MacBook Pro

Animatie van de 14- en 16-inch MacBook Pro 14- en 16-inch MacBook Pro

Grenzen­verlegger. Bergen­verzetter.

Met M2 Pro of M2 Max is MacBook Pro krachtiger en energiezuiniger dan ooit. De prestaties zijn fenomenaal, ook zonder netstroom, en de batterij gaat nu nog langer mee. En met een adem­benemend Liquid Retina XDR-display en alle poorten die je nodig hebt, is dit een pro‑laptop die zijn weerga niet kent.

Met de superkracht van

M2 Pro-chip

Tot 12‑core CPU

Tot 19‑core GPU

Tot 32 GB centraal geheugen

200 GB/s geheugen­­bandbreedte

M2 Max-chip

12‑core CPU

Tot 38‑core GPU

Tot 96 GB centraal geheugen

400 GB/s geheugen­­bandbreedte

Dit is de nieuwe generatie Apple silicon voor pro’s, met de ultrasnelle M2 Pro en de buitengewone M2 Max – de krachtigste en efficiëntste chip ooit in een pro‑laptop.

M2 Pro

M2 Pro heeft genoeg power voor de meest veeleisende projecten. Met tot 12 cores in de CPU en de Neural Engine van de nieuwe generatie vlieg je door je profes­sionele workflows, of je nu duizenden foto’s moet sorteren en bewerken of simulaties wilt draaien voor computationele vloeistof­mechanica. De GPU heeft tot wel 19 cores en zorgt voor een enorme boost in grafische prestaties. Dat is handig voor je werk en superfijn bij het gamen.

Een kleurrijke afbeelding met fantasiedieren laat zien hoe goed Xcode werkt op de nieuwe MacBook Pro met M2 Pro-chip

Tot 19‑core GPU

Tot 32 GB centraal geheugen

200 GB/s geheugen­bandbreedte

Ondersteuning voor tot twee externe displays

Tot 23 streams 4K ProRes-video afspelen1

Xcode

M2 Max

Met M2 Max, de krachtigste en efficiëntste chip ooit in een pro‑laptop, kunnen professionals de grenzen van hun vernuft en creativiteit nog verder verleggen. M2 Max bevat dezelfde 12‑core CPU als M2 Pro, maar dan met twee keer zoveel geheugen­bandbreedte, tot drie keer zoveel centraal geheugen en tot 38 GPU-cores. Dat geeft ongekende mogelijk­heden om effecten te renderen, grote panorama-afbeeldingen samen te voegen en geometrische 3D-modellen te ontwerpen.

Een kleurrijke afbeelding van een denkbeeldige stad laat zien hoe Cinema 4D werkt op de nieuwe MacBook Pro met M2 Max-chip

Tot 38‑core GPU

Tot 96 GB centraal geheugen

400 GB/s geheugen­­­­bandbreedte

Ondersteuning voor tot vier externe displays

Tot 10 streams 8K ProRes-video afspelen2

Cinema 4D op MacBook Pro
Cinema 4D

Kies je formaat. Kies je chip.
Knallen maar.

Final Cut Pro
Logic Pro

MacBook Pro is verkrijgbaar als 14‑inch of 16‑inch model. Ze zijn allebei ontzettend snel en kunnen worden uitgerust met de M2 Pro- of M2 Max-chip.

Dit wordt een mooie lange dag.

Adobe Photoshop Lightroom

Het 16‑inch model heeft de langste batterijduur ooit in een Mac. En beide modellen zijn onverminderd snel wanneer je ze zonder netstroom gebruikt. Dat is de magie van de efficiënte Apple silicon-chip. Dus heb je plots een idee of is er ineens werk aan de winkel? Je kunt overal en altijd aan de slag.

14‑inch model

Tot18 uurvideo afspelen15
Tot12uurdraadloos internetten15

16‑inch model

Tot22 uurvideo afspelen16
Tot15 uurdraadloos internetten16

Supercool. Omdat Apple silicon zo efficiënt is, gaan de ventilatoren bij de meeste dagelijkse taken niet eens aan. En bij zwaardere workflows hebben de geavanceerde thermische systemen genoeg aan een lage ventilator­snelheid.

