PERSBERICHT juni 28, 2012

Bob Mansfield, senior vice president Hardware Engineering van Apple, gaat met pensioen

Dan Riccio neemt functie over

CUPERTINO, 28 juni 2012 – Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat Bob Mansfield, senior vice president Hardware Engineering, met pensioen gaat. Zijn functie zal in de loop van de komende maanden worden overgenomen door Dan Riccio, vice president iPad Hardware Engineering. Het hele team van Hardware Engineering blijft tot zijn vertrek aan Mansfield rapporteren.
 
"Bob vervulde een essentiële rol binnen ons managementteam. Hij was verantwoordelijk voor alles wat met hardware-engineering te maken heeft en zijn team is in de loop der jaren met tientallen baanbrekende producten op de proppen gekomen", aldus Tim Cook, CEO van Apple. "Voor ons is zijn vertrek een groot verlies, maar we hopen dat hij met volle teugen van zijn pensioen zal genieten."
 
"Dan is al heel lang een van Bobs naaste medewerkers. Hij staat in hoog aanzien bij zowel Apple als branchegenoten", voegt Cook daar nog aan toe. "Ons hardware-engineeringteam is het beste engineeringteam ter wereld. Zij zullen dan ook geen enkele steek laten vallen tijdens de overgangsperiode."
 
Als senior vice president Hardware Engineering is Mansfield verantwoordelijk geweest voor de hardware-engineering van de Mac (sinds 2005), iPhone en iPod (sinds 2010) en iPad (vanaf het begin). Mansfield kwam in 1999 bij Apple werken. In dat jaar nam Apple Raycer Graphics over, waar Mansfield toen vice president Engineering was. Mansfield is in 1982 aan de University of Texas in Austin afgestudeerd in Electrical Engineering.
 
Riccio is momenteel vice president iPad Hardware Engineering. In die functie heeft hij vanaf de allereerste iPad een belangrijke bijdrage geleverd aan alle Apple iPad-modellen. Riccio kwam in 1998 bij Apple in dienst als vice president Product Design. Tijdens zijn loopbaan bij Apple heeft hij bij vrijwel alle hardwareproducten een grote inbreng gehad. Dan is in 1986 aan de University of Massachusetts in Amherst afgestudeerd in Mechanical Engineering.  
 
Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. Met de iPad heeft Apple de toekomst van mobiele media en computers een gezicht gegeven.
 
Contactpersoon voor de pers:
Martijn Kroonstuiver
Apple
mkroonstuiver@apple.com
+31205352821    © 2012 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPhone, iPod en iPad zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.