PERSBERICHT januari 19, 2012

Apple vindt studieboeken opnieuw uit met iBooks 2 voor iPad

Iedereen kan studieboeken maken met het nieuwe iBooks Author

NEW YORK, 19 januari 2012 – Apple heeft vandaag iBooks 2 voor iPad aangekondigd. Deze nieuwe versie ondersteunt iBooks-studieboeken: dynamische, interactieve studieboeken met unieke navigatiemogelijkheden. Je kunt er onder meer interactieve animaties, diagrammen, foto's en video's in opnemen. Het resultaat ziet er prachtig uit, zeker in de schermvullende weergave. Deze studieboeken laten zich eenvoudig bijwerken, wegen haast niks en hoef je niet binnen 3 weken terug te brengen. Bekende educatieve dienstverleners als Houghton Mifflin Harcourt, McGraw-Hill en Pearson zullen voor $14.99 of minder educatieve titels aanbieden in de iBookstore. Met iBooks Author, dat vanaf vandaag gratis beschikbaar is, kan echter iedereen met een Mac de prachtigste iBooks-studieboeken maken.
"Onderwijs staat bij Apple hoog in het vaandel en op dat gebied belooft iPad ons paradepaardje te worden, met al zijn mogelijke toepassingen in het onderwijs. Er zijn al 1,5 miljoen iPads in omloop in onderwijsinstellingen. Bij ruim 1000 instellingen worden ze één-op-één gebruikt. Daarmee lijkt iPad het onderwijs in de Verenigde Staten en in de rest van de wereld stormenderhand te veroveren", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. "Met iBooks 2 voor iPad kunnen studenten op een meer dynamische en echt interactieve manier boeken lezen en de lesstof onder de knie krijgen, op een apparaat dat ze al elke dag gebruiken."
De iBooks 2-app kan vanaf vandaag gratis worden gedownload in de App Store. In deze nieuwe versie kunnen boeken nu compleet met interactieve 3D-objecten, diagrammen, video's en foto's schermvullend worden weergegeven. Zo kunnen studenten met één vingertikje of veegbeweging het zonnestelsel of de constructie van een wolkenkrabber tot leven laten komen. Andere pluspunten zijn de snelle, vloeiende navigatie, de eenvoud waarmee je tekst kunt markeren en notities kunt maken, de zoekfunctie, de woordenlijsten, de toetsen en studiekaarten. Dit alles zorgt ervoor dat studenten dankzij deze nieuwe iBooks 2-app efficiënter en effectiever kunnen leren.
iBooks Author kan vanaf vandaag gratis in de Mac App Store worden gedownload. Daarna kun je op je Mac de prachtigste studieboeken, kookboeken, geschiedenisboeken, prentenboeken, enzovoort maken, en in de iBookstore van Apple publiceren. Auteurs en uitgevers in alle soorten en maten kunnen direct aan de slag met de door Apple ontworpen sjablonen, die een aantal verschillende paginalay-outs bieden. Hun eigen teksten en afbeeldingen slepen ze simpelweg het boek in. De Multi-Touch-widgets zorgen ervoor dat ze heel eenvoudig interactieve fotogalerijen, filmpjes, Keynote-presentaties en 3D-objecten kunnen toevoegen.
Apple heeft vandaag ook de nieuwe iTunes U-app onthuld. Hiermee hebben docenten en studenten al hun studiemateriaal onder handbereik op hun iPad, iPhone en iPod touch staan. Via de nieuwe iTunes U-app hebben studenten met een iPad toegang tot 's werelds grootste aanbod van gratis educatief materiaal. Daarnaast hebben ze nog eens meer dan 20.000 educatieve apps binnen handbereik, plus de honderdduizenden boeken in de iBookstore die ze voor hun studie kunnen gebruiken, zoals literaire of sociaalwetenschappelijke werken.* De iTunes U-app kan vanaf vandaag gratis worden gedownload in de App Store.
* Bepaald materiaal is alleen beschikbaar voor iPad.
Perscontact:
Juriaan Bosman
Apple
bosman.j@apple.com
+447515847664
AAN DE REDACTIE: Bezoek voor aanvullende informatie Apple's PR website of bel Apple's Media Helplijn op 024744219.

    © 2012 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iBooks, iPad, iBookstore, App Store, Multi-Touch, Keynote, iTunes, iPhone en iPod touch zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.