MacBook Pro

Adembenemend.
Oogverblindend.

De highlights op een rij.

Bekijk ’m van dichtbij.

Het complete
verhaal.

Overzicht chips

Drie gigantische
sprongen vooruit.

MacBook Pro gaat op volle kracht vooruit met de M3‑, M3 Pro‑ en M3 Max-chips. Deze chips zijn gebaseerd op 3‑nanometer­technologie en bevatten een gloednieuwe GPU-architectuur. Daarmee zijn het de meest geavanceerde chips ooit gemaakt voor een personal computer, allemaal goed voor nog betere pro-prestaties en talloze mogelijk­heden.

GPU

De graphics zijn een gamechanger.

Bereid je voor op een compleet nieuwe klasse van GPU-architectuur. En de grootste doorbraak in graphics tot nu toe voor Apple silicon. Het snelle geheugen op de chip wordt door middel van dynamic caching geoptimaliseerd. Dit verhoogt het gemiddelde GPU-gebruik, wat een enorme prestatieboost betekent voor de meest veeleisende pro-apps en games.
Games zien er gedetailleerder uit dan ooit dankzij mesh shading met hardware-acceleratie. Geometrische vormen worden daarmee beter en efficiënter verwerkt, zodat er in games visueel complexere scènes ontstaan.
Tot 2,5x snellere rendering dan 16‑inch MacBook Pro met M1 Max3

CPU

Ray tracing met hardware-acceleratie.

MacBook Pro maakt nu voor het eerst gebruik van ray tracing met hardware-acceleratie. In combinatie met de nieuwe graphics-architectuur kunnen pro-apps daardoor tweeënhalf keer zo snel renderen en zie je realistischere schaduwen en reflecties in games.

Maxon Cinema 4D
Tot 80% snellere CPU-multi-thread­prestaties dan 16‑inch MacBook Pro met M1 Max4

Door de CPU-cores van de volgende generatie gaat alles razendsnel en is het energie­verbruik ongelofelijk laag.

Meer dan 18 biljoen bewerkingen per seconde

Een verbeterde 16‑core Neural Engine levert extra kracht voor populaire machinelearning-modellen. Beeldverwerkings­tools als DeNoise AI en Gigapixel AI van Topaz zijn daardoor nog sneller.

Batterij

Dit wordt een mooie lange dag.

MacBook Pro heeft de langste batterijduur ooit in een Mac – tot wel 22 uur. Dat is de magie van de efficiënte Apple silicon-chip. En alle modellen zijn onverminderd snel wanneer je ze zonder netstroom gebruikt. Dus heb je plots een idee of is er ineens werk aan de winkel? Je kunt overal en altijd aan de slag.

Adobe Premiere Pro
Tot 22 uur video afspelen1
Tot 15 uur mobiel internetten1

Apps

Een boost voor je apps.

Duizenden apps zijn geoptimaliseerd voor de kracht van macOS en Apple silicon, dus de M3‑chips verbeteren de prestaties als nooit tevoren. Alle apps draaien als gesmeerd, van je meestgebruikte productiviteits­apps tot je favoriete games en je hardst werkende pro‑apps.

Meer informatie over macOS

Vergelijk alle MacBook Pro-modellen

Een MacBook Pro
voor iedereen.

Display

Het beste display ooit in een laptop.

Extreme Dynamic Range (XDR) zorgt voor verfijnde highlights, ongelofelijk veel detail in schaduwen en heldere natuur­getrouwe kleuren. Liquid Retina XDR is verkrijgbaar in de 14‑ en 16‑inch modellen. Elk display wordt in de fabriek gekalibreerd en is ook voorzien van ProMotion en referentiemodi voor pro’s.

1

10.000 gegroepeerde mini-leds39 voor een nauw­keurige helderheid en contrast.

2

Optische lagen en diffusers die het licht efficiënt mengen.

3

LCD-paneel met refresh-rates tot 120 Hz.

Camera en audio

Helder. Luid.
Duidelijk.

Een FaceTime-videogesprek op MacBook Pro, omgeven door illustraties van blauwe cirkels die het 3D-gevoel van ruimtelijke audio suggereren
 • 1080p camera. Video­gesprekken worden levensecht met technologieën waarmee je bij elk soort licht scherp in beeld komt.

 • Drie microfoons van studiokwaliteit. Ze leggen bij audioproductie de meest subtiele geluiden vast en verminderen achter­grond­geluid, zodat je stem altijd helder klinkt.

 • Zes speakers. Twee paar force-cancelling woofers met twee tweeters vullen de ruimte met geluid. En ruimtelijke audio met Dolby Atmos zorgt voor een driedimensionale soundstage.

Connectiviteit

De juiste
connecties.

MacBook Pro is voorzien van een scala aan poorten waarmee je professionele accessoires verbindt, hoge­resolutie­­displays aansluit of direct bestanden van een SDXC-kaart haalt. En je kunt gebruikmaken van wifi 6 en Bluetooth 5.3.

Aan de linkerkant een MagSafe 3-poort, twee Thunderbolt 4-poorten en een mini-jack-aansluiting
Aan de rechterkant een SDXC-kaartsleuf, één Thunderbolt 4-poort en een HDMI-poort
 • Thunderbolt40
 • HDMI
 • SDXC
 • Mini‑jack-aansluiting
 • MagSafe

Doe je ding met externe displays. Sluit één extern hoge­resolutie­display aan op het M3-model, tot twee op het M3 Pro-model of tot wel vier op het M3 Max-model.

Toetsenbord

Beveiligd met je vingerafdruk.

Touch ID in de rechterbovenhoek van het MacBook Pro-toetsen­bord

Het Magic Keyboard heeft een rij functietoetsen van volledige hoogte en Touch ID, waarmee je makkelijk en veilig je Mac ontgrendelt en inlogt bij apps en websites.

Ontworpen om veilig te zijn. De gegevens van je vinger­afdruk worden omgezet in een wiskundige weergave die wordt versleuteld, zodat je geen wacht­woorden hoeft te onthouden.

Ecosysteem

In goed gezelschap.

 • Als je op je iPhone een telefoontje of berichtje krijgt, kun je daar op je Mac op reageren. Afbeeldingen, video’s of tekst op je iPhone plak je zo in een andere app op je Mac. Dankzij iCloud heb je zowel op je iPhone als je Mac toegang tot al je favoriete bestanden. En nog veel meer.

  Afbeelding van een illustratie op een iPhone-scherm die door een gebruiker is gekopieerd en in een document op een MacBook Pro is geplakt
 • Schetsen die je op je iPad maakt, verschijnen direct op je Mac. Of gebruik je iPad als tweede display en werk op het ene scherm terwijl je het andere er als referentie bij houdt. Je kunt zelfs beginnen aan een Final Cut Pro-project op je iPad en het afmaken op je Mac.

 • Met ‘Automatische ontgrendeling’ log je automatisch in op je Mac wanneer je je Apple Watch om hebt. Zonder je wacht­woord in te typen.

Waarom je Mac het beste bij Apple kunt kopen.

Vergelijk met MacBook Air.