PERSBERICHT augustus 2, 2005

Al meer dan duizend Dashboard-widgets voor Mac OS X Tiger

Brussel, 2 augustus 2005 – Amper 3 maanden na de introductie van Mac OS X versie 10.4 “Tiger”, zijn er al meer dan 1.000 widgets beschikbaar voor Dashboard. Dashboard is een handige nieuwe functie in Tiger waarmee je met één simpele klik altijd up-to-date informatie krijgt over onder meer de weersvoorspellingen, verkeersinformatie, aandelen- en wisselkoersen, nieuwsupdates, vluchtschema’s van vliegtuigen, enz. Het aantal widgets neemt nog iedere dag toe. Op https://www.apple.com/benl/downloads/dashboard vind je een overzicht van alle widgets, gerandschikt per thema. Je kan widgets op die website ook meteen downloaden. Je vindt er ook widgets van onder meer de Gouden Gids, Van Dale enz.

Tiger is de nieuwste versie van Apple’s Mac OS X-besturingssysteem dat de onbetwiste kracht, stabiliteit en veiligheid van UNIX combineert met een ongeëvenaarde gebruiksvriendelijkheid en elegantie. Tiger bevat meer dan 200 nieuwe functies die je nog lang tevergeefs zal zoeken in andere besturingssystemen. Het is tevens het snelst verkopende Apple besturingssysteem tot nu toe, en ook wat de ondersteuning door developers betreft breekt Tiger alle records.

"Dashboard is een enorme hit", aldus Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Product Marketing van Apple. "Nu onze gebruikers kunnen kiezen uit meer dan duizend widgets, kunnen ze hun Dashboard volledig naar hun hand zetten."

Dashboard-widgets verschijnen direct op het scherm en bieden de gebruiker altijd up-to-date informatie voor werk en vrije tijd. Eén klik volstaat om een widget met actuele informatie op te roepen, en met één klik is hij ook weer weg. Anderen kunnen heel eenvoudig zelf widgets ontwikkelen op basis van standaardwebtechnologieën, zoals HTML en JavaScript, en deze toevoegen aan de widgetpagina op de Apple website. Mac-gebruikers kunnen deze widgets eenvoudig en veilig downloaden via de nieuwe beheerfunctie voor Dashboard-widgets in Mac OS X versie 10.4.2.

Tiger bevat naast Dashboard meer dan tweehonderd andere nieuwe functies, waaronder Spotlight, een revolutionaire zoektechnologie waarmee je alles in je Mac in een oogwenk terugvindt, inclusief documenten, e-mails, contactgegevens en afbeeldingen. Spotlight is de meest verregaande en snelste desktop search engine, onder meer omdat hij als enige standaard is geïntegreerd in het besturingssysteem. Daarnaast is ook Automator een blikvanger in Tiger. Met Automator kan je eenvoudig steeds terugkerende taken automatiseren zonder kennis van programmeertaal. Om een geautomatiseerde takenreeks aan te maken, hoef je enkel de gewenste onderdelen uit een bibliotheek met aanpasbare taken te kiezen en deze naar het werkgebied te slepen. De gemaakte takenreeks kan je vervolgens bewaren en eventueel aan anderen beschikbaar stellen.
 
    Meer informatie:PR-afdeling van Apple België
    Jurriaan Trommels
    media.benl@apple.com
    +31 (0)30 65 93 900.
© 2005 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iMac, MacBook, Leopard, iLife, iSight, AirPort Extreme, FireWire, SuperDrive, iPhoto, iMovie, GarageBand, Time Machine, Finder, Spaces, iChat, Time Capsule, Apple Store, AirPort Express, AppleCare, iWork, Logic, Final Cut, Aperture, Xserve, iTunes, iPhone, iPad, iPod, iPod nano, iPod touch, iPod classic, iCal, Apple Store, Multi-Touch, MacBook Air, Spaces, Snow Leopard, SuperDrive, AirPort Extreme, MagSafe en Bonjour zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.