öppnas i ett nytt fönster
PRESSMEDDELANDEN 18 oktober 2021

Final Cut Pro och Logic Pro har uppdaterats med kraftfulla nya funktioner och oöverträffad prestanda på helt nya MacBook Pro med M1 Pro och M1 Max

Final Cut Pro utgör enorma framsteg i fråga om videoprestanda i 8K och Logic Pro innehåller en komplett uppsättning verktyg för att skapa musik med rumsligt ljud
MacBook Pro med M1 Pro och M1 Max i två storlekar som använder de uppdaterade funktionerna i Final Cut Pro and Logic Pro.
Nya uppdateringar i Final Cut Pro och Logic Pro medför kraftfulla verktyg för professionella video- och musikskapare.
CUPERTINO, KALIFORNIEN Apple uppdaterade idag Final Cut Pro och Logic Pro med kraftfulla nya funktioner för kreativa yrkesutövare och optimeringar som drar full nytta av kraften och prestandan hos chippen M1 Pro och M1 Max i helt nya MacBook Pro. Nu kan professionella videoredigerare som använder Final Cut Pro på helt nya MacBook Pro utföra arbetsuppgifter som inte tidigare varit möjliga på Mac. För första gången på en bärbar dator kan de nu till exempel spela sju strömmar med ProRes i 8K och gradera färger i HDR-video i 8K på den nya Liquid Retina XDR-skärmen. Final Cut Pro har nu även nya Object Tracker som använder maskininlärning till att automatiskt identifiera ansikten och objekt och anpassa rörelser för att skapa snygga animeringar och effekter i biokvalitet på Mac. Logic Pro, Apples proffsmjukvara för musikskapande, kommer nu med en full uppsättning verktyg för att skapa musik med rumsligt ljud, så att alla kan mixa och exportera låtar i Dolby Atmos för Apple Music. Musiker kan använda tre gånger så många pluggar för inspelning på helt nya MacBook Pro med M1 Max. Final Cut Pro och Logic Pro är universella appar som bygger på den banbrytande prestandan och proffsfunktionerna hos macOS Monterey och båda finns redan idag i Mac App Store.
”Världens mest kreativa människor använder Final Cut Pro, Logic Pro och Mac till att skapa oförglömliga filmer, tv-program, onlinevideor, låtar och soundtrack som vi alla kan glädjas åt”, säger Bob Borchers, Vice President of Worldwide Product Marketing på Apple. ”Med de nya funktionerna i Final Cut Pro och Logic Pro och den oöverträffade prestandan hos MacBook Pro, som drivs av helt nya M1 Pro och M1 Max, kan proffsen nu bli kreativare än någonsin.”
Musiker med gitarr som använder Logic Pro på nya MacBook Pro på sängen.
Användarna kan vara kreativa överallt med den oöverträffde kraften och mångsidigheten hos MacBook Pro.

Final Cut Pro 10.6

Final Cut Pro har innovativa nya funktioner som gör det möjligt för redigerare att skapa snygg rörlig grafik och redigera video i cinematiskt läge inspelade på iPhone 13 och iPhone 13 Pro. Appen drar även full nytta av de stora prestandaökningarna som M1 Pro och M1 Max medför i helt nya MacBook Pro. Videoredigerare kan nu spela sju strömmar med ProRes i 8K med full upplösning – mer än 230 miljoner pixlar – och exportera ProRes-video mer än fem gånger snabbare än tidigare. Dagens uppdatering innehåller även en ny Object Tracker som hjälper redigerare att snabbt och enkelt skapa slående animerad grafik som följer rörliga ansikten eller objekt i en video. Objektspårning analyseras upp till fem gånger snabbare på nya MacBook Pro 16 tum och använder maskininlärningen i Neural Engine i Apple Silicon så att det går snabbare att upptäcka ansikten och objekt i en video.
Det nya verktyget Object Tracker i Final Cut Pro gör det enkelt att lägga till titlar och effekter på ansikten och andra rörliga objekt.
Videor som spelas in i cinematiskt läge på nya iPhone 13-serien kan enkelt redigeras med Final Cut Pro och Motion, så att redigerare kan justera djupeffekten i alla tagningar och använda referensbilder för att ändra den över tid. Redigerare kan lägga till eller ta bort fokuspunkter genom att klicka på ansikten eller objekt utan att behöva göra om tagningen.
Med Final Cut Pro kan användare ändra fokuspunkt och intensitet på djupeffekten när de redigerar video inspelad i cinematiskt läge.
Apparna Motion och Compressor som kompletterar Final Cut Pro uppdateras också idag. Med Motion på nya MacBook Pro renderas komplexa projekt upp till dubbelt så snabbt och det går att spela två strömmar med video i 8K med fem gånger högre bildhastighet. Grafiska formgivare kan nu kombinera objektspårning med masker, former, 3D-objekt, beteenden och filter för att skapa snygga visuella effekter. Och ett nytt neonfilter ger extra glans åt bilder, former, text och andra objekt.
På nya MacBook Pro kan Compressor kodningskonvertera hvec-video upp till dubbelt så snabbt och ProRes-video upp till tio gånger snabbare. Compressor kan för första gången även kodningskonvertera Canon Cinema RAW Light-videofiler till andra proffsformat, såsom ProRes och H.264 och Watch-mapparna gör det enkelt att automatiskt avkoda innehåll som läggs i en viss mapp i filsystemet.

