Jij wilt het beste voor je gezin. Wij ook.

iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Apple TV. De krachtigste devices die er zijn voor iedereen die wil leren, ontdekken en contact wil houden. Ouders gebruiken ze graag. En kinderen ook. Daarom bedenken we voortdurend nieuwe features die ervoor zorgen dat kinderen deze devices gebruiken zoals jij dat wilt.

Tools die je laten weten wat je kinderen doen. Een geruststellend idee.

Jij kent je kinderen beter dan wie dan ook. Daarom kun jij het best inschatten wat je ze wel en niet wilt laten doen met een device, en hoe vaak. En wij helpen je daarbij.

Hou het appgebruik van je gezin bij.

Schermtijd geeft je een beter beeld van de tijd die jij en je kinderen besteden aan apps, het bezoeken van websites en het gebruik van jullie devices in het algemeen. Je ziet wekelijkse rapporten en specifieke informatie over appgebruik, meldingen en het aantal keer dat een device is opgepakt.

Limieten en
uitzonderingen.

Met Schermtijd kun je limieten vaststellen voor de tijd die je kinderen dagelijks aan bepaalde apps en websites mogen besteden. Voor sommige apps, zoals Berichten of onderwijsapps, kun je ook uitzonderingen instellen. En kinderen kunnen altijd meer tijd bij jou aanvragen, waarna jij kiest of ze die krijgen.

Tijd voor een time‑out.

Met Apparaatvrije tijd kun je instellen dat apps en meldingen op bepaalde tijdstippen worden geblokkeerd, bijvoorbeeld ’s nachts. Jij bepaalt voor welke apps dat geldt.

De App Store.
Veilig voor kinderen.

De categorie ‘Kinderen’ bevat geweldige apps, speciaal samen­gesteld voor kinderen. We controleren alle apps om er zeker van te zijn dat ze doen wat ze beloven. Via ‘Beperkingen’ kun je ook nog een leeftijds­categorie selecteren. Je kinderen kunnen dan alleen apps kopen of downloaden die geschikt zijn voor hun leeftijd. Ook de aanbevelingen zijn daarop afgestemd.

Lees meer over de App Store

Bepaal welke apps ze mogen gebruiken.

Je kunt voorkomen dat je kinderen nieuwe apps kunnen installeren, zoals voor social media of het delen van foto’s. Je kunt zelfs Safari uitschakelen. Als je ‘Vraag om te kopen’ inschakelt, kun je vanaf je eigen device de aankopen en downloads van je kinderen goedkeuren of afwijzen.

Lees meer over ‘Vraag om te kopen’

Maak het internet kindveilig.

Je kunt de devices van je kinderen zo instellen dat expliciet materiaal niet toegankelijk is of dat ze alleen door jou geselecteerde websites kunnen openen. Je kunt ook speciale webbrowsers installeren waarin niets anders dan kindvriendelijk materiaal te zien is.

Controleer hun aankopen vanuit apps.

Veel apps, ook gratis apps, staan toe (of sturen erop aan) dat je aankopen doet vanuit de app zelf. Met een instelling in ‘Beperkingen’ kun je alle in‑app‑aankopen automatisch blokkeren.

Zorg dat ze alleen zien wat ze mogen zien.

Met een paar tikjes kun je instellen dat je kinderen geen films, tv‑series, muziek, apps, boeken of podcasts kunnen downloaden die je niet geschikt voor ze vindt.

Zo weet je altijd waar je kinderen zijn.

Hoe vaak gebeurt het niet dat iedereen in het gezin ergens anders is? Op school, bij een vriendje, onderweg naar een afspraak, boodschappen doen. Met iPhone, iPad en Apple Watch weten ouders precies waar iedereen is en kunnen ze altijd contact houden.

Je kinderen op de kaart.

Met Zoek mijn vrienden weet je altijd waar je kinderen zijn. Je kunt een melding krijgen als ze ergens weggaan of aankomen. Ook zie je hoe ver weg ze zitten en hoe lang het duurt om daar te komen. Je hoeft dus niet vijftien keer per dag berichtjes te sturen om te vragen waar ze zitten.

Vind je verloren device.

Met Zoek mijn iPhone kun je ieders iPhone, iPad, Mac, Apple Watch of AirPods traceren. Is een device toch nog zoek? Laat het een geluid afspelen, ook als het device op stil staat. Als je iPhone of iPad gestolen is, kun je alle gegevens die erop staan op afstand wissen.

Houd contact.

In Berichten kun je een groep aanmaken voor het hele gezin. Tik op de ‘i’ en je kunt zien waar iemand is, je eigen locatie sturen en alle foto’s bekijken die de gezinsleden hebben gedeeld.

Deel apps, films, muziek en meer met je hele gezin.

