PERSBERICHT november 1, 2011

GarageBand nu ook beschikbaar voor iPhone en iPod touch

CUPERTINO, 1 november 2011 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de baanbrekende muziekapp GarageBand nu ook beschikbaar is voor iPhone en iPod touch. Ook GarageBand, dat eerder dit jaar al op iPad werd geïntroduceerd, maakt gebruik van de revolutionaire Multi-Touch-gebruikersinterface van Apple. Hierdoor kan iedereen heel eenvoudig liedjes componeren en opnemen, zelfs degenen die nog nooit een instrument hebben bespeeld.
"Op iPad was GarageBand al een groot succes. Daarom denken we dat klanten deze app ook graag op hun iPhone of iPod touch gebruiken", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. "Dankzij de combinatie van de innovatieve Multi-Touch-interface en de slimme instrumenten is het een fluitje van een cent om geweldig klinkende muziek te maken, zelfs als je nooit noten hebt leren lezen of een instrument hebt bespeeld."
GarageBand bevat een verzameling leuke Touch-instrumenten die geweldig klinken en waarmee zowel beginnende als ervaren muzikanten gemakkelijk keyboard-, gitaar-, drum- en baspartijen in verschillende stijlen kunnen spelen en opnemen. Bij het gebruik van slimme instrumenten is het nu mogelijk om uit een hele reeks nieuwe speciaal gemaakte akkoorden te kiezen, waardoor je met je favoriete nummers kunt meespelen.
Je kunt je elektrische gitaar op je iPad, iPhone of iPod touch aansluiten en klassieke versterkers en stompboxeffecten in je muziek verwerken. Of je neemt zelf de zangpartij of ander akoestisch geluid op met de ingebouwde microfoon. Met GarageBand kun je tot acht sporen opnemen en mixen, waarna je het eindresultaat deelt met vrienden. En ben je nog niet helemaal tevreden, dan stuur je de bestanden door naar je Mac, zodat je er in GarageBand of Logic Pro verder aan kunt sleutelen.

Prijzen en verkrijgbaarheid

GarageBand 1.1 voor iPad, iPhone en iPod touch is voor € 3,99 verkrijgbaar in de App Store. Bestaande gebruikers van GarageBand voor iPad kunnen de update gratis downloaden. GarageBand is een universele app die geschikt is voor iPad, iPad 2, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S en iPod touch (derde en vierde generatie).
Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van digitale muziek voert Apple de revolutie aan met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. De jongste loot aan de innovatiestam van Apple is de iPad 2, die de toekomst van mobiele media en computers een gezicht geeft.
Perscontact:
Juriaan Bosman
Apple
bosman.j@apple.com
+447515847664

© 2011 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, GarageBand, iPhone, iPod touch, iPad, Multi-Touch, Logic en App Store zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.