere å forstå helsen din. Bruk Kart direkte på håndleddet for å vise veibeskrivelser når du sykler, og be Siri om å oversette for deg.

Familieoppsett og optimaliserte funksjoner for hele familien

Med Familieoppsett4 i watchOS 7 kan hele familien bruke Apple Watch, slik at barn og eldre familiemedlemmer som ikke har egen iPhone, kan bruke tilkoblings-, sikkerhets- og treningsfunksjonene på Apple Watch. Barna kan kommunisere og bruke funksjonene for personlig tilpasning, aktivere Nødanrop (SOS) og få en tilpasset Aktivitetsring-opplevelse. Den nye Skoletid-funksjonen hjelper dem med å konsentrere seg om skolearbeidet både hjemme og i klasserommet.
watchOS 7 har også optimaliserte funksjoner for eldre personer, inkludert en forenklet overgangs- og konfigureringsprosess, og urskiven Forstørret har fått ny design, slik at det er enda enklere å se klokkeslettet og detaljerte komplikasjoner. Eldre kan også bruke den nye helsesjekklisten i Helse-appen på iPhone for å se om helsefunksjoner som fallregistrering er aktivert. All informasjonen er samlet på ett oversiktlig sted.
Pris og tilgjengelighet
 • Apple Watch Series 6 (GPS) fra 4 690 NOK, og Apple Watch Series 6 (GPS + Cellular) fra 5 890 NOK.
 • Apple Watch Series 6 (GPS + Cellular) kan bestilles i dag fra apple.com og i Apple Store-appen og er tilgjengelig fra fredag 18. september i USA, Puerto Rico og 27 andre land og regioner.
 • Apple Watch Series 6 (GPS + Cellular) kan bestilles i dag fra apple.com og i Apple Store-appen og er tilgjengelig fra fredag 18. september i USA, Puerto Rico og 21 andre land og regioner. Se operatørtilgjengelighet på apple.com/no/watch/cellular.
 • De nye Apple Watch-remmene kan bestilles fra og med i dag på apple.com og i Apple Store-appen, og de er tilgjengelige fra fredag 18. september. Solo Loop og flettet Solo Loop i (PRODUCT)RED blir tilgjengelige i slutten av oktober. Solo Loop og flettet Solo Loop er kompatible med Apple Watch Series 4 og nyere.
 • watchOS 7 blir tilgjengelig for Apple Watch Series 3 og nyere fra 16. september og krever iPhone 6s eller nyere med iOS 14. Ikke alle funksjoner er tilgjengelige på alle enheter. 
 • Når kunder kjøper direkte fra Apple, får de eksklusiv tilgang til Apple Watch Studio, der de har muligheten til å velge en kombinasjon av urkasse og rem som passer deres egen unike stil.
 • For å ivareta kundenes helse og sikkerhet er mange shopping- og supporttjenester tilgjengelig på Apple Store på nett. Kunder kan chatte med en Apple-spesialist for å få kjøpshjelp, velge månedlig avbetaling, bytte inn kvalifiserte enheter, få Genius-support og velge kontaktløs levering. Henting i butikk er også tilgjengelig, og kunder oppfordres til å besøke apple.com/retail for å lese mer om helse- og sikkerhetstiltakene vi har iverksatt, og hvilke tjenester som tilbys i deres lokale butikk.
 • Kunder kan bytte inn kvalifiserte enheter mot et Apple Store-gavekort eller rabatt på kjøp av en ny enhet. Dersom enheten ikke er kvalifisert for kredit, resirkulerer Apple den uten at det koster kunden noe.5
 • Kunder i USA som kjøper direkte fra Apple, kan velge månedlig avbetaling med Apple Card for å betale Apple Watch rentefritt over 24 måneder. De får også 3 prosent tilbakebetalt i form av Daily Cash. Kunder som velger å betale et engangsbeløp med Apple Card, får også 3 prosent tilbakebetalt i form av Daily Cash.
 • Kunder kan utvide den begrensede garantien med AppleCare+ og få uhellsforsikring og døgnåpen tilgang til teknisk support.
 • Alle som kjøper Apple Watch fra Apple, får tilbud om en gratis personlig nettøkt med en Apple-spesialist for å få hjelp til å utforske og bli kjent med alle de fantastiske tingene de kan gjøre med sin nye Apple Watch.6
 • I tråd med Apples miljøengasjement inneholder Apple Watch Series 6 bransjeledende mengder med resirkulert innhold, med 100 prosent resirkulerte elementer av sjeldne jordarter i Taptic Engine, nesten 100 prosent resirkulert wolfram i hele produktet og en 100 prosent resirkulert urkasse på aluminiumsmodellene. For å redusere mengden elektronisk avfall følger det ikke med lader når du kjøper Apple Watch Series 6. Apple hjelper også partnerne som produserer Apple Watch, med å gå over til fornybar energi. Disse tiltakene vil bidra til å redusere karbonutslippet.
For å se alle de seneste lanseringene og bildene fra dagens keynote arrangement, sjekk ut sammendraget på Apple Newsroom.
Del artikkel

Bilder av Apple Watch Series 6

  1. Målinger med appen Oksygen i blodet skal ikke brukes til medisinsk bruk, inkludert selvdiagnostisering og legekonsultasjon, og er utelukkende laget for bruk i forbindelse med mosjon og velvære.
  2. Batteritiden varierer avhengig av bruk.
  3. Ikke tilgjengelig i alle land.
  4. Krever GPS + Cellular-modeller av Apple Watch Series 4 eller nyere, eller Apple Watch SE..
  5. Innbytteverdi varierer avhengig av enhetens tilstand, produksjonsår og konfigurasjon samt om den byttes inn på nettet eller i butikken. Du må være 18 år eller eldre. Tilbudet er ikke tilgjengelig i alle land. Innbytte i butikk gjelder kun ved fremvisning av gyldig offentlig utstedt legitimasjon med bilde (lokal lovgivning kan kreve at disse opplysningene arkiveres). Ytterligere vilkår fra Apple eller Apples innbyttepartnere kan gjelde.

  6. I de fleste land.

Pressekontakter

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80