PERSBERICHT maart 7, 2012

Apple introduceert nieuwe iPad

Nieuwe iPad met Retina-display, A5X-chip, 5-megapixel iSight-camera en supersnelle 4G LTE-verbinding

CUPERTINO, 7 maart 2012 – Apple introduceert vandaag de nieuwe iPad, de derde generatie van dit toonaangevende mobiele apparaat, met een schitterend nieuw Retina-display, een nieuwe A5X-chip met quad-core grafische processor van Apple en een 5-megapixel iSight-camera met geavanceerde optische technologie voor het maken van prachtige foto's en 1080p HD-video-opnamen. Met de iPad Wi-Fi + 4G kan overal ter wereld een snelle netwerkverbinding worden gemaakt, bijvoorbeeld met de 4G LTE-netwerken van AT&T en Verizon, terwijl de batterij nog altijd een gebruiksduur van 10 uur* heeft en het apparaat ongelooflijk dun en licht is. Vanaf vandaag is iPad 2 verkrijgbaar voor een nog lagere prijs vanaf slechts Euro 399.
"De nieuwe iPad herdefinieert het apparaat dat Apple minder dan twee jaar geleden heeft ontwikkeld en biedt mensen de indrukwekkendste ervaring die ze ooit met technologie hebben gehad", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. "Het display van de nieuwe iPad heeft een resolutie van 3,1 miljoen pixels, de hoogste resolutie die ooit op een mobiel apparaat is gebruikt, voor haarscherpe tekst en ongelooflijk gedetailleerde foto's en video's."
Het Retina-display van de nieuwe iPad heeft vier keer zoveel pixels als het display van iPad 2. De dichtheid is zo groot dat het menselijk oog op een normale leesafstand geen afzonderlijke pixels meer kan onderscheiden. Webpagina's, tekst, afbeeldingen en videobeelden zagen er nog nooit zo scherp en realistisch uit. Het Retina-display met 3,1 miljoen pixels heeft meer dan een miljoen pixels meer dan een HD-tv. Omdat de kleurverzadiging met 44 procent is vergroot, zien kleuren er op de nieuwe iPad bovendien nog rijker, dieper en levendiger uit. Films kunnen nu met volledige 1080p HD-resolutie worden bekeken, voor een kijkervaring die door geen enkel ander mobiel apparaat wordt geëvenaard.
De krachtige nieuwe A5X-chip met quad-core processor is speciaal door Apple ontworpen voor een optimale reactiesnelheid terwijl tegelijkertijd het ongelooflijke Retina-display wordt ondersteund. De A5X-chip, die de grafische prestaties van de A5-chip verdubbelt, zorgt voor een perfecte balans tussen prestaties en efficiënt energieverbruik. Gebruikers kunnen hierdoor niet alleen optimaal genieten van het schitterende nieuwe display, maar ook van de soepele Multi-Touch-interface, realistische games, ongelooflijke diepte-effecten en de lange gebruiksduur van de batterij waar iPad om bekendstaat.
De 5-megapixel iSight-camera met geavanceerde optische technologie zorgt voor prachtige foto's en ondersteunt video-opnamen in Full HD. Dankzij de achtergrondverlichting kun je ook bij weinig licht prachtige foto's maken, terwijl de nieuwe beeldstabilisatiefunctie een einde maakt aan de schokkerige beelden die zo kenmerkend zijn voor video's die met een mobiel apparaat zijn gemaakt. Met de ingebouwde Foto's-app kun je foto's op het grote Retina-display van iPad bekijken en ze vervolgens bewerken en eenvoudig met familie en vrienden delen.
iPad Wi-Fi + 4G, met ingebouwde geavanceerde 4G LTE-voorzieningen, biedt een ongekend uitgebreide ondersteuning voor snelle netwerken overal ter wereld, waaronder HSPA+ en DC-HSDPA. Gebruikers van een iPad met CDMA of GSM kunnen nu bovendien eenvoudig gebruikmaken van internationale roaming. iPad, die in de hele wereld kan worden gebruikt, ondersteunt hoge up- en downloadsnelheden, zodat webpagina's razendsnel worden geladen en je eenvoudig e-mails met grote bijlagen kunt versturen en ontvangen. Via Persoonlijke hotspot kan de snelle netwerkverbinding van iPad via Wi-Fi, Bluetooth of USB met maximaal 5 andere apparaten worden gedeeld.**
Met iOS 5.1, de laatste update van het meest geavanceerde mobiele besturingssysteem ter wereld, ondersteunt de nieuwe iPad allerlei nieuwe functies en verbeteringen, waaronder een vernieuwde Camera-app met beeldstabilisatietechnologie, de mogelijkheid om foto's in Fotostream te wissen, ondersteuning voor dicteren in het Engels, Frans, Duits en Japans en Persoonlijke hotspot. iOS 5.1 werkt ook naadloos samen met iCloud, een baanbrekende nieuwe reeks gratis cloudvoorzieningen, waaronder iTunes in de cloud, Fotostream en documenten in de cloud, die naadloos samenwerken met je iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc. Materiaal wordt automatisch en draadloos bewaard en automatisch naar je apparaten gepusht. Wanneer je op één van je apparaten iets verandert, worden je andere apparaten automatisch bijgewerkt.
