Profiteer van onderwijskorting op de nieuwe 13‑inch MacBook Pro. Shop onderwijskorting

MacBook Pro

Krachtig. En beweeglijk.

Processors tot de 10e generatie met tot 80 procent snellere grafische prestaties.1

Tot 32 GB geheugen om meerdere profes­sionele apps tegelijk te gebruiken.

Schitterend Retina-display met True Tone-technologie.

Met Magic Keyboard, Touch Bar en Touch ID om je productiviteit naar een hoger niveau te tillen.

Prestaties

Draagbare krachtpatser.

De prestaties van de nieuwe MacBook Pro zijn ongekend, en je neemt hem nog makkelijker mee. Ga soepeler dan ooit van idee naar resultaat met krachtige processors en geheugen, geavanceerde graphics, razendsnelle opslag en meer. Allemaal in een compact formaat van amper 1,4 kilogram.

4-coreIntel-processor
Tot80%snellere grafische prestaties1
Tot32 GB geheugen
Tot 3,0 GB/sSSD-leessnelheden

Processor en geheugen

Krachtiger tot in de kern.

Met een quad‑core Intel Core i7-processor tot de 10e generatie kan de 13‑inch MacBook Pro zelfs de zwaarste taken aan. Code compileren, video coderen of meerdere lagen aanbrengen in muziektracks: je krijgt al je veeleisende klussen sneller gedaan. En voor ’t eerst kun je nu een 13‑inch MacBook Pro configureren met 32 GB geheugen. Dat zorgt voor tot 50% snellere prestaties wanneer je gigapixel­afbeeldingen bewerkt in Photoshop.2 Bovendien kun je zo meer virtuele instrumenten laden, en ongelofelijk soepel werken wanneer je meerdere virtuele machines gebruikt.

Tot4-coreIntel Core i7-processor
van de 10e generatie
Tot 4,5‑GHzTurbo Boost
Tot32 GB3733-MHz geheugen
Tot50%sneller dan 16 GB2

Graphics

Je ogen weten niet wat ze zien.

De Intel-processor van de 10e generatie met krachtige nieuwe Iris Plus graphics levert tot 80 procent snellere grafische prestaties dan de vorige generatie.1 Dat betekent moeiteloos video editen, sneller 3D renderen en soepeler gamen.

SSD-opslag

Werkt sneller. Jij dus ook.

Met sequentiële leessnelheden tot 3,0 GB/s10 is de SSD van de 13-inch MacBook Pro razendsnel. De standaardconfiguraties hebben tweemaal de opslagcapaciteit van de vorige generatie (256 GB, 512 GB of 1 TB). Uitbreiden kan tot 4 TB, dus je neemt al je foto’s en video’s makkelijk overal mee naartoe. En alles is direct automatisch versleuteld, dankzij de Apple T2 Security-chip.

Tot 4 TBSSD‑opslag
Tot 3,0 GB/ssequentiële leessnelheid10
Tot3,0 GB/ssequentiële schrijfsnelheid10

Magic Keyboard

Iedere toets precies op zijn plek.

Met de 13-inch MacBook Pro doe je alles nog sneller en efficiënter. Het nieuwe Magic Keyboard heeft een vernieuwd schaar­mechanisme met een key travel van 1 mm, waardoor je vlotter en preciezer typt dan ooit op een MacBook. Met de afzonderlijke Escape-toets switch je snel tussen verschillende modi en weergaven. Met de pijltoetsen in een omgekeerde T navigeer je soepel, of je nu bezig bent met coderegels, spreadsheets of een game. Dankzij de Touch Bar heb je de handigste shortcuts altijd binnen handbereik, en Touch ID zorgt voor snelle authenticatie.

Apple T2 Security-chip

De volgende generatie
beveiliging.

Elke MacBook Pro is voorzien van de Apple T2 Security-chip, onze Mac‑siliciumchip van de tweede generatie waarmee alles wat je doet nog beter beveiligd is. Deze chip heeft een Secure Enclave-coprocessor die de basis vormt voor veilig opstarten en versleutelde opslag. In de chip zijn diverse controllers geïntegreerd, zoals de systeembeheer­controller, audio­controller en SSD-controller. En dankzij de T2 Security-chip klinkt je MacBook Pro nog vertrouwder: ‘Hé Siri’ staat altijd voor je klaar om apps te openen, bestanden te zoeken, muziek af te spelen of je vragen te beantwoorden.

Lees de whitepaper over de Apple T2 Security-chip (pdf)

Display en audio

Een lust voor het oog.
En voor het oor.

