iOS 11

Een grote stap voor iPhone. Een megasprong voor iPad.

iOS 11 legt de lat nog hoger voor wat nu al het meest geavanceerde mobiele besturingssysteem ter wereld is. Het maakt iPhone nog beter. En iPad nog veelzijdiger. Bovendien biedt het beide devices geweldige nieuwe mogelijkheden voor augmented reality in games en apps. Met iOS 11 zijn iPhone en iPad krachtiger, slimmer en persoonlijker dan ooit.

iPad.
11 op een schaal van 10.

iPad was altijd al ideaal om mee te werken, spelen en leren. Met iOS 11 komt iPad nóg meer tot leven. Dankzij de nieuwe features en mogelijkheden krijg je makkelijker meer voor elkaar. Alles werkt sneller, prettiger en persoonlijker. Doe ermee wat je wil. Omdat het kan.

Bestanden. Hier zijn ze. Waar ze ook staan.

De nieuwe Bestanden-app brengt al je bestanden bij elkaar. Zoeken, bekijken en ordenen kan voortaan vanaf één locatie, met een speciale plek voor je meest recente bestanden. Niet alleen die op je iPad, maar ook die in apps, op je andere iOS‑devices, in iCloud Drive en in andere diensten zoals Dropbox en Box.

Het nieuwe Dock. Als je ver wilt komen, moet je onderaan beginnen.

Het nieuwe Dock is een fundamentele verandering voor iPad en is nu vanaf ieder scherm toegankelijk. Je hoeft dus maar te swipen om een app te openen of te switchen naar een andere. Bovendien kun je er al je favoriete apps in zetten. Aan de rechterkant verschijnen apps die je recent hebt geopend. Of apps waar je op je iPhone of Mac mee bezig bent.

Multitasking.
Doe nu nog meer tegelijk.

In iOS 11 is multitasken nog makkelijker en intuïtiever. Je kunt rechtstreeks vanuit het Dock een tweede app openen, waarna beide apps actief blijven in Split View en Slide Over. Je kunt de tweede app in Slide Over naar links slepen. En in de vernieuwde App Switcher heb je je favoriete App Spaces zo weer teruggevonden.

Drag & Drop.
Een tikje handiger.

Drag & Drop komt naar iPad. Tik op je scherm en sleep je teksten, foto’s en bestanden van de ene app naar de andere. Dat werkt ideaal omdat deze feature speciaal is afgestemd op het grote Multi‑Touch-display van iPad. Zo’n beetje alles wat je op het scherm ziet, kun je verslepen. Een tikje handiger? Zeg maar een tik.

Apple Pencil.
Meer manieren om je punt te maken.

Met iOS 11 voelt Apple Pencil voor iPad natuurlijker, veelzijdiger en handiger aan. Bijvoorbeeld om aantekeningen mee te maken, te werken of nieuwe dingen te creëren.

Direct markeren

Je kunt nu veel sneller en makkelijker aantekeningen maken in een pdf-bestand of screenshot. Stap één: pak je Apple Pencil. Stap twee: zet ’m op het scherm. Stap drie: schrijven maar. Het heet niet voor niets Direct markeren.

Direct noteren

Je hoeft maar met je Apple Pencil op het toegangs­scherm te tikken en je kunt direct een notitie maken. Alles wordt bewaard in de Notities-app.

Direct invoegen

Als je in Notities iets tekent of opschrijft, schuift de tekst eromheen automatisch opzij. En dat werkt ook zo in Mail.

Scannen en onder­tekenen

Notities bevat nu een nieuwe functie die documenten automatisch herkent, scant, bijsnijdt, rechtzet en van reflecties ontdoet. Daarna kun je je document invullen en ondertekenen met Apple Pencil. En het vervolgens bewaren of delen.

QuickType-toetsenbord.
Sneller typen dan je schaduw.

Letters, cijfers, symbolen en leestekens staan nu allemaal op hetzelfde toetsenbord. Telkens switchen is dus verleden tijd. Met een snelle beweging omlaag selecteer je vliegensvlug wat je nodig hebt.

Augmented reality.
Stap in een compleet nieuwe wereld.

iOS is het grootste augmented reality-platform ter wereld. Games en apps bieden nu waanzinnige ervaringen die niet beperkt blijven tot het scherm. Dankzij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van AR kun je nu je huis digitaal inrichten, de binnenkant van een object bekijken zonder het uit elkaar te halen of zelfs een dinosaurus uitlaten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Lees meer over augmented reality

iPhone en iPad. Essentieel. Nu nog essentiëler.

Met iOS 11 worden iPhone en iPad zo slim, dat ze van jou leren. Zo veelzijdig, dat ze je nog persoonlijker helpen. En zo goed op je afgestemd, dat ze al voor je klaarstaan voordat je erom vraagt.

Camera.
Filters voor nu, inspiratie van toen.

Met nieuwe filters die zijn geïnspireerd op klassieke fotografie­stijlen haal je nog meer uit de camera op je iPhone. Portretfoto’s zijn expressiever en huidtinten ogen natuur­getrouwer. En dankzij de nieuwste compressie­technologie zijn de foto’s die je nu neemt maar half zo groot als voorheen. Zonder in te leveren op kwaliteit.1

De nieuwe App Store.

