MacBook Pro

In alles een Pro.

De Apple M1‑chip maakt de 13‑inch MacBook Pro ongenadig snel en krachtig. De CPU presteert tot 2,8 keer beter. De graphics zijn tot 5 keer zo snel. Dankzij de uiterst geavanceerde Neural Engine gaat machine learning tot 11 keer sneller. En de batterij gaat tot 20 uur mee, langer dan ooit in een Mac. Onze populairste notebook voor pro’s levert zo ongekende topprestaties.

Met de superkracht van de Apple M1‑chip

M1‑chip

Kleine chip. Immense vooruitgang.

Hij is er. De eerste chip die we speciaal voor Mac hebben gemaakt. De Apple M1 bevat maar liefst 16 miljard transistors en is een zogeheten system on a chip (SoC). Dat betekent dat die ene kleine chip onder meer de CPU, GPU, Neural Engine en I/O bevat. De M1 luidt met zijn ongekende prestaties, speciaal ontworpen technologieën en toonaangevend lage energie­verbruik1 niet alleen het volgende tijdperk voor Mac in, maar tilt die meteen naar een totaal ander niveau.

CPU

8‑core CPU Deze chip slaat alles.

De M1‑chip maakt de MacBook Pro waanzinnig snel en krachtig. De CPU met 8 cores raast met gemak door complexe workflows en zware taken. Hij is dan ook tot 2,8 keer sneller dan de vorige generatie.2 En toch springt hij verbazingwekkend zuinig met energie om.

CPU

8‑core CPU De 8‑core CPU op M1 is veruit de krachtigste CPU die we tot nu toe hebben gemaakt. Hij bevat vier performance-cores en vier efficiency-cores die samen veeleisende taken met meerdere threads afhandelen. Het resultaat is een gigantische snelheids­winst én een veel lager stroom­verbruik, waardoor de batterij ook nog eens veel langer meegaat.

Vier performance-cores Onze high performance-core is de snelste CPU-core ter wereld als het gaat om silicon-chips met een laag stroomverbruik.3 M1 heeft maar liefst vier high performance-cores, die ook nog eens met elkaar samen­werken. En dat merk je meteen. Code compileren in Xcode gaat bijvoorbeeld aanzienlijk sneller. In Logic Pro kun je muziek van professionele kwaliteit opnemen, mixen en masteren, met zoveel sporen, plug‑ins en virtuele instrumenten als je wilt. En in Adobe Lightroom zul je zien dat het bewerken van je foto’s ongekend snel gaat.

Vier efficiency-cores De vier efficiency-cores zijn uitermate geschikt voor alle dagelijkse dingen, en verbruiken daarvoor maar een tiende van de normale hoeveelheid stroom. Deze e‑cores handelen dan ook alle eenvoudige taken af, zodat de performance-cores het zware werk kunnen doen.

GPU

8‑core GPU
Zoveel kracht.
Voor zoveel moois.

De 8‑core GPU op M1 is de meest geavanceerde grafische processor die we ooit hebben gemaakt. Punt uit. Je profiteert hiermee van ’s werelds snelste geïntegreerde graphics ooit in een computer,7 met maar liefst vijf keer zoveel grafische slagkracht.

Tot5xsnellere graphics8

GPU

Acht afzonderlijke cores voor graphics Werk en speel op een niveau dat je stoutste dromen overtreft. Acht krachtige GPU‑cores maken je graphics vloeiender, sneller en adembenemend mooi. Deze MacBook Pro moet je meemaken. 8K‑video speel je moeiteloos af. En grafisch veeleisende workflows vliegen voorbij.9

Ongelooflijke grafische prestaties Render 3D-titels tot vijf keer sneller in Final Cut Pro.8 Ontwerp moeiteloos ingewikkelde scènes in Unity met tot drie keer snellere graphics.10 En als het tijd is om te ontspannen, geniet je intens van je games met supervloeiende frame-rates. Geef je ogen de kost met ’s werelds snelste geïntegreerde graphics ooit in een computer.11

Machine learning

16‑core Neural Engine. Slim ontmoet snel. Met machine learning (ML) kun je ingewikkelde taken als video­analyse, spraak­herkenning en beeld­verwerking automatiseren, waardoor je een enorme snelheids­winst boekt. De M1‑chip met zijn 16‑core Neural Engine en uitgebreide verzameling ML-technologieën tilt machine learning op MacBook Pro naar een astronomisch hoog niveau.

16‑coreNeural Engine
Tot11xsnellere ML-prestaties14

Machine learning

De magie van machine learning Dankzij alle ML-technologie in de M1‑chip krijgen Mac-apps opeens veel meer mogelijk­heden. Zo kunnen ze modellen genereren gebaseerd op enorme hoeveelheden gegevens, waardoor ze bijvoorbeeld gezichten kunnen herkennen op foto’s en in video’s, spreektaal kunnen interpreteren voor de dicteer­functie en zelfs geluid kunnen analyseren om te bepalen of het om gelach, applaus of iets anders gaat. En om je privacy te beschermen, worden al die gegevens gewoon op je device verwerkt – en ook nog eens in een razend tempo.