Het Retina-display heeft heldere led-achter­grond­verlichting en laat zwarte en witte tinten extra goed tot hun recht komen. Het display ondersteunt brede kleur­weergave (P3) voor nog mooiere groene en rode tinten dan bij sRGB. En elke MacBook Pro heeft True Tone-technologie. De witbalans wordt automatisch afgestemd op de kleur­temperatuur van het omgevings­licht, zodat je een natuurlijker beeld krijgt. MacBook Pro geeft een dynamisch stereogeluid dat veel ruimtelijker klinkt en voelt dan zijn afmeting doet vermoeden. Zo worden films nog meeslepender, en vult je muziek de hele ruimte. De drie microfoons vangen je stem van alle kanten nauw­keuriger op, zodat je luid en duidelijk overkomt als je belt met FaceTime of Siri gebruikt.

Helderheid van
500 nits

25% meer kleuren
dan sRGB

True Tone-
technologie

Breed stereo-
geluid

Thunderbolt 3

De krachtigste en meest veelzijdige poort ooit.

Thunderbolt 3 is een geavanceerde universele poort die een ultrahoge bandbreedte combineert met de enorme veelzijdigheid van USB‑C. De poort kan worden gebruikt voor gegevens­overdracht, opladen en video-uitvoer, en heeft een doorvoer van tot wel 40 Gb/s. Dat is twee keer zo snel als Thunderbolt 2. MacBook Pro is verkrijgbaar met tot vier poorten, twee aan elke kant. Dus kies zelf de kant die je het beste uitkomt. Je devices sluit je eenvoudig aan met een kabel of adapter. Bovendien is Thunderbolt 3 omkeerbaar: je plugt hem altijd in één keer goed in.

Lees meer over Thunderbolt 3

Tot 40 Gb/s gegevens­­overdracht

Opladen vanaf elke poort

Aansluiten op eGPU

Ondersteunt één 6K‑display, één 5K‑display of tot twee 4K‑displays11

Sidecar

Vergroot je bureaublad. Met je iPad.

Met Sidecar kun je je bureaublad uitbreiden en je iPad gebruiken als tweede Mac‑beeldscherm.12 Werk in de ene app, terwijl je er een andere naast houdt. Of bekijk je tekening op je MacBook Pro, terwijl je tools en paletten gebruikt op je iPad. Je kunt je schermen ook synchroon laten lopen, zodat ze allebei dezelfde content weergeven. Zo deel je met anderen precies wat je zelf ziet.

Laat zien hoe creatief je bent. Met Apple Pencil.

Breng het gemak en de precisie van Apple Pencil naar je favoriete creatieve Mac‑apps met Sidecar.13 Gebruik Apple Pencil om te ontwerpen in Illustrator, bewerk foto’s in Affinity Photo of maak 3D‑modellen in ZBrush. Met de slimme navigatie­­kolom heb je belangrijke toetsen als Command, Control en Shift altijd bij de hand.

Mac + iPhone

Hand in hand.

Kopieer een notitie op je iPhone en plak ’m op je Mac. Maak een storyboard op je Mac en neem het mee op je iPhone. Of begin een Apple Arcade-game op het ene device en speel verder op het andere. Je Mac werkt met je iPhone samen zoals geen enkele andere computer dat kan.

BerichtenSms’jes verzenden en ontvangen kan gewoon op je Mac. Alle berichten die op je iPhone binnenkomen, verschijnen ook op je Mac. Je gesprekken zijn dus altijd up‑to‑date.
HandoffJe kunt op je Mac beginnen aan een bestand, e‑mail, berichtje, notitie of iets anders en dat afmaken op je iPhone. Of andersom.

macOS Catalina

De power van Mac.
Volle kracht vooruit.

Speciale apps voor muziek, tv en podcasts. Slimme nieuwe features zoals Sidecar. Krachtige nieuwe technologie voor ontwikkelaars. En een hele nieuwe klasse apps, nu allemaal op Mac.

Accessoires

Maak je MacBook Pro nog mooier.

Shop nu

Apple Trade In Van de Mac die je hebt naar de Mac die je wilt.

Ruil je in aanmerking komende computer in voor korting op een nieuwe of laat hem gratis recycleren. Dat is goed voor jou en goed voor de planeet.

Meer informatie

Mac voor het hoger onderwijs

Klaar voor alles wat je opleiding in petto heeft.

Mac voor bedrijven

Alle power om je bedrijf naar een hoger plan te tillen.