Apps die technologie voor je laten werken. In en buiten de klas.

We hebben tools ontwikkeld waarmee je leerlingen kunt begeleiden bij het gebruik van devices en apps in de klas. En terwijl ze ermee werken, krijg jij meteen een goed beeld van hun voortgang. Zo kun jij je concentreren op het allerbelangrijkste: lesgeven.

Schoolwerk

Het nieuwe trefpunt voor jou en je leerlingen.

De beste manier om te leren is door te doen en te maken. De Schoolwerk-app helpt jou en je leerlingen meer uit de creatieve mogelijk­heden van iPad te halen. Zo kun je eenvoudig opdrachten uitsturen en ontvangen, de voortgang van leerlingen volgen in onderwijsapps, en een-op-een met leerlingen samenwerken. In real time, waar je ook bent. Ook voor leerlingen is de app heel handig in het gebruik. Opdrachten verschijnen automatisch op hun iPad, gesorteerd op inleverdatum en vak. En de Schoolwerk-app maakt het voor jou makkelijker om te zien hoe elke afzonderlijke leerling het doet, zodat je je lessen nog persoonlijker kunt maken.

Download de docenten­handleiding ‘Aan de slag met Schoolwerk’ (pdf)

 • Eenvoudig materiaal delen met leerlingen
 • De mogelijk­heden van apps benutten
 • De voortgang van leerlingen bijhouden
 • Instructies op maat geven
 • Samenwerken en direct feedback geven

Van taken tot planning. Zo verstuurd met Opdrachten.

Opdrachten zijn makkelijk te maken en te versturen. Je kunt er van alles in kwijt: weblinks, pdf’s, documenten en zelfs links naar activiteiten in apps. Gebruik ze voor aankondigingen, herinneringen of huiswerk. Je leerlingen kunnen per vak zien wat ze nog moeten doen.

Laat ze direct diep in onderwijsapps duiken.

Apps kunnen een schat aan onderwijs­materiaal bevatten. Maar dat is vaak lastig te vinden, zeker voor jonge kinderen. Schoolwerk brengt leerlingen snel naar de juiste plek in de juiste app. Eerst ga jij op zoek naar materiaal dat in je les­programma past. Bijvoorbeeld in populaire apps als Tynker, Duolingo en GeoGebra. Daarna kies je een specifieke app-activiteit om te delen in een Opdracht. Vanuit de Opdracht kunnen leerlingen direct naar de activiteit die je voor ze hebt uitgekozen. Dit is mogelijk dankzij het nieuwe ontwikkelframework ClassKit. Veel populaire onderwijsapps maken al gebruik van ClassKit. Binnenkort komen er nog meer bij.

 • GeoGebra 3D Grafische rekenmachine
 • Kahoot!
 • Journeys of Invention
 • IXL
 • Molecules by Theodore Gray
 • Nearpod
 • Incredible Numbers
 • Lexia
  Reading
 • GeoGebra Graphing Calculator
 • Quizlet
  Flashcards
 • Tynker:
  Coding for Kids
 • Explain EDU
 • Hopscotch
 • Puppet Pals (School Edition)
 • TinyTap

Zie in één oogopslag hoe iedere leerling het doet.

Schoolwerk en de bijbehorende ondersteunende apps geven nuttige informatie die niet eerder beschikbaar was. Als je school de feature inschakelt om de voortgang van leerlingen bij te houden, krijg je snel inzicht in de prestaties van elke individuele leerling. Je ziet ook hoe ver iedereen is met activiteiten in de verschillende apps, en wat ze al hebben afgerond. Zo kun je je lessen heel precies afstemmen. Sommigen hebben wat meer begeleiding nodig, anderen juist meer uitdaging. En omdat Apple privacy heel belangrijk vindt, blijft deze informatie tussen jou en je leerlingen. Wij zullen de info dus niet bekijken of ergens voor gebruiken. Nooit.

Werk in real time samen. Ook als je niet samen bent.

Wanneer je Pages, Numbers of Keynote gebruikt in Schoolwerk, kun je heel makkelijk met je leerlingen samen­werken aan hun Opdrachten. Je kunt ook waar en wanneer je maar wilt feedback aan hun documenten toevoegen, geschreven of verbaal. Je kunt zelfs gebruikmaken van Apple Pencil op iPad om Pages-documenten van aantekeningen te voorzien, net zo makkelijk als op papier.

