åpnes i nytt vindu
PRESSEMELDING 7. juni 2022

Apple presenterer nye MacBook Air – med superkrefter fra den nye M2-chipen

MacBook Air har fått et nytt, syltynt design i fire flotte finisher, større 13,6-tommers Liquid Retina-skjerm, 1080p HD-kamera, MagSafe-lading og mer

M2 kommer også til 13-tommers MacBook Pro med 24 GB raskt fellesminne, ProRes-akselerasjon og opptil 20 timers batteritid
MacBook Air i finishen midnatt viser en bakgrunn.
Den helt nydesignede MacBook Air henter nå superkrefter fra M2-chipen.
CUPERTINO, CALIFORNIA Apple presenterte i dag en fullstendig nydesignet MacBook Air og en oppdatert 13-tommers MacBook Pro med den nye M2-chipen som tar de banebrytende kreftene og funksjonene til M1-chipen ett skritt videre. MacBook Air tar alt brukerne elsker med verdens bestselgende bærbare maskin til nye høyder. Med et nytt, syltynt design og enda bedre ytelse får MacBook Air også en større 13,6-tommers Liquid Retina-skjerm, et 1080p FaceTime HD-kamera, fire høyttalere, opptil 18 timers batteritid1 og MagSafe-lading. Den blir nå tilgjengelig i fire finisher – sølv, stellargrå, midnatt og stjerneskinn. M2 kommer også til 13-tommers MacBook Pro, verdens nest mestselgende bærbare maskin – noe som gir utrolig ytelse, opptil 24 GB fellesminne, ProRes-akselerasjon og opptil 20 timers batteritid2 i et og samme kompakte design. Nye MacBook Air og den oppdaterte 13-tommers MacBook Pro føyer seg inn i rekken med de enda kraftigere 14- og 16-tommers MacBookPro med M1 Pro og M1 Max, og kompletterer dermed den mest robuste serien av bærbare Macer noensinne. Begge maskinene blir tilgjengelige neste måned.
«Vi gleder oss vilt til å ta i bruk M2-chipen i verdens to mest populære bærbare maskiner – MacBook Air og 13-tommers MacBook Pro», sier Greg Joswiak, markedsføringssjef hos Apple. «MacBook Air har blitt designet helt på nytt rundt M2-chipen, og den har blitt tynnere, lettere og raskere med større skjerm, bedre kamera og heldagsbatteri. Den kommer i fire nydelige finisher. Det er bare med Apples chiper at vi kan lage en så tynn og lett bærbar maskin med vifteløst design og denne høye ytelsen og funksjonaliteten. 13-tommers MacBook Pro får også M2-chip, og med det følger utrolig ytelse, ProRes-akselerasjon, opptil 24 GB fellesminne og opptil 20 timers batteritid – noe som gjør vår mest bærbare avanserte maskin enda bedre.»

M2 gir superkrefter til Apples mest populære systemer

M2 åpner for andre generasjon av Apples M-chiper og flytter grensene for de fantastiske funksjonene som ble mulige med M1-chipen. Med bransjeledende strømeffektivitet, en felles minnearkitektur og spesialutviklede teknologier gir denne nye chipen enda mer ytelse og funksjonalitet til Apples mest populære bærbare Macer – MacBook Air og 13-tommers MacBook Pro. M2 har neste generasjons åttekjerners prosessor med forbedringer i både ytelses- og effektivitetskjernene – sammen med neste generasjons tikjerners Apple-utviklede grafikkprosessorer – to flere enn M1. M2 leverer 100 GBps med felles minnebåndbredde og støtter opptil 24 GB med raskt fellesminne, slik at den kan håndtere enda større og tyngre arbeidsoppgaver uten problemer. M2 er designet for å øke farten på videoarbeidsflyter dramatisk, og tar i bruk en ny generasjon av mediemotorer og en kraftig ProRes-videomotor for maskinvareakselerert koding og dekoding, slik at systemer med M2 kan spille av flere strømmer med 4K- og 8K-video enn noensinne.
MacBook Air i finishen stjerneskinn viser at M2-chipen kan kjøre flere apper samtidig.
M2 åpner for neste generasjon av Apples chiper og gir MacBook Air enda bedre ytelse.