De App Store heeft een gloednieuw ontwerp, zodat je nog gemakkelijker nieuwe apps en games kunt ontdekken. Met elke dag verhalen van experts, een speciaal tabblad voor games, lijsten voor allerlei soorten apps en nog veel meer. Dit is de grootste make‑over van de App Store tot nu toe.

Berichten.
Het wordt alleen maar leuker. En makkelijker.

Swipe over de app‑lade en deel de emoji’s, stickers en games met je vrienden. Meer lol, minder gedoe.

Berichten in iCloud.
Elk gesprek.
Op elk device.

Met Berichten in iCloud kun je een gloednieuwe iPhone of iPad instellen en moeiteloos je hele Berichten-geschiedenis gebruiken. Verwijder berichten, foto’s of gesprekken van één device en ze worden automatisch van al je devices verwijderd. En omdat alles – inclusief bijlagen – in iCloud wordt bewaard, bespaar je ruimte op je devices.

Siri.
Nog natuurlijker. Nog behulpzamer.

In iOS 11 is de meest populaire assistent ter wereld nog behulpzamer. Dankzij een zelflerend systeem en kunst­matige intelligentie kan Siri berichten versturen, een timer instellen, voor dj spelen en nog veel meer. Je hoeft het alleen maar te vragen.

Apple Music.
45 miljoen nummers. Nul reclame.

Alles wat in Apple Music staat, kun je zonder reclame­ streamen op al je devices. Je kunt albums, nummers en nu ook videoclips downloaden naar je persoonlijke bibliotheek. Zo kun je ze ook offline afspelen.2 Neem nu een gratis proefabonnement van drie maanden. Je kunt opzeggen wanneer je wilt.

AirPlay 2. Je hele huis gaat uit z’n dak.

Met het vernieuwde AirPlay 2 heb je meer controle over je stereosysteem en alle speakers in je huis.3 Je kunt bijvoorbeeld in de keuken hetzelfde nummer afspelen als in de woonkamer. Ook kun je in elke kamer het volume anders instellen. Of juist je muziek op alle speakers tegelijk afspelen, zodat ze perfect op elkaar zijn afgestemd.

Bedieningspaneel.
Jij zit aan de knoppen.

In iOS 11 kun je het vernieuwde Bedieningspaneel naar eigen smaak aanpassen voor de dingen die je het vaakst doet. Wil je briljante ideeën meteen kunnen vastleggen? Voeg de Dictafoon-functie toe. Met één tikje de verlichting dimmen? Voeg een functie uit de Woning-app toe. En met 3D Touch open je in het Bedieningspaneel nog veel meer opties.

Toegangsscherm. Al je meldingen op één handige plek.

Met het toegangsscherm kun je nu nog meer. Om je meldingen te zien, sleep je het gewoon vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden. Je ziet dan in één oogopslag al je recente en gemiste meldingen bij elkaar.

Niet storen.
Hou het bij rijden tijdens het rijden.

iPhone voelt nu aan wanneer je achter het stuur zit en zorgt dan dat je niet wordt afgeleid door telefoontjes, berichten en meldingen. Iedereen die jou een bericht stuurt, kun je automatisch laten weten dat je aan het rijden bent.

QuickType-toetsenbord.
Zeg maar dag met één handje.

Heb je een kop koffie in de ene hand en je iPhone in de andere? Hou gewoon je vinger op de emoji- of wereldbol-toets en selecteer de optie voor typen met één hand. En direct komen de toetsen dichter bij je duim te liggen.

Automatisch instellen.
Voor een vliegende start.

Als je je nieuwe iPhone of iPad bij een iOS‑device houdt, log je automatisch in met je Apple ID. Veel van je persoonlijke instellingen en content worden dan snel en veilig overgezet. Met andere woorden: een makkie.

Ontwikkelen voor iOS 11 met ARKit en Core ML.

In iOS 11 beschikken ontwikkelaars over ongekende mogelijkheden. Met ARKit kunnen ze geweldige augmented reality-features in apps bouwen. En met Core ML kunnen ontwikkelaars zelflerende systemen gebruiken om apps te maken die steeds slimmer worden.

Lees meer over ontwikkelen voor iOS 11

iOS 11 is compatibel met de volgende devices.

iPhone

 • iPhone X
 • iPhone 8
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone 7
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 6s
 • iPhone 6s Plus
 • iPhone 6
 • iPhone 6 Plus
 • iPhone SE
 • iPhone 5s

iPad

 • 12,9‑inch iPad Pro (2e generatie)
 • 12,9‑inch iPad Pro (1e generatie)
 • 10,5‑inch iPad Pro
 • 9,7‑inch iPad Pro
 • iPad Air 2
 • iPad Air
 • iPad (6e generatie)

 • iPad (5e generatie)
 • iPad mini 4
 • iPad mini 3
 • iPad mini 2

iPod

 • iPod touch
  (6e generatie)

Updaten is gratis en gemakkelijk.

Kijk hoe je je device bijwerkt naar iOS 11

iOS 12 Meer power in handen.

Bekijk de preview

Dit najaar verkrijgbaar