åpnes i nytt vindu
OPPDATERING 18. september 2023

iPadOS 17 er nå tilgjengelig

Bakgrunnen Astronomi vises på låst skjerm på 11-tommers iPad Pro.
iPadOS 17 løfter iPad-opplevelsen mange hakk, med større muligheter for tilpassing, vakre og praktiske spesial­bakgrunner for låst skjerm, enklere måter å finne og dele informasjon på og smarte funksjoner som forenkler arbeidsoppgaver.
iPadOS 17 gjør iPaden mer allsidig og gir større muligheter for tilpassing av enheten. Den er tilgjengelig fra og med i dag som en gratis programvare­oppdatering.
Brukere kan nå tilpasse låst skjerm med vakre bakgrunner og nye bildekaruseller for favorittbildene, og utseendet for dato og klokkeslett kan tilpasses med nye fonter og farger. Interaktive widgeter viser mer informasjon på skjermen, og oppgaver kan utføres øyeblikkelig med bare et trykk, rett fra låst skjerm eller Hjem-skjermen.
I Meldinger har søkefunksjonen fått en oppgradering, og brukerne får nye måter å uttrykke seg på, blant annet med nye emoji-klistremerker og mulighet til å opprette Live-klistremerker ved å løfte motiver ut fra bilder. I FaceTime kan brukerne legge igjen en lyd- eller videobeskjed når et anrop ikke besvares, og reaksjoner kan aktiveres med enkle håndbevegelser. Ved hjelp av kameraet og mikrofonen på iPad og funksjonen Kontinuitet-kamera kan brukere starte en videosamtale rett fra Apple TV eller alternativt starte samtalen på iPad og overføre den til Apple TV.
Det er nå enklere enn noensinne å jobbe med PDF-er på iPad. Senere i år kommer det en oppdatering som gjør det mulig for Autoutfyll-funksjonen å kjenne igjen og fylle ut felter i skjemaer ved hjelp av informasjon som navn, adresser og e-postadresser hentet fra Kontakter. I Notater får brukerne også nye måter å organisere, lese, merke og samarbeide på i PDF-er, og notater kan raskt og enkelt lenkes til hverandre.
Helse-appen kommer til iPad med design som er optimal­isert for den større skjermen. HealthKit gjør det mulig for utviklere å skape innovative helse- og treningsopplevelser basert på data brukerne velger å dele. Brukernes personvern og datasikkerhet ivaretas med strenge protokoller.
Takket være Stage Manager kan plasseringen av vinduer justeres, og det er mulig å bruke det innebygde kameraet på en ekstern enhet i FaceTime-samtaler eller videokonferanser. Med ulike profiler i Safari kan brukerne holde nettsurfingen på jobb og på fritiden helt atskilt. Freeform har fått nye tegneverktøy og en ny Følg med-funksjon som viser hvilke endringer samarbeidspartnerne dine har gjort på tavlen. Autokorrigerings­funksjonen for tastaturet har gjennomgått store forbedringer, så nå kan brukerne skrive raskere, enklere og mer korrekt enn noensinne.
iPadOS 17 er tilgjengelig for iPad (6. gen. og nyere), iPad mini (5. gen. og nyere), iPad Air (3. gen. og nyere), 12,9-tommers iPad Pro (2. gen. og nyere), 10,5-tommers iPad Pro og 11-tommers iPad Pro (1. gen. og nyere). Funksjoner kan bli endret. Enkelte funksjoner er kanskje ikke tilgjengelige i alle regioner, på alle språk eller på alle enheter. Du finner mer utfyllende informasjon på apple.com/ipados/ipados-17.
Del artikkel
  • Teksten i denne artikkelen

  • Bilder i denne artikkelen

Press Contact

Cathrine Skovly

Apple

cskovly@apple.com

48 28 00 33

Apple Media Helpline

media.emea@apple.com