Nye MacBook Air – fullstendig redesignet rundt M2

MacBook Air er bygget rundt M2 helt fra bunnen av, og har fått et helt nytt design som er bemerkelsesverdig tynn fra alle vinkler. Den måler kun 11,3 mm og veier bare 1,29 kilo. Den har et robust aluminiumskabinett som føles utrolig solid og er bygget for å vare. Det tynne og lette designet pakker inn komponentene så effektivt at volumet har blitt redusert med 20 prosent. Takket være strømeffektiviteten til M2 har all funksjonaliteten til MacBook Air fått plass i et stille, vifteløst design. I tillegg til sølv og stellargrå blir MacBook Air nå tilgjengelig i to nye finisher – midnatt og stjerneskinn.
MagSafe gjør en etterlengtet retur til MacBook Air og gir brukerne en dedikert ladeport som er enkel å koble til, og som samtidig beskytter MacBook Air under lading ved raskt å løse ut ladekabelen hvis den rykkes ut med et uhell. MacBook Air har to Thunderbolt-porter for tilkobling av forskjellig tilbehør, og en 3,5 mm lydutgang med støtte for hodetelefoner med høy impedans. I tillegg har Magic Keyboard en rekke funksjonstaster i full høyde med Touch ID, og en stor, bransjeledende Force Touch-styreflate.

Ny 13,6-tommers Liquid Retina-skjerm

Nye MacBook Air har en nydelig 13,6-tommers Liquid Retina-skjerm, som nå har blitt strukket enda nærmere kantene og opp rundt kameraet for å gjøre plass til menylinjen. Resultatet er en større skjerm med mye smalere kanter, som gir brukerne enda mer skjermareal til å se innholdet sitt i all sin prakt. Med lysstyrke på 500 nit er den også 25 prosent mer lyssterk enn tidligere. I tillegg støtter den nye skjermen nå én milliard farger, slik at bilder og film ser enda flottere ut.
MacBook Air i finishen midnatt viser frem Liquid Retina-skjermen.
Nye MacBook Air har en nydelig 13,6-tommers Liquid Retina-skjerm med en lysstyrke på 500 nit, noe som er 25 prosent mer lyssterkt enn før.

1080p FaceTime HD-kamera og lydsystem med fire høyttalere

MacBook Air har fått et nytt 1080p FaceTime HD-kamera med større bildesensor og mer effektive piksler som leverer dobbel oppløsning og bedre ytelse under dårlige lysforhold enn forrige generasjon. Med superkrefter fra den avanserte bildesignalprosessoren på M2-chipen vil brukerne ta seg enda bedre ut i videosamtaler.
MacBook Air har et nytt 1080p FaceTime HD-kamera, slik at brukerne kan ta seg godt ut i videosamtaler.
MacBook Air har også fått et lydsystem med fire høyttalere. For å få plass i det slanke kabinettet har høyttalerne og mikrofonene blitt plassert mellom tastaturet og skjermen – slik at brukerne får en enda bedre lydopplevelse. De tre mikrofonene tar opp krystallklar lyd takket vært avanserte algoritmer for stråleforming, mens høyttalerne produserer forbedret stereoseparasjon og stemmeklarhet. MacBook Air støtter også romtilpasset lyd for musikk og filmer med Dolby Atmos. 
De fire høyttalerne på nye MacBook Air produserer flott stereoseparasjon og stemmeklarhet.

Enda bedre ytelse for MacBook Air

M2 tar ytelsen til MacBook Air til et nytt nivå. 
 • For tunge arbeidsoppgaver som redigering av komplekse tidslinjer i Final Cut Pro er ytelsen nesten 40 prosent høyere enn forrige generasjon3 og opptil 15 ganger raskere for kunder som ennå ikke har oppgradert til Apples chiper.4
 • Bruk av filtre og effekter i apper som Adobe Photoshop går opptil 20 prosent raskere enn før,5 og opptil 5 ganger raskere for kunder som ennå ikke har oppgradert til Apples chiper.6
 • Og selv med en større skjerm og forbedret ytelse leverer MacBook Air den samme fantastiske heldagsbatteritiden som før, med opptil 18 timers videoavspilling.

Nye lademuligheter

MacBook Air byr på flere lademuligheter, inkludert en helt ny kompakt lader på 35 watt og med to USB-C-porter, slik at brukere kan lade to enheter samtidig. Og for første gang støtter MacBook Air hurtiglading opptil 50 prosent på bare 30 minutter med en valgfri USB-C-lader på 67 watt.7

