PERSBERICHT maart 7, 2012

iLife voor iOS bevat nu ook iPhoto en biedt belangrijke updates van iMovie en GarageBand

CUPERTINO, 7 maart 2012 – Apple introduceert vandaag iPhoto voor iPad en iPhone plus een belangrijke update van iMovie en GarageBand, waarmee het pakket iLife-apps voor iOS compleet is. iPhoto bevat de baanbrekende Multi-Touch-functionaliteit, zodat je met eenvoudige bewegingen door honderden foto's kunt bladeren en snel de mooiste foto's terugvindt. Ook kun je met een vingerbeweging je foto's verfraaien en retoucheren en schitterende fotoverslagen via iCloud met anderen delen. Met iMovie kun je indrukwekkende Hollywood-trailers maken van het HD-videomateriaal op je iPad en iPhone. Nieuw in GarageBand is de jamsessie, een innovatieve en leuke functie waarmee een groep vrienden via een draadloze verbinding met hun iOS-apparaten samen muziek kunnen maken en een nummer live kunnen opnemen. Elke app maakt optimaal gebruik van het schitterende Retina-display van de nieuwe iPad, zodat foto's en video's er ongelooflijk scherp en realistisch uitzien. Daarnaast heeft de nieuwe iPad een 5-megapixel iSight-camera waarmee je 1080p HD-video kunt opnemen, bewerken en bekijken, gewoon op het apparaat zelf.
"Met iPhoto is het iLife-pakket voor iOS compleet en we weten zeker dat gebruikers laaiend enthousiast zullen zijn", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. "Effecten toepassen op foto's, een filmtrailer maken of jammen met vrienden, met iPhoto, iMovie en GarageBand maak je op je iPad en iPhone de allerbeste creaties."
iPhoto, de populaire foto-app van Apple, is compleet opnieuw ontworpen voor iOS om optimaal gebruik te maken van het Retina-display en het gebruik van intuïtieve Multi-Touch-bewegingen op iPad en iPhone mogelijk te maken. Met eenvoudige vingerbewegingen selecteer en vergelijk je foto's en kun je de beste eruit pikken. Je kunt de kleur, de belichting en het contrast volledig naar wens aanpassen. Als je een gedeelte van een foto wilt aanpassen, tik je er gewoon op. Met één tikje kun je je foto's verfraaien met een van de schitterende, door Apple ontworpen effecten. En met de vingerpenselen pas je je foto's uiterst nauwkeurig aan. De mogelijkheden om je foto's met de rest van de wereld te delen zijn ongekend: je kunt ze op FaceBook, Flickr en Twitter publiceren, foto's van je iPhone naar je iPad oversturen en andersom, met AirPlay je foto's en diavoorstellingen streamen naar je Apple TV en via iCloud je fotoverslagen publiceren op het web.
Met iMovie tover je het HD-videomateriaal op je iPad en iPhone in een handomdraai om in schitterende Hollywood-trailers. Dat kan zelfs tijdens het opnemen. In de nieuwe theaterweergave kun je de negen sjablonen in categorieën als Sprookje, Superhelden en Romantiek bekijken en er eentje kiezen voor je project. De trailers bevatten schitterende, aanpasbare beelden en de soundtracks zijn geschreven door legendarische componisten als Oscar-winnaar Hans Zimmer en worden uitgevoerd door topmusici zoals het London Symphony Orchestra. Je kunt je filmtrailers op YouTube, Vimeo en Facebook zetten of met AirPlay in HD-resoluties tot 1080p naar je Apple TV streamen.
Met de nieuwe jamsessies in GarageBand kun je met maximaal drie vrienden via een draadloze verbinding met je iOS-apparaten in groepsformatie spelen en je sessies live opnemen. Het tempo, de toonsoort en de akkoorden van je Touch-instrumenten worden automatisch gesynchroniseerd, zodat alles even goed klinkt. Na de jamsessie worden de instrumentsporen van alle spelers automatisch op je iOS-apparaat verzameld, zodat je deze kunt bewerken en mixen. Ook nieuw in GarageBand is Smart Strings, een nieuw Touch-instrument waarmee je met slechts één vinger een compleet strijkorkest naspeelt. En met de nieuwe nooteditor kun je de opname van een Touch-instrument aanpassen, zodat je niet helemaal opnieuw hoeft te beginnen. iCloud zorgt ervoor dat je GarageBand-nummers op al je iOS-apparaten automatisch up-to-date zijn. En als het nummer helemaal naar wens is, staat het in een handomdraai op Facebook, YouTube of SoundCloud.
Apple heeft ook de iWork voor iOS-apps bijgewerkt, zodat ook deze het schitterende Retina-display van iPad optimaal benutten. Bovendien kun je nu ook indrukwekkende staaf-, lijn-,vlak- en cirkeldiagrammen in 3D maken. Pages biedt nu ondersteuning voor de liggende weergave op iPhone en iPod touch, en Keynote is voorzien van nieuwe animaties en overgangen, zoals iris, glinsteren, uitwissen, branden, zwieper en overgaan in kleur.
Prijzen en verkrijgbaarheid
iPhoto, iMovie 1.3 en GarageBand 1.2 kunnen vanaf vandaag voor 3,99 Euro per stuk worden gedownload via de App Store (www.itunes.com/appstore). Keynote 1.6, Pages 1.6 en Numbers 1.6 kunnen vanaf vandaag voor 7,99 Euro per stuk worden gedownload via de App Store. Bestaande gebruikers kunnen de updates gratis downloaden.
iPhoto is een universele app die geschikt is voor iPad 2 en iPhone 4 of nieuwere modellen. iMovie is een universele app die geschikt is voor iPad 2 en iPhone 4 of nieuwere modellen en iPod touch (vierde generatie). GarageBand, Pages, Keynote en Numbers zijn universele apps die geschikt zijn voor iPad (alle modellen), iPhone 3GS of een nieuwer model en iPod touch (derde generatie of een nieuwer model). Voor bepaalde functies is een iCloud-account vereist. Sommige functies en voorzieningen zijn mogelijk niet op alle producten beschikbaar. Ga voor meer informatie naar www.apple.com/nl/ipad/from-the-app-store/apps-by-apple

Perscontact:
Juriaan Bosman
Apple
bosman.j@apple.com
+447515847664

    © 2012 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhoto, iPad, iPhone, iMovie, GarageBand, Multi-Touch, iLife, iCloud, iSight, Apple TV, iWork, iPod touch, Keynote, App Store, Pages en Numbers zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.