16‑core Neural Engine De afzonderlijke 16‑core Neural Engine op de M1‑chip kan maar liefst 11 biljoen bewerkingen per seconde uitvoeren, waardoor je onvoorstelbare dingen kunt doen. Zoals met de djay Pro AI-app in real time de instrumenten en zangpartij van een nummer isoleren.

Geoptimaliseerd voor machine learning De M1‑chip is gewoon gemaakt voor machine learning. De CPU, GPU en Neural Engine zijn stuk voor stuk afgestemd op het afhandelen van verschillende machine learning-taken, en de ML-controller regelt het zo dat alles optimaal werkt.

ML-versnellers De twee afzonderlijke ML‑versnellers zijn speciaal voor snelle matrix­vermenigvuldiging gemaakt, en voeren tot een biljoen bewerkingen per seconde uit. Daardoor zijn ze bij uitstek geschikt voor ML-taken met een minimale vertraging waar niet de gigantische rekenkracht van de Neural Engine voor nodig is.

macOS Big Sur

De kracht van macOS Big Sur met M1.

macOS Big Sur is speciaal ontwikkeld om het potentieel van de M1‑chip volledig te benutten. Mac wordt er daardoor heel veel sneller op en biedt ook allerlei nieuwe mogelijkheden. macOS Big Sur bevat bovendien sterk verbeterde apps, heeft een prachtige nieuwe vormgeving en is voorzien van toonaangevende privacy­features én de allerbeste beveiliging. Dit is de meest veelzijdige software die we ooit hebben gemaakt, en hij draait op onze meest geavanceerde hardware.

Snel systeem

De M1‑chip en macOS Big Sur zorgen er samen voor dat het hele systeem sneller reageert. MacBook Pro komt direct uit de sluimerstand. Alles wat je dagelijks doet, zoals door je foto’s scrollen en internetten in Safari, gaat sneller. En je zwaarste apps kunnen rekenen op alle kracht die ze nodig hebben.

Meer vermogen. En meteen wakker.

Grootste appcollectie ooit

Gebruik krachtige apps die ontwikkeld zijn voor M1. Plus alle apps waar je tot nu toe mee werkte, met dank aan Rosetta 2. En voor het eerst kun je ook je iPhone- en iPad-apps op macOS Big Sur gebruiken. Alles bij elkaar zijn er dus meer apps dan ooit voor je Mac.

Efficiënte warmteafvoer

Actieve koeling voor bliksemsnelle prestaties.

Batterij voor een hele dag

Tot wel 20 uur batterijduur – langer dan ooit in een Mac.15

Centraal geheugen

De chip met grip op alles. De M1‑chip heeft tot 16 GB supersnel centraal geheugen. Doordat dit geheugen een enorme bandbreedte heeft en er nauwelijks vertraging optreedt, kunnen apps hun data efficiënt over de CPU, GPU en Neural Engine verdelen. Daardoor gaat alles moeiteloos en snel.

SSD‑opslag

Tot 2 TBSSD‑opslag16
Tot3,3 GB/s sequentiële leessnelheid17

Beveiliging

MacBook Pro.
Veilig. En
alleen van jou.

Beveiliging

Dankzij de M1‑chip en macOS Big Sur heeft MacBook Pro beveiligings- en privacyfeatures die hun weerga niet kennen. Je computer en je gegevens zijn dus goed beschermd.

Secure Enclave-coprocessor Regelt essentiële beveiligings­features als Touch ID en Apple Pay op de chip. Op M1 werkt hij bovendien sneller dan ooit.

Afzonderlijke engine voor AES-opslag-encryptie Bewaart de encryptiesleutels veilig en levert ongelooflijke prestaties bij het versleutelen van de opslag en het beveiligen van gegevens.

Veilig opstarten en runtime­beveiliging Deze features zorgen ervoor dat bij het opstarten alleen vertrouwde Apple software wordt geladen en dat macOS op een veilige manier kan draaien.

Activeringsslot Zorgt ervoor dat de gegevens op je Mac veilig afgeschermd zijn als hij zoekraakt of gestolen wordt, en vergroot bovendien de kans dat je hem terugvindt.

Retina-display

Mooi opnieuw uitgevonden.

Op het schitterende Retina-display zien afbeeldingen er realistischer uit, met veel meer details. Tekst is haarscherp. Heldere led-achtergrond­verlichting laat zwarte en witte tinten extra goed tot hun recht komen. Brede kleur­weergave (P3) zorgt voor nog mooiere groene en rode tinten dan sRGB. En iedere MacBook Pro is voorzien van True Tone-technologie. True Tone stemt dynamisch de witbalans af op de kleur­temperatuur van het omgevings­licht, zodat je een natuurlijker beeld krijgt.

Helderheid

500

nits

Brede kleur­weer­gave (P3)

25%

meer kleuren
dan sRGB

True Tone-technologie

Jouw omgeving bepaalt het beeld

Camera en microfoons

Word gezien. En gehoord.