13-tommers MacBook Pro med M2

Brukere elsker ytelsen som 13-tommers MacBook Pro leverer i den kompakte designen. Med M2 får Apples mest avanserte bærbare maskin enda flere funksjoner i samme flotte formfaktor.
 • Med en raskere åttekjerners prosessor og tikjerners grafikkprosessor går arbeid med RAW-bilder i apper som Affinity Photo nesten 40 prosent raskere enn på forrige generasjon,8 og opptil 3,4 ganger raskere for brukere som oppgraderer fra en modell uten Apple-chip.9
 • Grafikktunge spill som Baldur’s Gate 3 yter nesten 40 prosent bedre enn på forrige generasjons 13-tommers MacBook Pro,10 og opptil 3,3 ganger bedre for kunder som oppgraderer fra en modell uten Apple-chip.11
 • Med aktiv kjøling er 13-tommers MacBook Pro designet for vedvarende høy ytelse.
 • Takket være M2 støtter 13-tommers MacBook Pro også opptil 24 GB fellesminne – sammen med 50 prosent større minnebåndbredde – noe som gjør multitasking og arbeid med store filer helt sømløst.
 • Med støtte for ProRes-koding og -dekoding i mediemotoren til M2 kan brukere spille av opptil elleve strømmer med 4K- og opptil to strømmer med 8K-video.12Og de kan konvertere videoprosjekter til ProRes nesten tre ganger raskere enn før.13
 • 13-tommers MacBook Pro leverer fenomenal batteritid med opptil 20 timers videoavspilling.

macOS Monterey

Med macOS Monterey og Apple-chiper leverer MacBook Air og 13-tommers MacBook Pro enda bedre ytelse og produktivitet til brukerne. Kontinuitet-verktøy som Universalkontroll gjør det enklere for brukerne å jobbe på tvers av Mac og iPad, mens AirPlay til Mac lar brukerne spille av nesten hva som helst fra iPhone eller iPad rett til den praktfulle Retina-skjermen på Mac. FaceTime har video- og lydfunksjonalitet – inkludert Portrettmodus og Romtilpasset lyd – som gjør at samtalene føles mer ekte og naturlige, og SharePlay gjør det mulig for Mac-brukere å oppleve ting sammen på FaceTime.14 Med de smarte funksjonene Tekst i objektivet og visuelt søk blir det enklere å finne nyttig informasjon, med Fanegrupper kan du organisere faner i Safari, og med Snarveier kan du raskt automatisere oppgaver.
MacBook Air i finishen midnatt bruker Kontinuitet på macOS til å jobbe sammen med en iPhone 13 i finishen midnatt.
Med Kontinuitet i macOS blir det enklere for brukere å arbeide sømløst på tvers av Mac, iPhone og andre Apple-enheter.
macOS Ventura, som kommer til høsten, drar også full nytte av M2 og leverer nye funksjoner som Stage Manager, og kraftig, ny funksjonalitet med Kontinuitet-kamera og Handoff som kommer til FaceTime. macOS inkluderer dessuten store oppdateringer for Safari, Mail, Meldinger, Spotlight og mer.

Bedre for miljøet

Både MacBook Air og 13-tommers MacBook Pro minimerer miljøavtrykket sitt og bruker nå 100 prosent resirkulerte sjeldne jordmetaller i magnetene i kabinettet. MacBook Air bruker 100 prosent resirkulert aluminium i kabinettet og er det første Apple-produktet som bruker sertifisert resirkulert stål. Begge produktene innfrir Apples høye krav til strømeffektivitet, er uten en rekke skadelige stoffer og bruker trefiber fra ansvarlig skogbruk i emballasjen. Apples globale administrative virksomhet er karbonnøytral, og innen 2030 planlegger selskapet å gå i null i klimapåvirkningen i hele virksomheten. Det inkluderer produksjonsledd og hele produktenes levetid. Dette betyr at hver eneste Mac Apple lager, skal være 100 prosent karbonnøytral gjennom hele prosessen fra design til produksjon.
Tilgjengelighet
 • Nye MacBook Air og den oppdaterte 13-tommers MacBook Pro blir tilgjengelige på apple.com/no/store og i Apple Store-appen. De leveres til kunder og blir tilgjengelige i utvalgte Apple Store-butikker og gjennom autoriserte Apple-forhandlere neste måned.
 • MacBook Air med M2 koster fra NOK 15990 for vanlige kunder og NOK 14740 for utdanningskunder. Ytterligere spesifikasjoner er tilgjengelige på apple.com/no/macbook-air-m2.
 • 13-tommers MacBook Pro med M2 koster fra NOK 16990 for vanlige kunder og NOK 15740 for utdanningskunder. Ytterligere spesifikasjoner er tilgjengelige på apple.com/no/macbook-pro-13.
 • Ytterligere spesifikasjoner og informasjon om Apple-tilbehør – inkludert 30 watts USB-C-lader til NOK 589, den kompakte laderen på 35 watt med to USB-C-porter til NOK 739, laderen på 35 watt med to USB-C-porter til NOK 739 kompatibelt med World Traveler Adapter Kit og USB-C-laderen på 67 watt til NOK 739 – er tilgjengelige på apple.com/no/mac. Den kompakte laderen på 35 watt med to USB-C-porter er tilgjengelig for kunder i Canada, Filippinene, Japan, Kina, Mexico, Taiwan, Thailand og USA
 • Alle kunder som kjøper en Mac fra Apple, får en kostnadsfri personlig økt med en Apple-spesialist samt opplæring i hvordan de kan bruke den på best mulig måte.
 • Med Apple Trade In kan kunder bytte inn en godkjent datamaskin og få kredit som de kan bruke til å kjøpe en ny Mac. Kundene kan gå til apple.com/no/shop/trade-in for å se hva enheten deres er verdt.
 • AppleCare+ for Mac gir deg teknisk support fra eksperter og ekstra dekning for maskinvare fra Apple, inkludert opptil to tilfeller av skade som følge av uhell hver 12-månedersperiode. For hvert tilfelle påløper det en egenandel.
Del artikkel
 • Teksten i denne artikkelen