Via Delen met gezin kun je de dingen waar jij van houdt delen met de mensen van wie je houdt. Zo hoeft niet iedereen precies dezelfde aankoop te doen. Instellen is een fluitje van een cent. Ook geef je hiermee iedereen in je gezin toegang tot gedeelde iCloud-opslag­ruimte.

Iedereen een Apple ID, allemaal aan de slag.

Als eerste moet je zorgen dat elk gezinslid een Apple ID heeft. Zo heeft iedereen zijn eigen inlog­gegevens en kun je ieders persoonlijke gegevens gescheiden houden. Een Apple ID is in een handomdraai aangemaakt. Ook voor kinderen onder de 13, want die maken ouders gewoon zelf aan.

Goed voor het hele gezin.

We kijken altijd hoe we nog meer handige features aan onze producten kunnen toevoegen. Zo hebben we vele dingen bedacht waarbij veiligheid en gezondheid altijd centraal staan.

Tieners achter het stuur. Veiligheid voorop.

Tijdens het autorijden moet je je ogen op de weg houden en niet op je telefoon. Met ‘Niet storen tijdens autorijden’ valt iPhone je niet lastig met sms’jes, telefoontjes of meldingen zolang je nog aan het rijden bent. In geval van nood kunnen bellers alsnog worden doorgelaten.

Lees meer over ‘Niet storen tijdens autorijden’

Houd iedereen fit.

Met Apple Watch kun je samen op een leuke manier aan je conditie werken: houd elke dag een wedstrijdje wie als eerste de ringen voor Staan, Bewegen en Trainen vol maakt. En de winnaar is … het hele gezin!

Dim ’s avonds het blauwe licht.

Onderzoek heeft uitgewezen dat je moeilijker in slaap valt als je je ogen voor het slapengaan blootstelt aan blauw licht. Night Shift zorgt er automatisch voor dat het display na zons­ondergang een warmere gloed krijgt.

Beter slapen. Gezonder leven.

Je kunt iPhone of iPad zo instellen dat jij en je kinderen een seintje krijgen als het bedtijd is. Ook kun je voor iedereen een aparte wekker instellen. Hopelijk zitten ze dan wél op tijd aan de ontbijt­tafel. Ook kun je allemaal je slaap bijhouden en een overzicht per dag, week of maand bekijken.

Laat je minder afleiden.

Met ‘Niet storen’ zorg je dat er gedurende een bepaalde tijd geen telefoontjes en meldingen binnenkomen. Dit is een handige manier om je kinderen ongestoord te laten slapen of hun huiswerk te laten doen. Wil je ze in geval van nood toch kunnen bereiken, dan kan dat.

Lees meer over ‘Niet storen’

Je medische gegevens altijd binnen handbereik.

Als je een medische ID aanmaakt op je iPhone of Apple Watch, hebben hulpverleners snel toegang tot belangrijke informatie zoals allergieën, je bloedgroep en SOS-contact­personen.

Lees meer over het aanmaken van een medische ID

SOS-noodmelding.

Heb je acuut hulp nodig, vraag Siri dan om 112 of je SOS-contactpersoon te bellen. Je kunt op je iPhone en Apple Watch ook instellen dat met één druk op een knop of meerdere tikjes achter elkaar automatisch hulpdiensten worden gebeld.

Lees meer over het instellen van SOS-noodmelding

Technologie zou voor iedereen moeten zijn.

Wij ontwerpen producten voor iedereen, ook voor mensen met een beperking. Sterker nog, elk device dat we maken biedt allerlei innovatieve tools waarmee iedereen met en zonder beperking kan creëren, ontdekken, in vorm kan blijven en kan communiceren.

Lees meer over Apple en toegankelijkheid

De privacy van je gezin komt eerst.

Er staan heel wat persoonlijke gegevens op de devices van jou en je gezin. Daarom hebben we onze hardware en software zo ontworpen dat je die gegevens privé kunt houden. Neem bijvoorbeeld Touch ID en Face ID, twee van de meest geavanceerde beveiligings­technologieën op persoonlijke devices. Ook zijn er instellingen waarmee ouders heel eenvoudig de privacy van hun kinderen kunnen beschermen.

Lees meer over Apple en privacy

Apple helpt ook mee in de klas.

Onze aandacht voor gezinnen stopt niet bij je voordeur. Met Apple devices is er meer mogelijk in de klas, en met apps als Klaslokaal kunnen leerkrachten hun leerlingen bij de les houden. Leerkrachten kunnen ook allerlei beperkingen en opties instellen. Apple maakt geen profiel op basis van de gegevens van je kinderen en gebruikt die informatie ook niet om ze iets te verkopen.

Lees meer over Apple en het onderwijs