IT klaar? Beginnen maar.

De IT-afdeling van je school configureert Schoolwerk met behulp van Apple School Manager en houdt de leerlinglijsten voor elke klas up‑to‑date.

Schoolwerk configureren (pdf)

Klaslokaal

Hou het boeiend. Hou ze erbij.

Met de Klaslokaal-app maak je van je iPad – en nu ook je Mac – een veelzijdige onderwijsassistent. Hiermee controleer je elke iPad in de klas. Je begeleidt leerlingen bij de lessen en zorgt dat ze zich op hun werk concentreren. Klaslokaal maakt het ook makkelijk om informatie te delen. Met AirDrop kun je bestanden ontvangen en versturen naar individuele leerlingen of de hele klas. En je kunt ook werk van leerlingen op het grote scherm laten zien.

Bekijk de Klaslokaal-gebruikershandleiding voor iPad

Bekijk de Klaslokaal-gebruikershandleiding voor Mac

Zorg dat iedereen bij de les blijft. En op dezelfde pagina.

Kijk mee op het iPad-scherm van je leerlingen vanaf je eigen iPad of Mac. In Klaslokaal zie je alle schermen van je leerlingen in één overzicht. Daarbij heb je de mogelijkheid om leerlingen afzonderlijk of samen met de hele klas naar een webpagina, boek of app te laten gaan. En om leerlingen gefocust te houden, kun je instellen dat ze maar één bepaalde iPad-app mogen gebruiken, of het geluid dempen op hun devices.

Leerkrachten werken graag met de Klaslokaal-app

Bekijk de video

Toon het werk van leerlingen op het grote scherm.

Bekijk de video

Kijk waar leerlingen aan werken.

Bekijk de video

Bespaar tijd en focus op het lesgeven.

Zelfs als leerlingen een iPad delen, kunnen ze hem helemaal naar hun hand zetten.

Gedeelde iPad is een iOS-feature die speciaal bedoeld is voor scholen waar gebruikers devices met elkaar delen. Met Gedeelde iPad kan de school toch elke gebruiker een persoonlijke ervaring bieden. Voordat de les begint, kun je een willekeurige gedeelde iPad toewijzen aan een willekeurige leerling. De leerlingen zien meteen welke iPad ze moeten hebben, want hun foto staat op het toegangs­scherm. Ze hoeven alleen maar een wachtwoord of een makkelijk te onthouden code van vier cijfers op te geven om toegang te krijgen tot hun eigen lesmateriaal. De leerlingen kunnen na het inloggen meteen verder waar ze gebleven waren met hun huiswerk, apps en opdrachten.

Privacy zit ingebouwd in alles wat we maken.

Leerkrachten zien al het moois wat hun leerlingen hebben gemaakt. Wij niet. In elk Apple product zijn features voor privacy en beveiliging geïntegreerd. De devices, apps en services die we aan scholen leveren, zijn goed beveiligd om werk van leerlingen en persoonlijke informatie te beschermen. De school heeft met beheerde Apple ID’s de controle over leerlinggegevens, en kan kiezen voor het in- of uitschakelen van apps en services zoals iMessage, FaceTime, of het bijhouden van de voortgang van leerlingen met de Schoolwerk-app.

Apple is gecertificeerd volgens ISO 27001 en 27018 voor het implementeren van een Information Security Management System (ISMS) met maatregelen ter bescherming van persoonsgegevens in openbare cloudomgevingen. We voldoen ook aan de vereisten van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Daar komt bij dat Apple de Student Privacy Pledge heeft ondertekend. Hiermee onderstrepen we nog eens hoe belangrijk wij het vinden om zorgvuldig om te gaan met de informatie van leerlingen, studenten, ouders en leerkrachten die gedeeld wordt op school.

Producten voor leerlingen

Technologie die naadloos aansluit op de grenzeloze fantasie van kinderen.

Lees meer over Producten voor leerlingen

Meer voor leerkrachten

Inspiratie zodat jij kunt inspireren.

Lees meer over informatie­bronnen voor leerkrachten