De nieuwe iPad ondersteunt ook dicteren, nog een indrukwekkende methode om je stem op het apparaat te gebruiken. In plaats van te typen, kun je op het microfoonsymbool op het toetsenbord tikken. Vervolgens kun je spreken, terwijl de nieuwe iPad luistert. Wanneer je aangeeft dat je klaar bent, zet iPad je woorden om in tekst. Met de dicteerfunctie kun je onder andere berichten schrijven, notities maken en zoeken op het internet. De dicteerfunctie kan ook in apps van andere fabrikanten worden gebruikt, zodat je ook je Facebook-status kunt bijwerken, kunt twitteren of Instagram-bijschriften kunt toevoegen.
Apple introduceert vandaag ook de iPhoto-app en belangrijke updates van iMovie en GarageBand, waarmee het pakket iLife-apps voor iOS compleet is. iLife en de iWork-apps Pages, Keynote en Numbers zijn bijgewerkt en aangepast aan het nieuwe Retina-display van iPad. iPhoto bevat de baanbrekende Multi-Touch-functionaliteit, zodat je met eenvoudige bewegingen door honderden foto's kunt bladeren en snel de mooiste foto's terugvindt. Ook kun je met een vingerbeweging je foto's verfraaien en retoucheren en schitterende fotoverslagen via iCloud met anderen delen. Met iMovie kun je nu indrukwekkende Hollywood-trailers maken van je HD-videomateriaal en nieuw in GarageBand is de jamsessie, een innovatieve en leuke functie waarmee een groep vrienden via een draadloze verbinding met hun iOS-apparaten samen muziek kan maken en live een nummer kan opnemen.
Op iPad kun je bijna alle 585.000 apps in de App Store gebruiken, waaronder meer dan 200.000 speciale apps voor iPad in allerlei categorieën zoals boeken, games, zakelijk, nieuws, sport, gezondheid, naslagwerken en reizen. Met de iTunes Store heb je altijd de populairste onlinewinkel voor muziek, tv-programma's en films bij de hand. De catalogus telt meer dan 20 miljoen nummers, meer dan 90.000 afleveringen van tv-programma's en meer dan 15.000 films. Met de nieuwe iBooks 2-app voor iPad maken gebruikers kennis met een geheel nieuw type e-boek dat dynamisch en echt interactief is. iBooks die met het nieuwe programma iBooks Author van Apple zijn gemaakt zijn prachtige, schermvullende e-boeken met interactieve animaties, diagrammen, foto's, video's, unieke navigatiemogelijkheden en nog veel meer.
Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe Wi-Fi-modellen van iPad zullen verkrijgbaar zijn in zwart en wit vanaf vrijdag 16 maart voor een adviesprijs van USD 499*** voor het model van 16 GB, USD 599 voor het model van 32 GB en USD 699 voor het model van 64 GB. iPad Wi-Fi + 4G voor AT&T of Verizon zal verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van USD 629 voor het model van 16 GB, USD 729 voor het model van 32 GB en USD 829 voor het model van 64 GB. iPad wordt in de Verenigde Staten verkocht via de online Apple Store (www.apple.com/benl/), Apple Stores en een aantal erkende Apple resellers. iPad zal ook verkrijgbaar zijn in Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Hongkong, Japan, de Amerikaanse Maagdeneilanden, Puerto Rico, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland vanaf vrijdag 16 maart. Klanten kunnen hun nieuwe iPad vanaf vandaag bestellen. De fantastische iPad 2 is nu verkrijgbaar voor een nog lagere prijs van Euro 399 voor het Wi-Fi-model van 16 GB en slechts Euro 529 voor het Wi-Fi + 3G-model van 16 GB.
iOS 5.1 en iTunes 10.6 zijn nu verkrijgbaar als gratis software-updates. iPhoto, iMovie 1.3 en GarageBand 1.2 zijn vanaf vandaag verkrijgbaar voor Euro 3,99 per stuk in de App Store (www.itunes.com/be-nl/appstore). Keynote 1.6, Pages 1.6 en Numbers 1.6 kunnen vanaf vandaag voor Euro 9,99 per stuk worden gedownload via de App Store. Bestaande gebruikers kunnen de updates gratis downloaden. Vanaf eind maart zal iPad verkrijgbaar zijn in België, Bulgarije, Denemarken, Finland, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Macau, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, de Tsjechische Republiek en Zweden.
* De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen, het gebruik en andere factoren. De feitelijke resultaten kunnen hiervan afwijken.
** Voor Persoonlijke hotspot is een ondersteund dataplan vereist. Klanten kunnen bij hun aanbieder informeren naar de beschikbaarheid hiervan.
*** De genoemde prijzen gelden uitsluitend in de Verenigde Staten. De prijzen per land zullen later bekend worden gemaakt.
Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. Met de iPad heeft Apple de toekomst van mobiele media en computers een gezicht gegeven.

Perscontact:
Juriaan Bosman
Apple
bosman.j@apple.com
+447515847664

    © 2012 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPad, Retina, iSight, Multi-Touch, iCloud, iTunes, iPhone, iPod touch, iPhoto, iMovie, GarageBand, iLife, iWork, Pages, Keynote, Numbers, App Store, iTunes Store, iBooks en Apple Store zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.