PERSBERICHT april 25, 2012

Apple Worldwide Developers Conference start op 11 juni in Moscone West in San Francisco

CUPERTINO, 25 april 2012 – Apple maakt vandaag bekend dat de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) zal plaatsvinden van 11 tot en met 15 juni in Moscone West te San Francisco. Tijdens deze editie van het vijf dagen durende evenement kunnen ontwikkelaars zien wat de toekomst van het iOS en OS X is, twee besturingssystemen waarmee ze fantastische nieuwe apps kunnen ontwikkelen. Tijdens de WWDC zullen Apple engineers bovendien meer dan honderd technische lezingen houden. Ook vindt dan de uitreiking van de Apple Design Awards plaats, waarbij de meest opmerkelijke apps van het afgelopen jaar de revue passeren.
"De WWDC belooft ook dit jaar weer geweldig te worden en we kijken er erg naar uit om ontwikkelaars op de hoogte te stellen van het laatste nieuws over het iOS en OS X Mountain Lion", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. "Het iOS-platform heeft een geheel nieuwe markt voortgebracht die ongekende mogelijkheden biedt voor ontwikkelaars in zowel binnen- als buitenland."
Ontwikkelaars kunnen tijdens de conferentie kennismaken met de nieuwste innovaties, functies en mogelijkheden van het iOS en OS X Mountain Lion en krijgen te horen hoe ze de functionaliteit, prestaties, kwaliteit en vormgeving van hun apps ingrijpend kunnen verbeteren. Ze kunnen zelfs hun eigen code meenemen naar de workshops en samen met Apple engineers hun apps verfraaien met behulp van beproefde ontwikkeltechnieken en methoden.
Tijdens de WWDC 2012 vinden onder meer de volgende activiteiten plaats:
• meer dan honderd technische lezingen door Apple engineers over uiteenlopende technologiegebonden onderwerpen met betrekking tot de ontwikkeling, implementatie en integratie van de nieuwste iOS- en OS X-technologieën;
• 100 praktische workshops waarin meer dan 1000 Apple engineers ontwikkelaars hulp bieden bij codeproblemen, informatie geven over de beste ontwikkeltechnieken en aan ontwikkelaars laten zien hoe ze de iOS- en OS X-technologieën optimaal kunnen toepassen in hun apps;
• de kans om te netwerken met duizenden collega-ontwikkelaars voor het iOS en OS X uit de hele wereld: vorig jaar waren er ontwikkelaars uit meer dan 60 landen aanwezig;
• aansprekende en inspirerende lunchsessies met vooraanstaande en invloedrijke personen uit de wereld van de techniek, de wetenschap en het amusement; en
• de uitreiking van Apple Design Awards voor iPad-, iPhone- en Mac-apps die zich onderscheiden op het vlak van technische perfectie, innovatie en baanbrekend ontwerp.
Ga naar de Apple Worldwide Developers Conference 2012-website (developer.apple.com/wwdc) voor meer informatie en voor het kopen van toegangskaarten.
Als je er dit jaar niet bij kunt zijn, kun je alle technische lezingen gratis bekijken op de Apple website voor ontwikkelaars (developer.apple.com/videos) zodra deze beschikbaar zijn.
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31205352821

    © 2012 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, OS X, iPhone en iPad zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.