Logic Pro 10.7

Rumsligt ljud representerar nästa generation ljud med sin revolutionerande ljudupplevelse och äkta flerdimensionellt ljud och tydlighet. Med den kompletta uppsättningen verktyg för mixning och rendering i Logic Pro kan alla exportera låtar som Apple Music-kompatibla Dolby Atmos-filer. Musiker, producenter och ljudtekniker kan utöka sina stereoprojekt till surround-kanalerna som stöds av Dolby Atmos med de nya reglagen för ljudmixning och panorering. Tretton av pluggarna i Logic Pro, däribland Space Designer, Limiter, Loudness Meter och Tremolo, har dessutom uppdaterats för att dra nytta av den här nya, kreativa funktionen. När låtarna ligger ute på Apple Music kan lyssnarna få den uppslukande ljudupplevelsen på sina egna enheter med stöd för rumsligt ljud. Med nya MacBook Pro får musiker prestanda i klass med en arbetsstation så att de kan skapa massiva mixar med rumsligt ljud, snabbt hämta stora samplingsbibliotek och använda upp till tre gånger fler pluggar för inspelning.
LogicPro mixar spår med rumsligt ljud på nya MacBook Pro.
Med inbyggda Dolby Atmos-verktyg kan alla musiker mixa rumsligt ljud i Logic Pro.
Logic Pro innehåller nu de helt nya producentpaketen1 som lanserades i GarageBand i somras. Musiker kan använda beats, loopar och samplingar från några av dagens största hitmakare, däribland Boys Noize, Mark Lettieri, Mark Ronson, Oak Felder, Soulection, Take A Daytrip, Tom Misch och TRAKGIRL. Logic-användare har nu tillgång till 2 800 nya loopar, 50 nya set och 120 nya tillägg – alla helt royaltyfria – som de kan använda i sina egna låtar. Uppdateringen innehåller även flerspårsprojektet bakom hitlåten Montero (Call Me by Your Name) av Lil Nas X, inklusive en Dolby Atmos-mix med rumsligt ljud.
Bilder på de åtta proucenterna som medverkar i producentpaketen i Logic Pro.
Logic Pro innehåller nu producentpaket med beats, loopar och instrument från några av världens främsta producenter.
Priser och tillgänglighet
  • Final Cut Pro 10.6 finns redan idag i Mac App Store som kostnadsfri uppdatering för nuvarande användare och för 3 195 SEK för nya användare. 
  • Motion 5.6 och Compressor 4.6 finns också redan idag i Mac App Store som kostnadsfri uppdatering för nuvarande användare och för 549 SEK vardera för nya användare. 
  • Logic Pro 10.7 finns också redan idag i Mac App Store som kostnadsfri uppdatering för nuvarande användare och för 2 195 SEK för nya användare.
Dela artikeln
  • Texten i den här artikeln

  • Bilder i den här artikeln

  1. Watch the Sound with Mark Ronson och Apple TV+ är inte tillgängligt i alla regioner.

Presskontakter

Apples mediesupport

media.se@apple.com

08-703 30 48