Dankzij de M1 haalt de FaceTime HD-camera alles uit onze nieuwste beeldsignaal­­processor. Zo ben je beter in beeld tijdens videoconferenties en zijn er meer details zichtbaar, zowel in de schaduwen als waar het licht op valt. En of je nu een vergadering voorzit, je eigen podcast hebt of bijpraat met je vrienden en familie: dankzij nieuwe microfoons van studio­kwaliteit hoort iedereen je luid en duidelijk.

FaceTime HD-camera

Dankzij de M1‑chip zie je er ook nog eens op je best uit. Lichte delen bij weinig licht waren nog nooit zo mooi. Dankzij de geavanceerde ruis­onderdrukking zie je meer scherpte in donkere delen van het beeld. En gezichts­herkenning gebruikt de Neural Engine om de witbalans en belichting aan te passen, zodat je huidskleur beter overeenkomt met de werkelijkheid.

Drie microfoons

Studiokwaliteit. Zonder de studio. Een signaal‑ruis­verhouding die zich kan meten met die van professionele microfoons.

Magic Keyboard

Tik alles nog sneller af.

Met het Magic Keyboard doe je alles nog sneller en efficiënter. Het vernieuwde schaar­­mechanisme zorgt dat je makkelijker, nauwkeuriger en stiller typt. Op de Touch Bar heb je de commando’s die je het meest gebruikt altijd binnen handbereik. Dat scheelt weer tijd en toets­aanslagen. En met Touch ID kun je snel en veilig inloggen en betalen.

Schaarmechanisme

Elke toetsaanslag, gedachte of coderegel voelt gewoon goed.

Opengewerkte weergave van het schaar­mechanisme van het Magic Keyboard

Touch Bar

Sneller op je doel af. Doe je voordeel met nog meer shortcuts en features binnen handbereik. Zoals je favoriete emoji, je standaard­talen en snelle toegang tot Siri.

Touch ID

Je vergrendelt en ontgrendelt je MacBook Pro met één vinger. En met diezelfde vinger kun je ook een film huren, een app kopen, een beveiligde systeem­instelling ontgrendelen of een beveiligd bestand openen. Je wacht­woord typen is dus niet meer nodig. En wil je online met Apple Pay betalen, dan vult Touch ID automatisch je verzen­d­adres en betalings­gegevens in zonder de gegevens van je bankkaart vrij te geven.

 • Je Mac ontgrendelen

 • Apple Pay gebruiken

 • Bestanden openen die met een wacht­woord beveiligd zijn

 • Aankopen doen in de Apple TV-app


Connectivi­teit

Maak verbinding. Sneller dan ooit.

Connectiviteit MacBook Pro

Wifi 6

De volgende generatie wifi is niet alleen sneller, maar zorgt er ook voor dat de verbinding van MacBook Pro goed blijft wanneer er meer devices verbinding maken met hetzelfde netwerk.

Wifi 6

Doorvoer tot 1,2 Gb/s18

Thunderbolt/USB 4

Ultrahoge bandbreedte en ultraveelzijdig. Dat is Thunderbolt in een notendop. Via een Thunderbolt-poort kun je gegevens overzetten, je device opladen en een display aansluiten. En MacBook Pro heeft er twee.

Opladen

6K

Extern display

Overdracht
tot 40 Gb/s18

Je devices
aansluiten

Welke Mac-notebook past het best bij jou?

Vergelijk alle Mac-modellen

MacBook Air

 • 13,3‑inch Retina-display19
 • Apple M1‑chip
 • Tot 16 GB geheugen
 • Tot 2 TB opslag16
 • Tot 18 uur batterijduur20
 • Touch ID
Meer informatie

13‑inch MacBook Pro

 • 13,3‑inch Retina-
  display19
 • Apple M1‑chip
  Ook verkrijgbaar met Intel Core i5- of i7-processor
 • Tot 16 GB geheugen21
 • Tot 2 TB opslag21
 • Tot 20 uur batterijduur22
 • Touch Bar en Touch ID

16‑inch MacBook Pro

 • 16‑inch Retina-display19
 • Intel Core i7- of i9-processor
 • Tot 64 GB geheugen
 • Tot 8 TB opslag16
 • Tot 11 uur batterijduur23
 • Touch Bar en Touch ID
Meer informatie

Bekijk de nieuwe features in macOS Big Sur.

Meer informatie

Accessoires

Bekijk accessoires voor Mac.

Shop

Apple Trade In

Van de Mac die je hebt naar de Mac die je wilt.*

Ruil je in aanmerking komende computer in voor korting op een nieuwe of laat hem gratis recycleren. Dat is goed voor jou en goed voor de planeet.

Bereken de inruilwaarde

Apple en het onderwijs

Leraren en studenten de tools geven om de wereld te verbeteren.

Meer informatie

Mac voor bedrijven

Alle power om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Shop voor je bedrijf

Lees meer over Mac voor bedrijven