 • Bilder i denne artikkelen

 1. Batteritiden varierer avhengig av innstillinger, bruk og andre faktorer. Faktiske resultater kan variere.
 2. Batteritiden varierer avhengig av innstillinger, bruk og andre faktorer. Faktiske resultater kan variere.
 3. Sammenlignet med forrige generasjons MacBook Air med Apples M1 med 8-kjerners CPU, 8-kjerners GPU, 16 GB RAM og 2 TB SSD.
 4. Sammenlignet med forrige generasjons MacBook Air med 2-kjerners Intel Core i5-prosessor på 1,6 GHz med Intel UHD Graphics, 16 GB RAM og 1 TB SSD.
 5. Sammenlignet med forrige generasjons MacBook Air med Apples M1 med 8-kjerners CPU, 8-kjerners GPU, 16 GB RAM og 2 TB SSD.
 6. Sammenlignet med forrige generasjons MacBook Air med 2-kjerners Intel Core i5-prosessor på 1,6 GHz med Intel UHD Graphics, 16 GB RAM og 1 TB SSD.
 7.  Testene ble utført av Apple i mai 2022 med førproduksjonsenheter av MacBook Air med Apple M2, 8-kjerners CPU, 8-kjerners GPU, 8 GB RAM og 256 GB SSD. MacBook Air ble testet med Apples USB-C-lader på 67 watt (modell A2518) og USB-C-til-MagSafe 3-kabel (modell A2363). Tester av hurtiglading ble utført med utladede MacBook Air-enheter. Ladetiden avhenger av innstillingene og omgivelsene. Faktiske resultater varierer.
 8. Sammenlignet med forrige generasjons 13-tommers MacBook Pro med Apples M1 med 8-kjerners CPU, 8-kjerners GPU, 16 GB RAM og 2 TB SSD.
 9. Sammenlignet med forrige generasjons 13-tommers MacBook Pro med 4-kjerners Intel Core i7-prosessor på 1,7 GHz med Intel Iris Plus Graphics 645, 16 GB RAM og 2 TB SSD.
 10. Sammenlignet med forrige generasjons 13-tommers MacBook Pro med Apples M1 med 8-kjerners CPU, 8-kjerners GPU, 16 GB RAM og 2 TB SSD.
 11. Sammenlignet med forrige generasjons 13-tommers MacBook Pro med 4-kjerners Intel Core i7-prosessor på 1,7 GHz med Intel Iris Plus Graphics 645, 16 GB RAM og 2 TB SSD.
 12. Testene ble utført av Apple i mai 2022 med førproduksjonsenheter av 13-tommers MacBook Pro med Apple M2, 8-kjerners CPU, 10-kjerners GPU og 24 GB RAM. Final Cut Pro 10.6.2 ble testet med et ett minutt langt bilde-i-bilde-prosjekt med fire strømmer med Apple ProRes 422-video med en oppløsning på 8192 x 4320 og 30 bps samt et ett minutt langt bilde-i-bilde-prosjekt med 20 strømmer med Apple ProRes 422-video med en oppløsning på 3840 x 2160 og 29,97 bps. Ytelsestestene er utført med spesielt utvalgte data­maskiner og gjen­speiler den omtrentlige ytelsen til MacBook Pro.
 13. Sammenlignet med forrige generasjons 13-tommers MacBook Pro med Apples M1 med 8-kjerners CPU, 8-kjerners GPU, 16 GB RAM og 2 TB SSD.
 14. Portrettmodus og romtilpasset lyd krever en Mac med Apple-chip.

Pressekontakter

Caroline Alexandersson

Apple

caroline.alexandersson@apple.com

22 82 34 80

Cathrine Skovly

Apple

cskovly@apple.com

48 28 00 33

Apple Media Helpline

media.no@apple.com

22 82 34 80