PERSBERICHT januari 30, 2012

John Browett wordt senior vice president Retail bij Apple

CUPERTINO, 30 januari 2012 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat John Browett de nieuwe senior vice president Retail van Apple wordt. Hij zal rechtstreeks aan Apple CEO Tim Cook rapporteren. Hiervoor was Browett werkzaam bij het Europese bedrijf Dixons Retail, waar hij sinds 2007 CEO was. Met ingang van april zal hij verantwoordelijk zijn voor de retailstrategie van Apple en de internationale uitbreiding van het aantal Apple Stores."In onze Stores draait het allemaal om een zo goed mogelijke dienstverlening aan de klant, een visie die John volledig met ons deelt", zegt Tim Cook, CEO van Apple. "We zijn erg blij dat hij bij ons komt werken; iemand met zijn retailervaring is een grote aanwinst voor Apple."
Voordat hij bij Dixons Retail aan de slag ging, had Browett al diverse leidinggevende functies bekleed bij Tesco plc, waaronder die van CEO van Tesco.com.  Daarvoor was hij werkzaam als adviseur bij de Boston Consulting Group, waar hij klanten adviseerde over retail en consumentengoederen. Hij is aan de Universiteit van Cambridge afgestudeerd in de Natuurwetenschappen en heeft een MBA gehaald aan de Wharton Business School.
Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. Met de iPad heeft Apple de toekomst van mobiele media en computers een gezicht gegeven.
Perscontact:
Juriaan Bosman
Apple
bosman.j@apple.com
+447515847664

AAN DE REDACTIE: Bezoek voor aanvullende informatie Apple's PR website of bel Apple's Media Helplijn op 02 474 4219

    © 2012 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS en Macintosh zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.