Denk groot. MacBook Pro is gebouwd op een volledige flashopslag­architectuur, zodat de dingen die je iedere dag doet razendsnel gaan. En werk je vaak met zware workflows met grote bestanden, dan kun je kiezen voor een configuratie met tot maar liefst 8 TB.17

Tot
8 TB
SSD-opslag

Vliegensvlot.

macOS Ventura is speciaal ontworpen om Apple silicon optimaal te benutten, zodat je favoriete pro-apps sneller werken en jij soepeler kunt multitasken. Dankzij meer dan 15.000 geoptimaliseerde apps en plug‑ins, en krachtige nieuwe macOS-features als Stage Manager, kun je slimmer werken, meer doen en alles uit je games halen.

Lees meer over macOS Ventura

Het beste display ooit in een laptop.

Blackmagic Design DaVinci Resolve

Liquid Retina XDR. Extreme Dynamic Range zorgt voor verfijnde highlights, ongelofelijk veel detail in schaduwen en heldere natuur­getrouwe kleuren. Elk display is nauw­keurig gekalibreerd en biedt profes­sionele referentie­modi voor kleurcorrecties, fotografie, design en printproductie, allemaal in HDR.

ProMotion. Doordat ProMotion de refresh-rate (tot 120 Hz) automatisch aanpast aan hoe de content op het scherm beweegt, gaat alles van scrollen tot gamen supervloeiend en snel. En als je video’s bewerkt, kun je ook kiezen voor een vaste refresh-rate. Zo zorg je dat alles precies aansluit op je beeld­materiaal.

1000nits constante helderheid

1600nits piekhelderheid

10.000 mini-leds20

1.000.000:1contrast­verhouding

1.000.000.000 kleuren

16,2"

3456 x 2234

7,7 miljoen
pixels

254 ppi

14,2"

3024 x 1964

5,9 miljoen
pixels

254 ppi

Je spat van het scherm.

Tijdens video­gesprekken zie je er fantastisch uit, of je nu bijpraat met vrienden aan de andere kant van de wereld, of met collega’s samenwerkt op afstand. De 1080p camera gebruikt een groot diafragma om meer licht door te laten en heeft een grote beeld­sensor die ook bij weinig licht voor beter beeld zorgt.

Drie microfoons van studiokwaliteit. De microfoons van MacBook Pro hebben een signaal‑ruis­­­verhouding van professioneel niveau, zodat ze zelfs de subtielste geluiden oppikken. Ze zijn bovendien bundel­vormend, waardoor achtergrond­geluid wordt onderdrukt en je stem luid en duidelijk doorkomt.

Zes speakers. Vier force-cancelling woofers produceren een diepere bas en kamervullend geluid. Door de high-performance tweeters klinken vocalen helderder en voller. En wanneer je muziek of video met Dolby Atmos afspeelt, zorgt ruimtelijke audio voor een ingenieuze driedimensionale soundstage.

Klik vast en klaar.

Foto’s en video’s kun je overzetten met behulp van de SDXC-kaartlezer. Een tv of display aansluiten kan via de HDMI-poort, die nu een resolutie tot 8K ondersteunt. Daarnaast zijn er nog drie Thunderbolt 4-poorten voor accessoires en extra displays. En dankzij wifi 6E is de overdrachts­snelheid dubbel zo hoog.21

 • MagSafe 3
 • Thunderbolt 4
 • Mini‑jack-aansluiting
 • SDXC
 • Thunderbolt 4
 • HDMI
 • MagSafe 3
 • Een ruimer perspectief. Sluit tot wel drie Pro Display XDR-schermen en een 4K‑tv aan met M2 Max. Of sluit tot twee Pro Display XDR-schermen aan met M2 Pro.

De Magic touch.

 • Symbool van vingerafdruk

  Touch ID

 • Symbool van een slot

  Je Mac ontgrendelen

 • Symbool van passkeys

  Inloggen bij apps en websites met passkeys

 • Apple Pay-symbool

  Betalen met Apple Pay

 • Apple TV-symbool

  Aankopen doen in de Apple TV‑app

Het Magic Keyboard heeft een rij functie­toetsen van volledige hoogte en Touch ID, waarmee je makkelijk en veilig je Mac ontgrendelt en inlogt bij apps en websites.